Last news in Fakti

18 Февруари, 2017 15:50 2 333 9

Лавров: Студената война не е приключила

  • сергей лавров-
  • русия-
  • студена война-
  • нато-
  • запада-
  • мюнхенска конференция

Руският външен министър очаква отношенията с новата US администрация да са прагматични

Лавров: Студената война не е приключила - 1
Снимка: БТА/ AP

Разширяването на НАТО предизвика безпрецедентно за последните 30 години напрежение в Европа. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС.

„Ако се съди по някои изявления, направени на Мюнхенската конференция по сигурността, то Студената война все още не е приключила“, заяви руският дипломат в Мюнхен.

Според Сергей Лавров алиансът НАТО все още не е готов да възобнови военното си сътрудничество с Москва.

Руският външен министър добави, че военното сътрудничество трябва да се възстанови, но генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг не е показал желание за това.

Лавров каза също така, че Кремъл желае диалог с НАТО и Европейския съюз. По отношение на САЩ, министърът заяви: „Очакваме отношения на прагматизъм, взаимно уважение и отговорност за световната сигурност“.

Потенциалът за сътрудничество в сферата на политиката, в хуманитарната сфера и икономиката е огромен. Ние сме отворени толкова, колкото САЩ са готови за това, каза още руският дипломат в баварската столица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мсимов

    7 22 Отговор
    русия е в разпад. може да очаква само капитулация
  • 2 Самуил

    5 11 Отговор
    То за вас и ВОСР не е приключила
  • 3 СССР

    15 8 Отговор
    Евро-тоталитарния съюз е в разпад! Русия е държава с хилядолетна история едва ли утре ще се распадне!
  • 4 Ние сме отворени

    10 2 Отговор
    То РФ до сих пор е във война с Япония!
    Японците пък вече са научени, че руснаците са им пуснали атомните бомби, а американците са добрите!
    Пропагандата работи за онзи, който плаща, а добре знаем кой е властелина на света!

    Студената война не е приключила, защото тази война е междусъюзническа и наистина продължава, само дето едните има какво да губят, а другите НЕ!
    В подобни катаклизми, поколенията се редуват да вярват на онзи, който дава парите, историците измислят факти, археолозите намират "македонски" стенописи на Луната и т.н.
  • 5 Г(Е)РОБ

    7 7 Отговор
    Русия не започва войните, тя ги завършва победно! Тръгнеш ли срещу Русия ще завършиш като Наполеон и Хитлер!
  • 6 OMG WTF

    7 6 Отговор
    Ушанките си анексират части от суверенни държави, а после ревът, че източноевропейските членки на НАТО приемат войници и строят противоракетни щитове на своя територия...

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Россия

    0 1 Отговор
    Еврогейския сьюз превьрна Бьлгария в робска и колониална дьржава дето мизерства вече 10 години от както влезе в нея един апартамент струва 100000 лева а една заплата е 460 това лие развитие?Дави туря на Еврогейския сьюз!
  • 9 Россия

    0 1 Отговор
    Еврогейския сьюз превьрна Бьлгария в робска и колониална дьржава дето мизерства вече 10 години от както влезе в нея един апартамент струва 100000 лева а една заплата е 460 това лие развитие?Дави туря на Еврогейския сьюз!
Новини по държави: