19 Февруари, 2017 13:58 2 869 22

Кой от НАТО иска Русия за съюзник

  • русия-
  • нато

Гражданите на 4 държави от НАТО, биха избрали Русия да се грижи за тяхната сигурност при един евентуален военен конфликт.

Този извод се вижда от международното социологическо изследване на WIN/Gallup International сред 66 държави.

От проучването става ясно, че България, Гърция, Словения и Турция предпочитат да се опрат на Русия в случай на военен конфликт.

Джеймс Дейвис от университета „Сен Гален“ в Швейцария смята, че данните от проучването са илюстрация за разделението между православни страни като Гърция и България и западните християни. Но на фона на това трябва да се отбележи, че Словения, която е доминиращо католическа, с малка преднина избира Русия, а Румъния, където мнозинство са православните, се опира на САЩ.

В световен мащаб САЩ остават най-предпочитания военен партньор. В същото време Русия избира Китай за военен съюзник, а Пекин – Москва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тях червеното знаме роди ги

    10 32 Отговор
    Заплахата за световния мир е Китай. Никой не говори за това,но за мислещите факта,че искат сътрудничество с Русия,говори много.

    Коментиран от #3

  • 2 Kcaniba

    28 10 Отговор
    Русия и Китай си е половината свят във всяко едно отношение!!!!
    Незнайно (ли) защо в статийката се пропуска Индия например, в официалата и политика и, отбранителната и политика заложене само един съюзник, и това, сами разбирате никак не е САЩ!!!
    Та с Индия и Китай с Русия са 2/3 от света, а вие твърдите, че САЩ остават презпочитаният партньор...
    а Иран, а Латинска Америка, а ЮАР!???
    Ха ха ха...
    Интересното в случая, че за пръв път в историятя, Република Турция - наследничка на Османската Империя , регионален доминант и сила, се обръщат към Русия!!! Гърция, която е исторически партньор, но политически е в другият отбор, се обръща към Русия!!!
    Кой ще отрече значимостта на Русия в Световен мащаб в такъв случай!?!? ... некой трол, промит и евтинко платен...

    Коментиран от #4

  • 3 а теб какво те е родило

    9 7 Отговор

    До коментар #1 от "Тях червеното знаме роди ги":

    На всеки му минават разни числи в главата, но ти какво разбираш под "мислещи"? Я ни обясни да се посмеем малко!
  • 4 Столтенберг

    9 17 Отговор

    До коментар #2 от "Kcaniba":

    Виждам ,че имаш сериозни познания в геополитиката, може би четеш Мурзилка . Сериозно четиво !!!
    Но я да видим дали наистина е така ? Китай -ги спрягаш за кой ли път за потенциален съюзник на Русия . Но малко ме съмнява това да е така. Китай е втора икономическа сила в света. Но най големите пазари за китайски стоки са Европа и САЩ. Не Русия. Китай има нужда от технологии -източник са Европа и САЩ-не Русия. Без технологиите работната ръка в Китай ще е до голяма степен безполезна. Смяташ ли,че китайците са глупави за да тръгнат срещу това ?Какво може да им даде Русия ? -мавзолея на Ленин ли ?
    От Русия Китай взима суровини- купува. Но не е ли изкушаващо за Китай да ги взима безплатно.Китай има нужда от територии и ресурси и те са му под носа- Русия. Може ли Китай да ги вземе от САЩ ? За това му трябва 2 пъти по могъщ флот от този на САЩ и 2 пъти по развита авиация ,а също и спътникова система. В обозримо бъдеще -следващите 50 години това няма как да се случи.
    За ЮАР пък изобщо няма какво да коментирам. И за Индия.

    Коментиран от #14

  • 5 Kcaniba

    15 8 Отговор
    не само за ЮАР и Индия нямаш какво да коментираш - изобщо няма какво да коментираш.
    Икономическо-социалните ти еквилибристики по остта : Китай, САЩ, Западна Европа и ресурсов африкански донор Русия, също така е забавен, като речите на Виктория Нулънд, Клинтонови или подобен демагаг-идиот)))
  • 6 Столтенберг

    7 12 Отговор
    Хайде прехвърли старите броеве на Мурзилка и кажи кое не е така ?
  • 7 onq s konq

    7 12 Отговор
    Несериозно и абсолютно двулично е твърдението на проучването че изредените страни уж искали Русия за съюзник.НЕВЪЗМОЖНО Е икономиката на изброените страни да е почти изцяло свързана със страни членки на НАТО,а военното "сътрудничество да бъде про-Московско!Може и да има московски настроения в Гърция и България за излизане от НАТО,но някакси и през ум не им минава да излязат И ОТ ЕС!Турция пък драма още от "време оно" за ЕС!А върхът на русофилската наглост е репликата "винаги с Германия и никога срещу Русия.Ама не може бе идиоти хем х.. в п...,хем душата в рая!И затова Хитлер го е казал точно и ясно-"Който не е с нас,е против нас" и това си е абсолютно меродавно особено в съвремието.

    Коментиран от #9

  • 8 Гост

    12 0 Отговор
    Какво е важно да се знае.Една война свършва тогава когато единият от противниците свърши ресурсите-нефт, стомана,хора, ид. И както казва ,един известен анг. военен историк- истинската битка за спечелването на В.С. война се води при Сталинград, като тази битка отрязва пътя на Хитлер ,към жизнено важните ресурси. Какво се случва, големите известни ресурсни държави се обединяват в съюз ,за сега икономически, и в последствие и военен , за да се бранят ,от воюващите за ресурси,и влияние държави. Целта е да удържат положението и да отдалечават войната далеч от своите територии, и те да са готови, когато войната неминуемо ще се случи, рано или късно. Ако не се случи такава война в по-скоро време- значи ,че някой ще трябва да плаща след време , за тези суровини ,изключително висока цена,и така да загуби своето световно господство.
  • 9 Столтенберг

    7 16 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Това " социалогическо проучване" е абсолютен фейк поръчан с пропагандна цел. В България 59 % одобряват членството в НАТО, а 22% са против . От януари 2017 са данните.

    Коментиран от #10

  • 10 И ся кво

    13 3 Отговор

    До коментар #9 от "Столтенберг":

    Нито НАТО, нито Россия ни и ще ни опазят, от самоубийството. А то е започнало отдавна... Катог ледам и при тъпотията на много хора по времето на Фердинанд и до сега го има. Можеш ли спря удавник да се удави като е кон с капаци и не чува? Колко от генералите предявиха обвинения срещу разсипията на военна техника и изградени поделения бази на БА? Ами колко поделения закриха и приватизираха за вилички? С такива хора ни армия ни държава ни народ може да оцелее, без значение дали сме в нАТО или с Россия. В тая БКП ДС и паразитно шуробаджанашка кочина тук, ням ад се оправи на общо ниво... да се оправяме сами поединично! Разбрах го,с лед 28 години самозаблуди и още доста преди тях. Не можеш да се оправиш когато доста хора те смъкват надолу към казана социално като част от системата. Как ще се оправиш като те давят в казана?

    Коментиран от #11

  • 11 Столтенберг

    0 9 Отговор

    До коментар #10 от "И ся кво":

    В България един редник стартира в БА със заплата от 600 лв. или 300 евро. Времето когато с трици се ловяха маймуни отмина . Ето за това няма желаещи.
    Но България трябва да промени ситуацията-не друг. Тя ще получи и помощ от НАТО ,но трябва и сама да си помогне също .
    Един мой познат искаше да стане военен -но замина за Франция ,в Чуждестранния легион ще служи. Та той ми е споделял - също и за някои кадрови недуразумения в ръководството на БА.

    Коментиран от #13

  • 12 Матросов

    1 8 Отговор
    Е как пусия бе ? Явно са посадили много мекерета тук , и плащат не в рубли , щот има голямо значение.
  • 13 гост

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "Столтенберг":

    Чуждестранният легион е френски, ама не е във Франция. ;) Службата там няма нищо общо с кадровата в БА. Да не говорим, че варианта да отидеш, да издържиш обучението и да стигнеш до служба, ако не си изрод е нулев.
  • 14 гост

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "Столтенберг":

    Всъщност "However, the U.S. economy loses its spot as the number one economy to China when measured in terms of GDP based on PPP. In these terms, China’s GDP is $21.3 trillion and the U.S. GDP is $18.5 trillion".
    А дали би затруднило много китайците да построят няколко изцяло нови града, да предложат ненадминати условия и цена, и да привлекат когото си поискат в тях? Може би просто към момента им е по-лесно да купуват know-how и все още не са го формулирали като държавен приоритет?
  • 15 гост

    7 1 Отговор
    В съюз с НАТО срещу кого-тия които не се кланят на САЩ.Така ни въвличат в изкуствени конфликти с измислени врагове. Благодарение на тъпи управници както нашия така и в Брюксел.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Айся

    7 2 Отговор

    До коментар #16 от "onq s konq":

    Стига бе? Нали караш се фукаш, че караш супер Баварка? Как се кара тая ламя без пари бе? Ти ни будалкаш! Сигурно си наврят зет на някой политик и ти снася по няколко каймета месечно джобни по партийна линия - може да те е назначил за декретар на секретарката си каквато е практиката тук в Калинкистан и ся да ни будалясваш? Колко лапаш на месец заплато а? Как се кара Баварка от безработен, а? Да не седиш на трупчета с Баварката и да си постнал вътре таблета и оттам да ни цъкаш постове и будалясваш? Ти, собственника на Баварка, върлият руссофоб, ти безработен? Такива като теб Соросоидите ги вземат на заплата като писани яйца... такава руссофобия, такава Германофилия са манна небесна за тях. Абе що ни будалясваш?
  • 18 Диди

    2 4 Отговор
    Кончо,днес на село хората живеят по добре отколкото в градът.Имаш си градинка,правиш зимнина,отглеждаш животни,имаш и винце,от време на време по селска мома,ех шапка на тояга.От какво се оплакваш?А BMW на трупчета ли е,така както колегата пише?Не се отчайвай,ще потърсим спонсури.
  • 19 onq s konq

    4 6 Отговор
    Вижте как и какво пиша АЗ-номер 7,а вижте какво и ка пише ТОЙ-номер 16.Ако не виждате разлика-живи и здрави.Ако обаче нещата ви изглеждат различно,задайте си въпроса ЗАЩО Е ТАКА!А отговорът е повече от елементарен-ДА СЕ НЕГЛИЖИРА ПОЛИТИЧЕСКАТА МИ ОРИЕНТАЦИЯ по възможно най-долния и безпардонен начин,типичен обаче за русофилите.И във характерния нагъл просташки стил очаквам да се появи същия юнак само че с друг ник и да напише че си говоря сам със себеси и имам нужда от психиатър.Та ако не сте виждали на живо СЪВЕТСКА ВСЕОБХВАТНА ХИБРИНА ВОЙНА СЪС ВСИЧКИ СРЕДСТВА,...е те това е:)
  • 20 Диди

    1 2 Отговор
    Кончо,радвай се,имаш близнак...На шега е писано,не се засягай.Явно някой ти е,,хвърлил око,,.

    Коментиран от #21

  • 21 onq s konq

    3 4 Отговор

    До коментар #20 от "Диди":

    Нали ти е ясно че при евентуални военни действия българите изобщо няма да се интересуват какви ракети си разменят Русия и САЩ,а първата им работа ще е да си разчистят взаимно сметките?А със тоя лумпен също няма да сме изключение и ще се целим взаимно между очите...на шега,но с бойни патрони!
  • 22 Запознат

    2 2 Отговор
    Колкото по-слаба и изолирана става Россия, толкова повече ни я натрапват като едва ли не жизнено необходима. Днешната изостаналост на България се дължи на огромното руско влияние тук. Едва ли разумен човек би избрал съветската армия да го " спасява" пак...