Last news in Fakti

21 Ноември, 2011 12:31 991 0

Нападнаха турски поклонници в Сирия

  • сирия-
  • турция-
  • поклонници

Двама души са ранени при атаката

Автобус, превозващ турски поклонници, е бил нападнат в Сирия на връщане от Саудитска Арабия. Двама от тях са били ранени, предаде телевизионният канал Си Ен Ен-Тюрк. От турското външно министерство потвърдиха, че е имало нападение, но отказаха да дадат повече подробности.

Позовавайки се на непотвърдена информация, телевизия Си Ен Ен-Тюрк съобщи, че атаката е била извършена от сирийски войници, когато автобусът поел в погрешна посока в близост до град Хомс, който се превърна в център на протестите срещу режима на президента Башар Асад.

Според информацията сред пострадалите е и шофьорът на автобуса, но въпреки това той успял да стигне до турската граница.

Турция прекъсна връзките си с режима в Дамаск в знак на протест срещу репресиите срещу протестиращите в тази страна. Анкара се присъедини към решението на Арабската лига, която даде в миналата сряда нов тридневен срок на Сирия, за да сложи край на кървавите репресии.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА