Last news in Fakti

29 Март, 2017 11:23 453 0

САЩ оценяват хуманитарната помощ от Тайван за Близкия изток

  • сащ-
  • близкия изток-
  • тайван

Това беше обявено от Държавния департамент

Държавният департамент на САЩ обяви, че оценява ангажимента на Тайван за предоставяне на хуманитарна помощ в Близкия изток, съобщи Focus Taiwan.

Тайванските помощи са част от оглавяваната от САЩ коалиция за противодействие на Ислямска държава.

„Ние определено ценим тази помощ. Ние ценим приноса на всеки член на коалицията“, заяви говорителят на Държавния департамент Марк Тонер.

Той беше помолен да коментира присъствието на специален пратеник на Тайван на срещата на коалицията във Вашингтон в сряда. На нея страната се е ангажирала да продължи с хуманитарните доставки за Ирак и Сирия.

„Няма значение дали нечий принос е голям и малък. Ние го оценяваме. Уважаваме приноса на всеки член на коалицията. Ние обсъдихме как можем да решим цялата тази ситуация“, заяви Тонер.

Срещата във Вашингтон беше оглавявана от държавния секретар на САЩ Рекс Тилърсън. Тя беше първата след поемането на президентски пост от Доналд Тръмп. На срещата присъстваше представителя на Тайван в ООН Стенли Као. Той дори присъства на общата снимка, което е рядкост заради ограничените отношения между двете страни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА