Last news in Fakti

25 Ноември, 2016 12:17 2 206 4

Коледна реклама или есесовска пропаганда? (ВИДЕО)

  • германия-
  • реклама-
  • коледа-
  • едека-
  • нацисти-
  • символика-
  • есесовци-
  • скандал-
  • сс

В Германия се надигна вълна от недоволство

Коледна реклама или есесовска пропаганда? (ВИДЕО) - 1
Стопкадър и видео: Youtube

Най-голямата верига супермаркети в Германия - „Едека“ - бе подложена на остри критики заради коледна телевизионна реклама, съобщи „Гардиън“.

На пръв поглед рекламата носи позитивни послания. Вълна от недоволство се надигна, обаче, след по-внимателно вглеждане в един кадър.

На шестата секунда от клипа сив автомобил Volvo се поява на екрана – нищо необичайно! Странен е регистрационният номер – SS 420.

„SS“ е забранен за регистрационните табели, защото носи неонацистка символика. „Шуцщафел“ е военното формирование, служещо на Адолф Хитлер по време на Втората световна война.

Числото 420 пък е често срещана абревиатура сред неонацистките кръгове – то символизира рождената дата на Хитлер – 20 април.

За капак на 32-ата секунда от видеото червена кола е с регистрационен номер SO LL 3849. 84 е използвана като абревиатура на буквите H и D (осмата и четвъртата буква в азбуката) - „Heil Deutschland“. Цифрите 3 и 9 пък заедно образуват 39 – символизиращ антисемитизма.

Въпросът, който си задават хиляди германци, е ясен – в тази хранителна верига последователи на есесовците ли работят, или се прави от мухата слон?

От компанията категорично отрекоха, че в рекламата им има неонацистка символика и че тя е била умишлено търсена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 азаз

    3 2 Отговор
    германците са толко утепан народ-вместо да се горедеят,че са сгазили цела европа и т.н. си измислят няакви тъпи съвпадения.Вижте турците се гордеят с османската империя и искат да я възраждат,французите с наполеон...
    Само германците с промитите им мозъци от чифутите се срамуват.Аз ,ако бях германец щях да се горедея с Хитлер и райха.
    Сега Европа има най-много нужда от един фюрер-иначе загива!!!

    Коментиран от #2

  • 2 mediator37

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "азаз":

    Райх се пише с главно "Р".
    За силата на Третия Райх.
    Начело на 70млн. германци Хитлер в продължение на 6 години воюва на три фронта срещу коалиция от държави с население над 1млрд.

    Коментиран от #3

  • 3 НикиД

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "mediator37":

    точно този въпрос съм го задавал и аз много пъти на разни тиквеници - като е бил толкова лош и луд, как така е създал такава организация и мобилизация на нацията, че една страна с ограничени ресурси и население е била на крачка от победата срещу половината свят? започвам да се убеждавам, че всъщност болшинството германци са изключителни тъпаци и единствено по времето на Хитлер тази нация е успяла да стигне до такива висоти.
  • 4 Кака Гинка

    0 0 Отговор
    Дори да е вложена някаква символика,едва ли обикновените хора са я забелязали - кой ли ще гледа под лупа някаква реклама!И след като вие журналистите (търсейки под вола теле) я разтълкувахте,създателите и могат само могат да ви благодарят.Едно на нула за тях...
Новини по държави: