Last news in Fakti

29 Октомври, 2011 19:40 1 201 0

Бум на самоубийствата в Индия

  • индия-
  • самоубийства
Бум на самоубийствата в Индия - 1
Снимка: БГНЕС

Бум на самоубийствата в Индия – на всеки час 15 индийци се разделят с живота си. Статистиката сочи, че миналата година в страната са се самоубили 135 000 души, което е с 5.9% повече от 2009 г. Рам Бабу е един от тези хора – реколтата от жито на бедния фермер се провалила и нямало как да върне заема за трактора, който си купил. Банката пратила емисари по петите му, дори и барабанисти, за да направят срама му публичен. „Баща ми не можа да го понесе. Той бе честен човек и не можа да понесе унижението”, разказва синът на фермера пред „Фокс нюз”.

Оказва се, че в Индия самоубийствата са с нарастваща тенденция с всяка изминала година. Дълговете и безпаричието са сред основните причини за злощастния край на един човешки живот.  При жените основните фактори са домашното и психологическо насилие.

Повечето самоубийства стават в южните провинции Керала, Тамил Наду и Карнатака. Социолозите обясняват черната хроника и с нарастващото неравенство между класите в страната, което е особено отчайващо за младите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА