Last news in Fakti

14 Ноември, 2011 17:00 104 758 11

Касапинът от Осло не признава вина

  • андерс брайвик-
  • норвегия-
  • осло

Брайвик поиска да произнесе реч пред роднините на жертвите

Аз съм военен командир на норвежкото движение на съпротивата и на Тамплиерите на Норвегия. Отказвам да приема компетенцията на този съд, защото той поддържа идеология на омразата и мултикултурализма. Признавам фактите, но не се признавам за виновен. Това заяви пред съда Андерс Брайвик, който през юли изби 77 души в Норвегия, в първото си публично изслушване пред магистратите.

Днешното четвърто подред изслушване на Брайвик е първото публично, което бива отразявано детайлно от медиите. До момента всички съдебни изслушвания се провеждаха при закрити врата, защото разследващите се опасяваха, че извършителят на атаките може да има съучастници.

Брайвик се изправи пред магистратите в Осло с черни дрехи и във видимо спокойно състояние. СиЕнЕн съобщава, че той е искал да произнесе реч пред присъстващите в залата, измежду които роднини и близки на жертвите му. Магистратите обаче не са му позволили. Атмосферата в залата е крайно обтегната. При влизането си Брайвик погледна в очите почти всеки от 30-те близки на убитите от него, допълва кореспондентът на БиБиСи.

Окръжният съд в Осло реши крайнодесният екстремист да остане в затвора още 12 седмици.
Посещенията и кореспонденцията на 32-годишния Брайвик ще бъдат строго ограничени през първите осем седмици. През първите четири седмици той няма да има абсолютно никакъв достъп до медии.

Според прокуратурата най-вероятно окончателните обвинения срещу него ще бъдат готови в края на годината. Въпреки че призна, че е планирал и извършил атаките, Брайвик не се призна за виновен по обвиненията в тероризъм, което означава, че процесът ще се проточи. Норвежецът може да получи максимум 30 години затвор, ако бъде обвинен в извършването на престъпления срещу човечеството.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    4 1 Отговор
    Най-справедливото китайско правосъдие за откачалката-там,на стадиона,пред 40-50 хиляди,с един само изстрел в тила!Честно,справедливо, бързо,лесно,"евтино'',чисто,.......
  • 2 Атанас Велики

    6 1 Отговор
    Уоу! Позор за Норвегия ако го вкарат само за 30 години! Истински позор! Западняците се хвалят със техния висок морал и законност, но всъщност всичко това се крепи само и единствено на високия стандарт на живот! Иначе са въздух под налягане и не бива да раздават правосъдие където и да било!
  • 3 борис

    1 2 Отговор
    евалата даже малко си избил
  • 4 Оптимиста

    1 1 Отговор
    Да е жив и здрав , да излезе предсрочно и още поне два пъти по толкова да изтрепе - хубав човек
  • 5 Иван Иванов

    0 1 Отговор
    Има толкова "хубави" китайски мъчения. Защо например не го вържат на някой площад и всички роднини на загиналите да хвърлят камъни по него. Но не и по главата, за да може да гледа, а и да се мъчи по-дълго.
  • 6 иво димитров

    0 1 Отговор
    За тоя китайските мъчения са милост-трябва нещо по-тежко.
  • 7 Юли

    0 1 Отговор
    Норвегия има мноооого сериозни проблеми! Както Франция, Англия, Германия, САЩ и много други развити държави. Да си решават социалните и психическите проблеми на населението и да не учат другите народи как да живеят!!!
  • 8 Иван Иванов

    1 1 Отговор
    Такива хора ни трябват и на нас! Които обичат родината си и се мъчат да се справят с малцинства!
  • 9 Август

    2 1 Отговор
    ХОРА С ТОВА ШЕГА НЕ БИВА.НОРМАЛЕН ЧОВЕК ,ТОВА НЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИ......
  • 10 За тъпанари

    1 1 Отговор
    Браво Иван Иванов - какво ще кажеш тогава този изрод да дойде и да избие роднините ти, като преди това ги изнасили или в обратния ред??? Аман от тъпанарски изказвания!!!
  • 11 Ованес

    0 2 Отговор
    В момента има държави в Африка в които такива сладури като този,ги дават първо на близките на убитите или пострадалите и след това ако е останало нещо.......... го съдят!Това според мен е правдата.!