Last news in Fakti

22 Февруари, 2017 11:56 792 2

САЩ: Милошевич имаше шпиони в НАТО

  • нато-
  • свободан милошевич-
  • шпиони-
  • агенти-
  • югославия

Сърбите знаеха за стъпките на НАТО през 1999 г., заяви новият съветник за национална сигурност на Тръмп

Новият съветник за национална сигурност на американския президент Доналд Тръмп твърди, че бившият президент на Югославия Слободан Милошевич е предвиждал стъпките на алианса през 1999 г. благодарение на свои шпиони в НАТО, съобщава белградското радио Б-92.

Хърбърт Рейнмънд Макмастър в миналото се е занимавал с анализи на войната в Босна и на бомбардировките на НАТО срещу Югославия, посочва радиото.

"Милошевич премести войската на границата с Косово само няколко седмици преди началото на нападенията. Тази войска, след началото на бомбардировките, изхвърли албанците на улиците, отне им документите, запали къщите и ги прогони към Македония и Албания. НАТО не очакваше това. Бомбардировките ускориха етническото прочистване вместо да го спрат", заяви Макмастър, според който Белград е знаел за стъпките на алианса от свои шпиони.

"Сърбите евакуираха обекти, когато те се оказваха в списъка на целите. Вярвам, че Югославия имаше шпиони в редиците на НАТО, а информатори, които бяха в близост до базата Авиано в Италия, съобщаваха кога самолетите излитат. Поради всичко това акцията на НАТО бе неуспешна, за 78 дни бяха унищожени по-малко от пет процента от бойните системи на Югославия, а размерите на неуспеха станаха видими едва след приключването на акцията", посочва Макмастър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    5 1 Отговор
    На никой не му дреме какво имали сърбите на времето и какво нямалм. Минало бешало е това отиде тя , сърбите така или иначе изгубиха Косово , а сега гледат да седнат на два стола но то така не става.
  • 2 мсимов

    1 0 Отговор
    отдавна е известно и беше съден френски офицер от щаб квартирата на нато