Last news in Fakti

23 Януари, 2017 12:15 2 002 9

Момчил Неков: Настояваме за преразглеждане на санкциите срещу Русия

  • момчил неков-
  • русия-
  • санкции
Момчил Неков: Настояваме за преразглеждане на санкциите срещу Русия - 1

Писмо с това искане, по инициатива на българския евродепутат, изпратиха 15 членове на ЕП до аграрния министър на Малта и до Еврокомисаря по земеделието в навечерието на Съвета по селско стопанство и рибарство в Брюксел

„Фермерите в Европа се нуждаят от вашата помощ. Ембаргото, което Русия наложи, постави под голям натиск вече страдащия земеделски пазар на Европейския съюз. Фермерите и земеделските кооперации загубиха един от най-големите си пазари за износ. Европейските фермери имат нужда от това, политическата безизходица между ЕС и Русия да приключи.

Затова ви молим да предложите на Европейския съвет стратегия за изход от санкциите срещу Русия.

Санкциите трябва да служат като мотивация вместо наказание. Следователно, вярваме, че санкциите срещу Русия трябва да бъдат постепенно преустановени, докато мирният процес между Русия и Украйна прогресира, а не само когато Минският мирен план се осъществи напълно“, пише в писмото.

Автори на апела са 15 евродепутата от различни политически групи. Писмото, инициирано от Момчил Неков, е подкрепено от още 14 депутата от Австрия, Италия, Белгия, Финландия, Германия, Португалия, Кипър, Гърция и Франция. Документът е изпратен в навечерието на срещата на Съвета по селско стопанство и рибарство, който ще се проведе днес в Брюксел. Писмото е адресирано до министъра на земеделието на Малта, която в момента председателства Съвета на Европейския съюз и до Комисаря по земеделието на ЕС– Фил Хоган, .

„Настояваме за преразглеждане на санкциите срещу Русия, тъй като това е пагубно за Европа. В резултат на ембаргото и ответните мерки на Москва, икономическият спад в ЕС за миналата година се оценява на 17,6 милиарда евро, а закритите работни места са 400 хиляди“, коментира Момчил Неков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тряс

    6 12 Отговор
    Санкциите са срещу олигарсите в сибир.
  • 2 Кики

    10 8 Отговор
    Г-н Неков, преди да пратите писмото, трябва да се консултирате с Оня с Коня,защото ги разбира повече от вас тези неща.

    Коментиран от #3

  • 3 Ь 7777

    10 4 Отговор

    До коментар #2 от "Кики":

    Освен с Коня,трябва да иска разрешение от стоян георгиев--или всеизвесното "ТО" ...Макар че ТО ще ги обвини всичките че са платени путиноиди и са предатели на светлите евро-атлантически ценности...След това трябва да чакат подпис и от трола-психар "ссс" ...иначе ще са тъпи пунди...
  • 4 ШАРО

    2 9 Отговор
    ЧЕ ПЪК И ИНИЦИАТОР ТОВА МОМЧЕ, КОЕТО НАДАЛИ Е ВИЖДАЛО ФЕРМА. ПО-ВАЖНО Е ВОЕНЩИНАТА, АГРЕСИЯТА И МЪРЗЕЛА ДА БЪДАТ ИЗЛЕКУВАНИ. А ТОВА СТАВА САМО С ГЛАД. ЗЕМЕДЕЛСКАТА ПРОДУКЦИЯ ТЪРПИ ПРЕРАБОТКИ, КОНСЕРВИРАНЕ. 7,5 МИЛЯРДА НАСЕЛЕНИЕ НА ЗЕМЯТА- ИМА МНОГО ГЛАДНИ ЗА ТАЗИ ПРОДУКЦИЯ.
  • 5 абе Шаро

    7 1 Отговор
    ШАРО..има много гладни-ама нямат пари...
  • 6 Петър Папазов

    9 2 Отговор
    Няма санкции в историята, които да са постигнали резултат. Вземете даже Куба с повече от 50 години икономическа блокада. Резултатът е най- добрата здравна система, най-добра образователна система в Латинска Америка и силно развити отрасли на икономиката.Вярно че автомобилният им парк е музеен но какъв е проблема? Санкциите са оправдание за импотентността на политиката!
    Нещо повече: санкциите са наложен отвън протекционизъм. А той е инструмент за стимулиране на собствената икономика. Русия е доказателство за това.

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Гост

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "Петър Папазов":

    Що да не постигат резултат санкциите. Вижте санкциите срещу нас 1997г, колко бързо постигнаха ефект, и от тогава , вече край , с каквато и да е независима от вън политика. Е при други държави ,санкциите са недостатъчни, и си трябва и бомби.
  • 8 кроко

    9 3 Отговор

    До коментар #6 от "Петър Папазов":

    Стига сте се прехласвали по тия санкции. Толкова ли не можете да съобразите, че така както СССР не можаха да го бутна с иконом блокади, няма да стане и с руската федерация сега. Ако ги вкарат пак в игра на въоражаване - може, ама руснаците не са тъпи като европейците; ако сложат някой като горби и елцин - пак може, ама КГБ едвали ще позволи втората такаква грешка. така че си избийте санкциите като средство за притискане на Русия. Както казва №6 - те са оправдание за некадърността на политиците.
  • 9 Злобен Джи

    8 1 Отговор
    Шарооооо, чиба в колибата бе кьопек, аз казал ли съм ти да не лаеш по хора, а само по м...ли като Обама, чиба!
Новини по държави: