14 Февруари, 2017 15:57, обновена 14 Февруари, 2017 16:12 1 402 20

Турският премиер: Ал Баб е под контрол

  • бинали йълдъръм-
  • ал баб-
  • сирия-
  • контрол-
  • турция

Бинали Йълдъръм увери, че турските сили са установили контрол в по-голямата част от сирийския град

Турският премиер: Ал Баб е под контрол - 1
Снимка: БТА/АР

В по-голямата част от сирийския град Ал Баб е установен пълен контрол, заяви турският министър-председател Бинали Йълдъръм, цитиран от ТАСС.

"По-голямата част от Ал Баб е под пълен контрол", заяви премиерът във вторник в Анкара.

На 24 август турските военни сили задействаха операцията "Ефратски щит" в Северна Сирия. Целта им е да прочистят района от бойци на "Ислямска държава", както и от сирийските кюрдски милиции.

Ал Баб е разположен едва на 30 километра южно от турската граница.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Юрушшшш

    7 10 Отговор
    Сега по най бързия начин РАККА да прочистите! ДЕЙСТВАЙТЕ ЧЕ СИ Е....... м...та .Дригите ги е страх
  • 2 Плевел опьяняющий

    15 14 Отговор
    Ако тоя циганин Башар Асад си беше подал оставка, сега там едва ли щеше да има война и да убиват основно цивилни, а каквото и да си приказват болшинството жертви са такива! Там където има демократични избори, там има мир и развитие и нормално гражданско общество!

    Коментиран от #3

  • 3 кроко

    17 10 Отговор

    До коментар #2 от "Плевел опьяняющий":

    Кадафи като го утрепаха или Садам, да не би да е мирно в Либия или Ирак, бе тролче? В Афганистан като няма Асад, да не би да е мирно? В Ливан, Йемен, Египет как е? Унас много нормално ли се развива гражданското общество, тролче? Българите бягат от България и идват афганистанци и пакистанци - това ли е развитието за един краваски трол?

    Коментиран от #6

  • 4 Стефан

    6 5 Отговор
    Браво
  • 5 кроко

    8 9 Отговор
    Както е тръгнала работата скоро турците и цяла Сирия ще превземат и Асад ще свалят.
  • 6 Бай Хой

    6 5 Отговор

    До коментар #3 от "кроко":

    Как може пак да си толкос прос , руснаците като утрепаха президента на Афганистан Хафизула Амин през 1979 , какво мир ли стана там
  • 7 фесовска работа

    14 5 Отговор
    Фесовете за 6 месеца успели да влязат на 30 километра.Колко танка загубиха и хора си траят.Сега ще се ослушват да не ги изненадат кюрдите из отзад,че вече са приятели на американците.

    Коментиран от #18

  • 8 Мършата

    4 0 Отговор
    Питане относно целите? Обкръжаване на кюрдските комуняги?
  • 9 стоян георгиев

    11 7 Отговор
    ал баб не е под турски контрол макар турци и сирииската свободна армия да се закрепиха в града след като многократно бяха отблъсквани.
  • 10 наблюдател

    12 5 Отговор
    Фесовете пак имитират дейност.Причината да влязат в Сирия е че се уплашиха кюрдите да не завземат града от ИДИЛ и после да са им на границата.
    За това и за 6 месеца само се въртят там.Въпросът е на къде ще духне американския вятър.Ако решат да въоръжат кюрдите и да ги пуснат срещу фесовете,които и без това дразнят големия брат от известно време ще има много проблеми за Ердоган.
  • 11 Voz

    7 10 Отговор
    El bab e po golqm ot sofia turskite sili 4istii teroristi i sega membij sled tova s 6tati otidat na rakka no ruskite iska da deisvat zaedno s tursiq mng slojni rabota...

    Коментиран от #13

  • 12 Bigliarogers

    8 7 Отговор
    Do fesovska rabota tova e voina ne e igra malko u4ete kakvo e stanal v afganishtan...
  • 13 стоян георгиев

    7 4 Отговор

    До коментар #11 от "Voz":

    ал баб не е колкото софия,много по-малък е.турците не са го превзели още макар да се хвалят с тва.рака е обградена от кюрди и нато и турците скоро няма да са там.вземи малко се образоваи преди да пишеш.виждаме че си турчин и много искаш пожеланото да е истина,но все пак ако искаш да даваш някакаво компетентно мнение вземи първо провери преди да пишеш.
  • 14 ГЕНДЖЕБАЙ

    4 2 Отговор
    СТОЯНЕ , Аз следя цялата ситуация там . Желанието на турция е 40 км в дълбочина на вътре в сирия . Ама 900 км по цялата и дължина ще има много промени , въобще няма да допускат кюрдски военизирани групи по тези места. Тези неща са цел на ЕФРАТСИ ЩИТ. Резултатите ще видим след време . С русия се разбраха и се уточниха, ясно е че Башарчо ще съществува още , но до кога не се знае. Проблем имат с американците които подържат , снабдяват и обучават кюрдските групировки. Незнам с каква цел ,но с новата американска власт имат повече положително виждане по този проблем. Виж за Гюлен не отстъпва Тръмп. Те този щеше да бъде американска кукла на конци , но се провали .

    Коментиран от #15, #16

  • 15 Реалист

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "ГЕНДЖЕБАЙ":

    Много бъркаш - кюрдската ПКК е творение на КГБ и то от преди 89. Да не би аз да съм я кръстил "работническа"? Каквото и да обяснява джуджето от Кремъл, добрите им контакти с ПКК са факт и винаги са готови да ги използват като сопа. А Турция да се приготви за разпадане както след края на султаната - ще почнат кюрдите и ще продължат узбеките.
  • 16 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "ГЕНДЖЕБАЙ":

    аз също следя ситуацията и не съм много съгласен с теб.към момента турците имат много малка зона в северна сирия,а и са много мудни.ал баб ги бави много ,даже се изнервиха и разсърдиха на нато че не им помага от въздуха.ал баб не е превзет и няма да бъде в близките 10 дена макар да го щурмуват вече от юг и асадистите,а през това време американско -кюрдската коалиция ще стегне рака ,кюрдите са на 10 км от града .освен това силно се съмнявам че турците ще имат някакъв успех срещу кюрдите ,особено в зоните подкрепяни от сащ.за да победят кюрдите турците трябва да дислоцират далеч по-големи сили и ще стане сериозен военен конфликт ,които ердоган не може да си позволи към момента .руснаците не ги брои те ще прецакат турците в първия възможен момент както и турците тях,така че тези сметки за асад и т.н. са без кръчмаря,а кръчмаря макар и нов и слаб се намира в белия дом.
  • 17 Стефан

    0 0 Отговор
    Само завист и страх чета в коментарите
  • 18 истината

    1 4 Отговор

    До коментар #7 от "фесовска работа":

    Другите уж "големи" военни сили даже и това не смеят да направят !!! Браво на Турция защитничка на християнска Европа !!!Ако Турция на която се подиграваш не беше навлязла и изритала миндилците от границите си то тези миндилци щяха да се появят тук и след като ти отрежат главата щяха да изнасилят жена ти ,сестра ти и др. Можеха и жив да те изгорят !!! Не се излагай а кажи едно браво на армията (единствената) воюваща на терен срешу извергите !!!

    Коментиран от #20

  • 19 Voz

    1 3 Отговор
    Az ne sum tur4in daje nqmam vruzka nie sme koalicia angliq i tursiq v siriq az ne 4ete samo novini ili nqkoi drugi sledvane informasiq na nqkoi ima hora koito pravqt operacia tam v koaliciqta ako 6te izpolzva6 twiter ti 6te si vzema6 po burzo informasiq i turskite sili svur6ili operasiqta v el bab dnes le cafe de sniper el bab ;))
  • 20 reality

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "истината":

    Турция помагаше на ИДИЛ и купуваше петрол от тях.
    Мръсните фесове заедно със Саудитска Арабия имат интерес те да са там за да завладяват територии от Сирия.
    Турция нищо не защитава тя е проблемът заедно с мръсния диктатор Ердоган.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания