Last news in Fakti

3 Април, 2017 10:05 2 404 5

Русия плаща на Порошенко компенсация за Крим

  • украйна-
  • крим-
  • петро порошенко-
  • севастопол-
  • игор коломойски-
  • национализация
Русия плаща на Порошенко компенсация за Крим - 1
Снимка: БТА/АР

Преди няколко месеца стана ясно, че правителството на Севастопол е приело нов закон, според който собствениците на национализирани предприятия в Крим ще получат определена компенсация, пише сайтът Inforeactor.ru.

Списъкът на обектите, които попадат в обхвата на закона, са в процес на разработка, но някои от компаниите в списъка вече са ясни. Сред тях са обектите, които принадлежат на президента на Украйна Петро Порошенко и олигарха Игор Коломойски.

Според информацията става дума за комплекса „Севморзавод“, който принадлежи на украинския президент от 2015 г., както и мрежа от бензиностанции на групата "Приват" със собственик Коломойски.

Олигархът има 16 бензиностанции, а на територията на Крим негова собственост са 111 национализирани обекта. Предполага се, че бизнесменът ще получи някаква компенсация за своето имущество, но в момента няма информация за отпуснатите средства.

Като цяло инициативата за компенсация на собствениците на имоти в Крим, които отказват да признаят руската власт, не се приема равнозначно. Говорител на местната власт заяви, че те нямат право да приемат закони, които се отнасят до национализация. Според заместник-управителя на Севастопол дебатът по този въпрос е безсмислен, тъй като инициативата принадлежи изцяло на руското правителство. По думите му обаче законът вече се прилага в Крим.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    13 6 Отговор
    Поне от заглавието стана ясно че Крим и Севастопол са руски.

    Коментиран от #2

  • 2 Дальнобойщик

    7 15 Отговор

    До коментар #1 от "Бай хой":

    За сега!
  • 3 РЕАЛНО

    12 5 Отговор
    Релано,Русия нищо не плаща на Украйна...а на собствениците които са си изгубили предприятията.Това е правилно и наистина ако е така,руснаците заслужават адмирации.Сега ще се спрът и тези разговори ,че са им взели частно имущество.А и ще променят отношението на доста от украинците към себе си....П,П, А заглавието пак е подвеждащо.В последно време тук,ясно се проследява наличието на булевардна журналистика,което не прави чест на иначе сериозният новинарски сайт Факти.БГ.
  • 4 кроко

    10 2 Отговор
    Че за какво пък да им плаща, като нер им харесва новата руска администрация да си продават имотите и да се изнасят?

    Коментиран от #5

  • 5 Пуфи

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "кроко":

    Това е с рекламна цел, човеко! Сега Порошенко и Коломойски ще цъфнат от щастие, че личните им авоари са непокщътнати и ще спре масовото опюване на Россия. Така и двете страни доволни... А, на мен гърбавите, сините, червените, монархистите не ми компенсираха с нищо, че ми обраха мялкото наследственни гори и ги бугнаха в държавния масив, за да секат техни обръчи? Никой не ми даде тищо добро в тая дюнердджийница като итституция от десетилетия - само пречки само вреди само мизерия. Отделно на това, не признават и дипломите ни към Киевския Славистичен, а иначе местните аборигени на власт целуват сандалите на порошенко кълнейки се в дружба? Ето до какво доведе масовото приемане на васиевската култура от векове - подлизурство, измама, враждебност към народа, алчност от поста и геноцидни директиви за електората. Виновен е Йисус Христос дето каза да ообичаме и добрите и лошите, а лошите ми разплакаха и прабабъра и прадядъда а за мен да не говорим...сега всеки ден вървя ип лача по улиците и у дома...не е от настинка нито от лука..-.-.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания