Last news in Fakti

16 Февруари, 2017 13:47 1 452 7

Милиони могат да умрат от глад

  • африка-
  • милиони-
  • глад

Плашеща статистика на ООН

Милиони могат да умрат от глад - 1
Снимка: БТА/AP

За повече от 20 млн. души по света съществува рис да умрат от глад през следващите шест месеца. Това беше заявено програмния шеф на икономическия отдел на ООН Ариф Хюсеин, цитиран от Ройтерс.

Причини за това са войните в Йемен, Североизточна Нигерия и Южен Судан. В същото време сушата в Източна Африка е разрушила голяма част от селскостопанската продукция. Отбелязват се и високите цени на храните в Южен Суда, на фона на падащите цени за селскостопански животни, както и по-ниските заплати на служителите.

Хуманитарната помощ е на рекордно високи нива, а в същото време има нужда за още такава. Има надежда, че сушата в Сомалия няма да е толкова сериозна, колкото се очакваше предварително. Все пак цените на храните продължават да скачат. Вече се взимат мерки за предотвратяването на евентуален масов глад.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    1 12 Отговор
    Нас руските подлоги не ни интересуват такива дреболии като , кой там умирал от глад. За нас е важно рейтинга на Путин да е 146 % и Асад да е на власт в Сирия.
  • 2 Кой го е еня?

    3 0 Отговор
    Важното е да имаш БМВ! До толкоз можем да разсъждаваме, като маймуните - каквото виждаме на това реагираме. Мънки си, мънки ду ! Живеем само за днес, без стратегия за утре. Толкоз ни побират шикалките.

    Коментиран от #3, #5

  • 3 Айай

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Кой го е еня?":

    Не бих казал, че не ми пука. Но как да оправиш света, когато повечето хора сами го развалят? Ето пример: Онияв Африка, повечето араби, повечето цигани, мормони, евреи и други имат манията дап равят много деца. да, ама това свръхнаселява света. И тези хора искат да ядат, да работят, да получават някакви привилегии, да карат кола, да имат къща и т.н... Е, как да смогне света нав сичко това? Ако навред се презастрои ще изчезнат и гори и полета и ще останат само сгради на хора и човеци. това пък добре ли е? кажеш на разни човеци - неп равете повече от 1-2 деца, за да ен създавате свръхнаселение на Земята! Ала те не искат? Искали много деца. Е, ами да гладуват, дас и ги хранят, катон е чуват! как да помогнеш на животински манталитет в човешки образ? куче да е, ще му дадеш да яде - то е животно не мисли. Котката и тя. Но човека има мозък да мисли. Щом не иска да го използува и не чува, разумното, правилното, така че хем да има радост дете, 2 деца и пак да е щастлив и да не прелюбодействува, ами нека си ги хранят! Там, да не тормозят други невинни!~ Тука ако дойдат ще затруднят нашата флора и фауна, нас. нали зада се хранят няколко милиона арабчета и африканчета ще трябва да измрат няколко милиона крави овце, хиляди акри посеви да се донасадят? Е, като не чуват как да им помогвнеш? можеш ли на животно акъл да налееш ти кажи? Животно е всяко човешко същество, което не мисли за злите последици от делата си и я кара по кефа си. Много от нашите досегашни политици от
  • 4 ссс

    4 0 Отговор
    мрете бе роби, важното е демокрация да има
  • 5 Айай

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Кой го е еня?":

    Повечето наши досегашни политици също влизат в тази класация, така че не визирам етноси - само непукизцмва на разни човеци, за злото което сеят над невинни твари. На Франческа Могерини не и пука ни за нас ни за таралежи сърни посеви гори. тя иска да вкара милиони африканци и араби тук .но тя с нейният и подобните му човекоживотински немислещи манталитети не мисли, че като дойдат, ще разстроят екосистемите на сърни, вълци, таралежи, птици...цялата флора и фауна, а за нас хората тук да не броим? Не им пука, че всяко прекомерно зло натрупване ражда колосални злини след себе си? те искат...искат..искат с животинските си немислещи тикви. Самои искат, но не им пука, какво правят с това? А злото, което сеят с делата им не се поправя... колко гори ще трябва да се изсекат, за да се построят дори и като куфражи домове на пришълци? А сечта на горите за огрев? А новите разорани полета за посеви за храни? те искат, но те не мислят, само искат... да си се хранят, да не идват да оплескват и живота тук! Тук животни си имаме достатъчно и в гори и полета и сред човеците не са малко. те само искат, те не дават нищо добро, нищо полезно нас вета, такива. какво добро ще стори един човек, койток ато животно се размножава с по 3-20 деца? И по няколко жени? та това е животинска мания бе. то не мисли, какво зло дава нас вета, то иска.... да си се хранят както могат там! на нас повече примати не са ни нужни. И тук не са малко...че и досегашните политици повечето са си точно като жив
  • 6 Мършата

    2 2 Отговор
    Наистина кво ми пука на руските подлоги, освен това да изберат Хуйло и Въшар Анал! Трябва и постоянно да носят кирливи ушанки, да не им хвръкнат мозаците! Плевелната им политика, пагубна за тях, налагайки я на други придобива глобален мащаб!
  • 7 бабами

    0 0 Отговор
    казваше-Който не работи,нетрябва да яде !
    Ми като ги нахраните тези 20кк с какви пари ще ги учите и лекувате бе умници ?? Тва да неса ви скопени псета.Утре с какво ще нахраните 50-60 милиона които искат да ядат като мама и тати -наготово ??