Last news in Fakti

27 Октомври, 2016 12:04 1 548 2

Великобритания изпраща мини армия в Източна Европа (Видео)

  • великобритания-
  • източна европа-
  • армия-
  • нато

Причина за действията на Великобритания са страховете в НАТО от последните военни ангажименти на Русия

Великобритания изпраща мини армия в Източна Европа (Видео) - 1
Снимка: БТА/АР

Великобритания ще изпрати значителни военни сили в Източна Европа, пише в. "Уолстрийт джърнъл". Изданието изтъква изявление на министъра на отбраната на Обединеното кралство Майкъл Фалън, че Лондон ще разположи в региона свои танкове и безпилотни самолети. Причина за действията на Великобритания са страховете в НАТО от последните военни ангажименти на Русия.

В. "Телеграф" уточнява, че около 800 британски войници ще заминат за Естония още през пролетта. Мандатът на контингента ще бъде за срок от шест месеца, а техният дом - местната база "Тапа". Обектът се намира едва на около 150 км от границата с Русия. 

Контингентът в Естония ще представлява най-голямата, дълготрайна мисия на военни части от Обединеното кралство в съседна на Русия страна от времето на Студената война, коментира "Телеграф".

"Гардиън" допълва, че в рамките на дислокацията ще бъдат задействани и британски самолети "Тайфун“. Те ще се включат в охраната на въздушното пространство, за да успокоят черноморските съюзници на Лондон. Това ще бъде първият случай, в който британски самолети ще патрулират над Румъния.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 tost

    0 0 Отговор
    Само да не вземат,вместо на Запад,да се "изтеглят "на Изток
  • 2 Картър

    0 0 Отговор
    Още имаме спомени как са патрулирали над София...
Новини по държави: