Last news in Fakti

1 Април, 2017 20:32 5 015 33

Опозицията в Турция: Предстои катастрофа!

  • референдум-
  • катастрофа-
  • опозиция-
  • турция-
  • ердоган-
  • кемал кълъчдароглу,

Най-големият политически опонент на Ердоган заяви, че промяната на системата няма да реши проблемите

Опозицията в Турция: Предстои катастрофа! - 1
Снимка: БТА/ AP

Лидерът на най-голямата опозиционна партия в Турция предупреди, че последиците от предстоящия референдум на 16 април могат да бъдат катастрофални.

Кемал Кълъчдароглу, лидер на Републиканската народна партия, заяви, че безграничната власт носи след себе си разруха, предаде „Хюриет дейли нюз”.

След две седмици турските гласоподавали трябва да отговорят „да” или „не” на предложените от Ердоган конституционни промени, които ще превърнат Турция в президентска република с власт, съсредоточена в ръцете на един човек.

„Това няма нищо общо с партии или личности. Безграничната власт води след себе си катастрофа. Ако искате правосъдието да бъде силно, гласувайте с „не”, призова Кълъчдароглу по време на митинг в Истанбул.

Лидерът на Републиканската народна партия посочи, че предложените промени няма да решат никакви проблеми. „Има ли безработица? По официални данни 6.5 милиона в страната са без работа. Новата система ще реши ли този проблем?”, попита опозиционерът.

„Има ли стабилност по отношение на икономиката и валутата? Не. Промените ще решат ли този проблем?”, попита още Кемал Кълъчдароглу, който призова турските граждани да гласуват с „не” на предстоящия референдум.

Той подчерта, че ако Турция стане президентска република, ролята и силата на парламента ще бъде отслабена и ще бъде съсредоточена в един човек.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АСЛАН

    15 2 Отговор
    ХАСАНЕ ТИ КАКВО ЩЕ КАЖЕШ

    Коментиран от #13

  • 2 некойси

    18 2 Отговор
    Няма да скрия задоволството си ако все пак след свалянето му от власт постъпят с него съгласно старите мосюлмански обичай.
  • 3 Оцелял

    10 4 Отговор
    Браво,поне един е оцелял в Анадола от геноцида на Джолан.Хасанчо е заминал в Турция за инструктаж как да ни коли и взривява след 16-ти Април-денят на обявяване на Султаната с давност 2-3 месеца.
  • 4 реален

    6 2 Отговор
    Едноличната власт има плюс само в един случай - когато Законите са справедливи и някои кръгове решат да си монополизират нещата, тогава Хана-царя, султана, княза краля може да ги нарита с властта си и да възстанови справедливостта. но няма друг случай, в който едноличната власт да е плюс. Опозиционера е прав, защото повечето еднолични диктатори злоупотребяват с властта в свой интерес. Историята това показва.
  • 5 Диди

    12 0 Отговор
    Повечето хора не знаят за какво гласуват.Не са запознани със съдържанието на този референдум.Не знаят,че ще им се отнемат правата ,,човек,,да бъдат.Надявам се турският народ да гласува с ,,не,, на диктаторскшят референдум.Ердоган никога няма да достигне нивото на Кемал Ататюрк.
  • 6 Диди

    5 3 Отговор
    До ,,некой си,,Не може да изпиташ задоволство ако се върнат мюсюлманските обичаи...моля помисли малко.
  • 7 реален

    7 0 Отговор
    Само ще добавя и примери от историята, които потвърждават, че не трябва дас е оставя цялата власт в ръцете на диктатори - калигула, нерон, Цезар, Ксеркс, Птоломей, Тато, Адолф, Чаушеску, Луи 14, ....много са. когато им дадеш власт, те се самозабравят и започват пакостите. Ето, дадохме цялата власт на Народното събрание и всеки, който седне вътре се самозабравя, сякаш е някакво привилегировано богче? А не е така. Затова и да се дава власт на хората е твърде опасно...граничещо със самоубийство. Ердоган иска власт, но едва ли от това ще произтече нещо добро и за много турци и за нас и кой ли не? Всеки комуто се централизира властта, рано или късно стоварва мъки над много невинни души.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Законът

    5 0 Отговор
    Ако не се спазва закона или той е мракобесен, то няма значение каква е системата. Нашият случай е същия. Играем си на демокрация, но нашите партийци (И Бойко, и Нинова) не спазват закона, а това праща всичко по дяволите
  • 10 681 БЪЛГАРИЯ

    5 0 Отговор
    А какво стана а Фес нали беше велик А? Чалмъта яко ти стяга да та е.а читака !
  • 11 Патето Яки

    1 8 Отговор
    Не се плашете Сащ, Русия, Франция и др. държави са президентски републики. Много пушилка се вдигна бре.
    Народонаселението като спре да харесва бай ви Ердо на следващите президентски избори ще си изберат друг президент .

    Друг ще го смени и... толкоз.
    Какво тук значи някаква си личност?!
  • 12 oktay

    1 2 Отговор
    DA ili NE
    koe shte e po hubavo za TURCIYA
  • 13 Патето Яки

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "АСЛАН":

    Хасан е на изборен туризъм в Турция, да видим ще донесе ли баклава и локум или е стиснат.
    Става скучно без него, няма кой да разлае коментарите всички пишат едно и също.
  • 14 гост 2

    11 1 Отговор
    “... . Безграничната власт води след себе си катастрофа...“ Турчин, а мисли правилно! ДОЖИВЯХ! Поне ЕДИН от турците разбира за какво ТОЧНО иде реч! Не ме засяга, но разпространието на неоосманизма и ислямизма на ердухан в България вече е нещо друго и засяга пряко всички българи...
  • 15 Диди

    4 1 Отговор
    Знаете ли каква е разликата за президентска държава Америка и президентска държава Турция?
  • 16 oktay 2

    5 10 Отговор
    ai da sravnim ERDOGAN I BORISOV
    erdogan spasi Turciya on inflaciya i blagodarenie na nego Turciya vse napredva poveche
    nishto ne znaete za Turskata istoriya
    samo shte mrazite Turciya zashtoto napredva 1000000000 pyti po byrzo sravnenie s BYLGARIYA

    Коментиран от #17

  • 17 гост 2

    7 1 Отговор

    До коментар #16 от "oktay 2":

    Виж сега- задръж си неоосманистката пропаганда за турция. 16.04. за БЪЛГАРИЯ е МНОГО ВЕЛИКА ДАТА- тогава е подписана ПЪРВАТА БЪЛГАРСКА КОНСТИТУЦИЯ- ТЪРНОВСКАТА КОНСТИТУЦИЯ, СПОРЕД КОЯТО: 60. Съ политически правдини се ползуватъ само гражданете на Българското Княжество, а съ граждански правдини, спроти законите, се ползуватъ всички живущи въ Княжество.
    61. Никой въ Българското Княжество не може ни да купува, нито да продава человечески същества.
    Всекой робъ отъ какъвто полъ, вера и народность да бъде, свободенъ става, щомъ стъпи на Българска территория.
    САМО ДЕСЕТ ГОДИНИ СЛЕД ПРЕМАХВАНЕТО НА РОБСТВОТО В САЩ, В КНЯЖЕСТВО БЪЛГАРИЯ СА ПРИЕТИ ТЕЗИ КОНСТИТУЦИОННИ ТЕКСТОВЕ! Така, че- НАС, БЪЛГАРИТЕ, НЕ НИ ЗАСЯГАТ ВАШИТЕ ТУРСКИ РЕФЕРЕНДУМИ И ИЗБОРИ И НЕ ПРЕНАСЯЙТЕ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ СИ ЕЖБИ И БОРБИ В БЪЛГАРИЯ! Малко са ни нашите собствени проблеми на главите, че сега да поемаме и негативите от вашите турски политически междуособици! НЕ, МЕРСИ! БЪЛГАРИТЕ СИ ИМАМЕ ДЪРЖАВА И НАШИ СОБСТВЕНИ ПРОБЛЕМИ- НИЕ ЩЕ СИ ГЛЕДАМЕ НАШИТЕ ПРОБЛЕМИ, А ТУРЦИТЕ В ТУРЦИЯ СИ РЕШАВАЙТЕ ВАШИТЕ ПРОБЛЕМИ И НЕ СЕ МЕСЕТЕ ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ НА БЪЛГАРИЯ- така ще си останем много добри съседи!
  • 18 Хасан

    3 6 Отговор
    Диди,какво ще кажеш за 8 мт паметник на руския император в Свищов?? Хехе.. Голям майтап.. Да видим сега патриотите
  • 19 Хан Багатур

    4 2 Отговор
    До всички тук във форума Хасан и Патето Яки са един и същ индивид.
    В момента го е срам да пише под името си Хасан, защото му се разклатиха устоите и вижданията, които така самоотвержено защитаваше. Намери се един турчин от опозицията да изрече истината и той сега е в шах и дълбоко размишление дали пък не е сгрешил като защитава мустакаткото.
  • 20 Хасан

    1 6 Отговор
    До патето Яки.." Who let's the dogs out "?..Хехе.. Хасан пак ще разлае кучетата. Тия хора що взимат толкова на сериозно
  • 21 Хасан

    3 7 Отговор
    То в Турция има много партии.. Не знам защо само Ердоган знаете.. То и аз понякога си противореча.. Пия, пуша, по украинки ходя ама ислямист защитавам.. Раздвоение на личността
  • 22 Хасан

    3 10 Отговор
    Диди, виж как е в Бг!!за последните 10 години 7-8 правителства.. Средно 1,5 години. Това нормално ли е?! Ако имаше президентска република както препоръчва Божидар Димитров нямаше да има такъв проблем

    Коментиран от #23

  • 23 гост 2

    7 3 Отговор

    До коментар #22 от "Хасан":

    Вие защо бутате нещата към БЪЛГАРСКАТА политика? Нали на 16.04. ще имате ТУРСКИ референдум за гражданите на ТУРЦИЯ, А НЕ НА БЪЛГАРИЯ? КАКВО ВИ ЗАСЯГАТ ВАС БЪЛГАРСКИТЕ ПРОБЛЕМИ И БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОБЛЕМИ? Защо не коментирате в турски форум, където надълго и нашироко можете да славите вашия ердухан, да изпробвате култа към личността му? Не случайно турците и руснаците сте д*упе и гащи- и в двете държави е налице култ към личността и стремеж към еднолично държавно управление- т.е. диктатура- в русия- към путлер; в турция -към ердухан...
  • 24 Диди

    4 1 Отговор
    На другите партии в Турция не се дава думата,но неудобните,Ердоган ги затваря в затвора.Ердоган трябва да бъде премахнат,той води Турция назад.А икономиката им сега не е така добре,както бише в близките години.
  • 25 Хасан

    0 3 Отговор
    Диди, а какво ще рече "премахнат "??да загуби изборите ли или нещо друго??
  • 26 Диди

    7 3 Отговор
    Хасане на 16 април ще се гласува не само за референдумът на Ердоган,а и за парламент.Това казва ли ти нещо?Ако Ердоган не спечели референдемът,той няма да се отдръпне а ще продължи по същият начин както досега.Трябва да му се отнеме власта..
  • 27 Хасан

    6 12 Отговор
    Какво прави човека?! Само се пени и ядосва.. Нищо на никого не е направил.. Не можеш да очакваш от него като Борисов да отиде в Малта и там Германия да състави българското правителство..
  • 28 Диди

    6 4 Отговор
    Ако само се пени и ядосва,не е проблем,ако иска да позеленее от яд..също.Той е диктатор.Ти ще гласуваш с ,,за,, на референдумът МУ.
  • 29 Майтап

    2 3 Отговор
    Хората с двойно гражданство искаме за 16 .04 да не гледаме как празнуват в България . Искаме 10 дни платена отпуска -държавата да задължи частника да ме пусне. Искаме безплатни български автобуси за екскурзията плюс всички разходи по престоя. Така както още от деца Ви показваме ,че сме нещо повече от българчетата ,чрез броят на неучебните ни дни в училище. Имаме си ваканции и почивки за вашите празници +нашите в които сме освободени ,а вашите ги събират в общи паралелки ама са на училище. Сега вие бачкайте , а ние да гласуваме в Турция. Пък и с пълни куфари ще се върнем ,благодарност за дето гласувахме тук преди седмица. Ако не ни пуснете в отпуск ,ще работим на пук на вашите 4 дни празнични. А като си отидем там, дано новия султан признае че сме цисти турци и не ни пусне тук отново във Варвария. Да ни устрой да си живуркаме там на най-хубавото място на света под крилото на султана. И ще разрешат поне по още 3 жени да имаме щото да правим народ. Тя моята не ще и посяга към тигана ама....да стои тук ,какво разбира тя от избори.

    Коментиран от #31

  • 30 Диди

    1 2 Отговор
    Наистина си майтапчия,браво,разсмя ме.Ти явно не си щастлив в България,защо не си се преместил да живееш в Турция с диктатурата на Ердоган,страната и диктаторът на мечтите ти?Там ще живееш в охолство,ще имаш правото да си кажеш мнението политически,ще бъдеш заобиколен от закръглени мургави красавици,и най сетне да изпиташ турският секс на мечтите ти.Аз ще ти разпиша отпуската и то постоянна завинаги.
  • 31 Хан Багатур

    2 5 Отговор

    До коментар #29 от "Майтап":

    Ми върви в лелеяната ти турция бе, какво си се разревал тук?
    Никой в България не го интересуват твоите анадолски тегоби. Както и Диди ти каза ще ти разпише отпуската завинаги и еднопосочен билет към анадола без обратен за връщане. Бай бай при камилите. Нямаме нужда от такива като теб които ядат хляба ни и дишат въздуха ни и не се чувстват българи, а турци. Като си турчин имаш си държава и както един българин казваше наскоро гоу хоум ту търки.
  • 32 гост

    2 1 Отговор
    Не знам ,защо се палите, какво общо има референдума с българските турци ,ако стандарта на живот е по висок нямаше да има проблеми ,дори македонците щяха да поискат присъединяване към България.За съжаление сме най бедни в ЕС.
  • 33 истината

    2 1 Отговор
    'Републиканската народна партия"-махнете думата народна и всичко ще си дойде на мястото !!! Добре,че турската армия сваляше демократично избраните правителства та и тия от уж народната републиканска партия да управляват !!!Това,че са в опозиция показва,че турския народ не им е позволил да управляват Турция !!!
Новини по държави: