Last news in Fakti

25 Март, 2017 14:55 1 116 1

Лидерите на ЕС с декларация за единство

  • рим-
  • лидери-
  • ес

Те се събраха в Рим

Лидерите на ЕС с декларация за единство - 1
Снимка: БТА/AP

Лидерите на страните – членки в ЕС подписаха нова декларация, отбелязваща 60-годишнината от подписването на Римския договор, съобщи „Дойче Веле“.

Декларацията беше подписана в двореца , в който на 25-ти март 1957 г.е подписан първият договор между шестте страни – основателки.

България бе представлявана от държавния глава Румен Радев, който изпълни почетното задължение пръв да поздрави папа Франциск на снощната аудиенция в Апостолическия дворец във Ватикана.

В декларацията се подчертава, че „ЕС е нашето общо бъдеще“.

Председателят на Европейската комисия Жан – Клод Юнкер обеща, че ЕС няма да се превърне в държава. Според него е важно и всяка страна в Съюза да запази своята специфика.

„Докажете, че вие сте лидери на Европа. Трябва да покажем, че можем да се грижим за това велико наследство, което сме получили от основателите на тази идея. Европа, като политически субект ще бъде или обединена, или не. Този Съюз трябва да е повече от това, което е бил“, заяви председателят на Европейския съвет Доналд Туск.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Самонадейци ! На "dead row"! Обречените!

    0 0 Отговор
    Искат да ни управляват! Искат да ни контролират! Искат да ни закопчеят! Искат да ни елиминират! Искат да ни ликвидират! ХИТЛЕР опита с война а те с ХИТРИНА! Бе е е е! При касапина и на ченгела! Бе е е е!
Новини по държави: