Last news in Fakti

8 Ноември, 2011 17:33 1 320 0

Берлускони без мнозинство в парламента

  • италия-
  • берлускони-
  • парламент-
  • криза-
  • оставка
Берлускони без мнозинство в парламента - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Италианският премиер Силвио Берлускони спечели важен вот на доверие по бюджета в парламента, но изгуби мнозинство, предаде Би Би Си. Депутатите от долната камара одобриха проекта за бюджет, но с по-малко от половината гласове. Това означава, че Берлускони вече не се ползва с мнозинство в Камарата на депутатите.

Опозицията не участва във вота, но собствените редици на премиера се разпуснаха и някои от депутатите му пропуснаха гласуването. По-рано днес основните съюзници в крехката управляваща коалиция – Северната Лига, призоваха 74-годишният премиер да сдаде поста. Пазарите също не вярват, че чаровният любител на жените може да се справи с кризата.

Берлускони не се е поддавал на такъв натиск към момента, но все пак заяви, че ще вземе решението след вота. Той винаги е изтъквал мнозинството си в парламента като аргумент, че управлението му трябва да продължи, но ето че и това вече не е факт.

308 депутати подкрепиха бюджета, а 316 са нужни, за да има пълно мнозинство. 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА