Last news in Fakti

11 Януари, 2017 21:13 2 071 10

Брайвик е все по-убеден нацист

  • андреаш брайвик-
  • нацист-
  • съд

Той се опитва да си намери съпруга

Андреаш Брайвик е все по-убеден в нацистката си идеология и поддържа контакти с екстремисти в затвора. Това заяви главният прокурор на Норвегия, цитиран от ABC.

Фредрик Сейерстед призна, че Брайвик е в изолирана килия в затвора. Прокуратурата оспорва решение на съда, според което изолацията на масовия убиец в затвора нарушава човешките му права.

Брайвик изби 77 души по време на събрание на норвежката социалистическа партия през 2011 г.

Според прокуратурата Брайвик продължава да разпространява нацистка идеология чрез обширни записки. Неговата кореспонденция все още се проверява, а писмата му се отварят.

През 2015 г. Брайвик осъди местните власти, заради лошото отношение към него в затвора и изолацията, в която е бил поставен. Оказва се, че чрез кореспонденцията си Брайвик се опитва да си намери съпруга. Оказва се, че условията, в които той е поставен са по-добри от тези на много други затворници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Voz

    2 4 Отговор
    Toi e terorist nqma smisul da ne e islamist toi e hristiqnin no zaradi tova ne kazvame terorist tova e li4emerno ...
  • 2 аааааааа

    18 3 Отговор
    ЕЙ ТАКИВА ХОРА ТРЯБВАТ ВЕЧЕ НА ЕВРОПА!
    ДА СЕ ИЗМЕТЕ ЦЯЛАТА ЧЕРНА СМРАД ОТ КОНТИНЕТА!
  • 3 мето

    8 2 Отговор
    Към долу коментиращия той може да иска да е нацист но жертвите му май всички са бели и то мисля че повечето негови сънародници норвежци.Така че си гола вода по осведоменост

    Коментиран от #5

  • 4 гост

    13 0 Отговор
    ми като иска да е нацист да го пуснат с един автомат в Германия да трепе мигрантите, поне да има няква файда от него.
  • 5 onq s konq

    7 6 Отговор

    До коментар #3 от "мето":

    Половината изказана истина си е пълна лъжа.А жертвите му не са просто бели хора,а БЕЛИ СОЦИАЛИСТИ!С други думи активни членове на Норвежкото БСП

    Коментиран от #9

  • 6 Тодор

    1 0 Отговор
    Скоро ще грабне пак пушката!
  • 7 фена

    2 0 Отговор
    Бих гласувал с 2 ръце за този, ако се кандидатира за президент или иска да прави партия в България.
    От такива хора имаме нужда.
  • 8 Трифонов

    4 0 Отговор
    Терорист... Да, терорист е, разбира се! Изби 77 членове на младежката левица в Норвегия, събрани на "конгрес" на този остров, на който се надъхваха колко е добре да се утвърждава мултикултурното общество в Европа и Норвегия, как противниците на тази идея трябва да бъдат смачкани (точно за такава агресивност става дума в позициите на редица лидери на норвежката лява партия по този въпрос), като на въпросния "конгрес" са били поканени част от най-изявените лидери на партията, за да говорят пред младежите. Поставям "конгрес" в кавички, защото всъщност е ставало дума за една алкохолно-наркотично-сексуална оргия, каквато само разгонени комсомолски тийнейджъри могат да спастрят, на които в акъла им (и на момчета, и на момичета) са само пишки, при това черни пишки... очевидно! Брейвик е решил, че няма смисъл да избива утвърдените лидери на партията, които вече са във властта, като е решил да насочи удара си към младата смяна. Дали е бил прав!? Дали е имало смисъл!? Историята ще покаже. Дали е терорист!? Със сигурност е такъв. Но... я да помислим - ако играете с някого партия шах, вие местите фигурите си по правилата на играта, а той - както си иска, според вас, кой ще спечели партията?
  • 9 оня с магарето

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Като си нямат партия ГЕРБ в Норвегия така ще е
  • 10 Фюрера

    2 0 Отговор
    Такива хора ни трябват в Европа, дано и да се раждат повече такива. Мръсната зган трябва да бъде премахната, бежанци, цигани дори и чернилки. Помнете ми думата всичко това ще стане, д.пе да ви е яко. колелото се върти.
Новини по държави: