Last news in Fakti

20 Март, 2017 23:00 3 202 68

Кремъл: Путин лично реши за Крим

  • владимир путин-
  • путин-
  • крим-
  • анексия
Кремъл: Путин лично реши за Крим - 1
Снимки: БТА/АР

Президентът на Русия Владимир Путин лично реши за присъединяването на Крим. Това заяви говорителят му Дмитрий Песков в интервю за в. "РБК дейли".

Според Песков изминалите три години на интеграция в Русия са били за Крим "достатъчно сложни" и в юридическо, и в икономическо отношение. Целият този процес бе "достатъчно безпрецедентен и може би не е имало такъв в новата и най-новата история на Русия", заявява той.

"Остана ли Путин доволен от всичко? Разбира се, че не. И затова той държеше всичко под личния си абсолютно ръчен контрол", подчертава неговият говорител.

Кремъл: Путин лично реши за Крим

Кремъл: Путин лично реши за Крим

Говорителят на Путин признава, че събитията, последвали присъединяването на Крим към Русия, са донесли много трудности за икономиката, но "цената за този исторически поврат е напълно по силите, защото става дума за спасението и обединението на народа със своята страна".

Отговаряйки на въпрос за възможните срокове, в които Украйна може да признае факта на присъединяването на Крим към Русия и за възстановяване на приятелските отношения между двете страни, Песков казва, че никой "не може да даде такава прогноза".

Кремъл: Путин лично реши за Крим

А освен това, "от гледна точка на днешните реалности, на положението и на статута на Крим като регион на Руската федерация, това не е и така важно, защото то едва ли някога ще се промени".

Според Песков възстановяването на отношенията между двете страни ще стане тогава, когато отслабнат последиците от "идеологическото замайване на съзнанието" в отделните украински региони, и "емоционалните страсти".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 юрист

    12 38 Отговор
    Това е директно признание на путлер пред цял свят, че лично той е издал заповедта за незаконната окупация и незаконната анексия на Крим чрез руските спец части без опознавателни знаци, познати като “ руски зелени човечета“....Путлер сам дава правно основание да бъде съден в МНС като извършител на руска военна агресия в Украйна, както и да бъде съден за същото по чл. 353 от УК рф "Уголовный кодекс Российской Федерации" от 13.06.1996 N 63-ФЗ (ред. от 07.03.2017)
    УК РФ, Статья 353. Планирование, подготовка, развязывание или ведение агрессивной войны
    1. Планирование, подготовка или развязывание агрессивной войны -
    наказываются лишением свободы на срок от семи до пятнадцати лет.
    2. Ведение агрессивной войны -
    наказывается лишением свободы на срок от десяти до двадцати лет.
    УК РФ, Статья 353. Планирование, подготовка, развязывание или ведение агрессивной войны

    1. Планирование, подготовка или развязывание агрессивной войны -
    наказываются лишением свободы на срок от семи до пятнадцати лет.
    2. Ведение агрессивной войны -
    наказывается лишением свободы на срок от десяти до двадцати лет.
    "Уголовный кодекс Российской Федерации" от 13.06.1996 N 63-ФЗ (ред. от 07.03.2017)
    УК РФ, Статья 359. Наемничество
    1. Вербовка, обучение, финансирование или иное материальное обеспечение наемника, а равно его использование в вооруженном конфликте или военных действиях -
    наказываются лишением свободы на срок от четырех до восьми лет с ограничением свободы на срок до д

    Коментиран от #4, #23, #36

  • 2 Диди

    10 38 Отговор
    В историята ще остане като агресор.Той продължава да дестабилизира Украйна.Един ден ще има възмездие.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 СС Тюрбан

    27 9 Отговор

    До коментар #1 от "юрист":

    Хубаво се правиш на вещ в занаята драги, ама забравяш нещо много просто... Този углавен кодекс, която си чел- недочел, касае лица които напрактика извършват потиворуска дейност и не касае ситуацията, в която русия води война. Второ забравяш нещо много важно и то, е че Русия е президентска република и цялата власт е съсредоточена в ръцете на един човек.
    Някак нелепо е да цитираш руски кодекс, който урегулира правилата към лица работещи против Руската федерация при условие че става въпрос за Украйна и навлизането на Руски части в напрактика чужда територия.
    Вероятно още учиш право или си ахаха току що завършил. -Нека те улесня... Не се вземай толкова на сериозно! Не сте нито най-можещите нито най- начетените.
    Просто го карай по- полека!
    Не ме разбирай погрешно! -Позицията ми в случая не касае защита на едната, за сметка на другата страна. Идеята ми е да се замислиш преди да правиш някакво както казвате вие своего рода Волеизявление... В този случай симпатяга има още опит да трупаш. С горното изявление не се издигаш в ничии очи, а тъкмо обратното! Прозира неопитността ти! - Предполагам не е била това идеята ти!
    Карай го по- полека ...

    Коментиран от #6

  • 5 стоян георгиев

    10 30 Отговор
    значи след като дълго време лъжеше, че в крим имало спонтанно недоволство и военните със зелени униформи били местни,а не част от руската армяия вече призна официално, че всъщност е извършена окупация ,без удобрението на руските институции и без очаквания дебат в руското общество ,нужен за да се извърши този ход.сега ще видим и реакциите на руските подлоги тук,дето маса време ни обясняваха ,че всъщност никакви воиски не били влизали в украина .демек сега ще се наложи да обясняват как путин лъже абе смяхххх!
  • 6 юрист

    7 26 Отговор

    До коментар #4 от "СС Тюрбан":

    Пишеш глупости. Твоето предположение не кореспондира с обективаната реалност. Първо посети цикъла лекции по международно наказателно право и после пиши- иначе изпадаш в нелепата ситуация да спориш с професионалист в дадена област, без самият ти да си професионалист в същата област. Имам въпрос към теб- в областта на международното наказателно право налице ли са препращащи норми към националното наказателно законодателство на всяка една държава, по отношение на престъпленията срещу мира и човечеството? Смешен си и с това, че “съветваш“ професионалист да го дава “по-полека“, след като в офлайн живота професионалиста си изкарва законно хляба точно с такива правни анализи....

    Коментиран от #26

  • 7 Диди

    10 30 Отговор
    Стояне,така беше.Цял свят гледаше по телевизията военни без нашивки.Отричаха,че не били руснаци и какво ли не още.Лъгаха и за референдума и продължават да лъжат.Жалко за украшнският народ,че не моге да живее в мир.
  • 8 хххх

    24 7 Отговор
    Крим е руски и винаги е бил,
    въпреки плача на хомосексуалната общност.
    След Велика България, на територията на днешна Украйна възниква и 1вото руско царство - Киевска рус.
    И трябва да си признаем, че реално сме
    ЕДИН НАРОД - българи, руси, македонци, сърби, босненци, хървати, украинци.....траки.
    Не случайно се казва, че българите са най-многобройния народ след индийците.
    Време е да научим истинската история.
    Че Аспарух не основава България

    Коментиран от #9

  • 9 onq s konq

    8 23 Отговор

    До коментар #8 от "хххх":

    На практика думите ти че руснаци,българи,македонци,сърби и т.н. сме "един народ" значат,че ПО-СИЛНИЯ/в случая Русия/ може спокойно да анексира изброените страни с чиста съвест.Бих ти казал че бъркаш "народ" с "държава",но това няма да е верно,защото всъщност изобщо не бъркаш,а целенасочено заблуждаваш аудиторията,т.е. ПРОПАГАНДИРАШ АГРЕСИВНАТА ЗАВОЕВАТЕЛНА И АСИМИЛАЦИОННА ПОЛИТИКА НА РУСИЯ!В тоя ред на мисли би трябвало да одобряваш и думите на Ердоган и Местан,че "Турция е навсякъде,където има турци"-думи,за които България по дипломатически път изрази недоволство и поиска разяснение от турската страна.И пак повтарям за да е ясно на всеки:ЕДНО Е ДА СМЕ ЕДИН НАРОД,СЪВСЕМ ДРУГО Е ДА СМЕ ЕДНА ТЕРИТОРИЯ!!!...А целта и щенията на Русия са ТОЧНО КЪМ ТЕРИТОРИИТЕ НА на съответните "набелязани" държави и не й пука за народите им-тя "народ" си има дори в излишък.

    Коментиран от #13, #15, #16

  • 10 КуРКоДиЛ

    14 3 Отговор
    Мисля да купя всички къщи и земи в нащо село,за да останат Български!
  • 11 КуРкоДиЛ

    9 3 Отговор
    800-900-100000,от кого съм взимал,на кой дължа то си е моя работа!!!
  • 12 КуРкОДиЛ

    10 3 Отговор
    М...ли си копуват къща с двор и плевня гараж за 8 бона!В центъра на средата!Ами откупих я за 16 бона!Да е мойта,че тез ма притесняват!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 КуРкОДиЛ

    10 3 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    Голф 4 1.8Т те мина на светофара!Ами на жена ми А3-то?
  • 16 SLS 5000

    6 4 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    Аз не съм останал на сухо,имам си жена и 4 любовници!За разнообразие!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 КуРкОДиЛ

    11 5 Отговор
    Съжалявам,че ми работи мозъка,съжелявам че много надигравам,и на сухо оставям!
  • 20 кроко

    7 18 Отговор
    Обърнете внимание на мазните им самодоволни физиономии, това са все кумири на наште тъпчовци, русофилите.
  • 21 начо

    3 15 Отговор
    забиха си най яката брадва с крим. за да се спасят от китай,трябва да търсят сащ и европа.
  • 22 мсимов

    3 7 Отговор
    в превод значи,след путин всички престъпления ще се стоварят и оправдаят с него. крим ще бъде върнат в замяна да ни оставите крадените милиарди изнесени на запад. нищо лично,само бизнес
  • 23 Мършата

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "юрист":

    Аз се стремя да бъда протеже на коментатор номер девет и всячески се старая да пишем в унисон, но тука искам да те поправя, за Статья 353! В смисъл война в Крым не е имало, а просто нещо относително, свой род анексия! Злото Джудже, трябва да признаем, че успя да "прецака" нетърпеливия Майдан, в най-неподходящия момент, по най-подходящия начин! Аз мисля, че причината Крым да стане руски е украйнската корупция, в смисъл за да им го вземат руснаците Крым, трябваше задължително власта да се предаде чрез Майдан, а не по конституционен път! Другото което е, че Крым не е просто Крым, а Автономная Республика Крым......и като следствие при референдум!?!?!

    Коментиран от #28

  • 24 ропа

    6 13 Отговор
    Чакаме да вземе решение и за пресъдиняването на Аляска към Русия ако му стиска
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 СС Тюрбан

    12 3 Отговор

    До коментар #6 от "юрист":

    Видимо, е от всякъде че си зелен- ама зелен, чак горчив!
    Колко стаж натрупа професионално? - 2-3 месеца, година?
    Целият патус и кокушиненето се типичния признак на зеления, начинаеш "професионалист".
    - Хайде кажи че съм не съм прав? - Я кажи колко стаж набра професионално, от както си завършил -Ако още не си студент!
    Не ме разбирай погрешно! - Нямам намерение да те унижавам! Само ти давам съвет да не се ежиш, просто защото още си зелен. Направи 10-на години стаж поне и после води лекции по правни казуси в мрежата.
    Не разбираш, че е нелепо да цитираш правни норми тук - Нали?
    Кой, ще се интересува от Углавния кодекс на Руснаците? - С кого ще водиш спор по темата? - Юрист?
    А ако смяташ, че изтъкването на части от чужд закон, ще те постави някъде на пиедестал тук в някакво интернет общество ... - Залагаш празни надежди момче.
    Спокойно, не сме в предизборна обстановка на групата от "Факти"
    Имаше една реплика: "Объркал си рейса пич"!
    - Не бързай толкова! Бъди по- прецизен и не бързай с мислите!
    Виж обаче ако демонстрираш самоотверженост, когато става въпрос за чалмите ... - Тогава имаш пълната миподкрепа! Подизиром обаче, че нямаш военна подготовка, което е зле!

    Коментиран от #30, #32, #33

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 юрист

    4 14 Отговор

    До коментар #23 от "Мършата":

    В Крим имаше руска военна агресия, която се изразява в изпращане на руски спецчасти без обозначителни знаци+ руски наемници, чиито действия са равнозначни на военно нападение на русия над Украйна- вижте си определението за агресия в декларацията на ООН за агресията - чл.3 ...
  • 29 юрист

    3 12 Отговор

    До коментар #25 от "гостуващ":

    “Референдумът“ в Крим е НЕЗАКОНЕН, защото само с всеукраински референдум може да се промени украинска територия- чл.73-74/ мисля от укр. конституция, а съгласно чл.134 от украинската конституция, Крим е неотделима част от суверенна Украйна.Този “референдум“ бе проведен буквално под дулата на руските войници без опознавателни знаци, които присъстваха вътре- в самите изборни помещения с насочени калашници в ръце към гласуващите кримчани. Това не можете да скриете, защото има достатъчно автентични данни за този факт.
  • 30 юрист

    5 9 Отговор

    До коментар #26 от "СС Тюрбан":

    Имам 16 години стаж като български адвокат и членувам в САК. Пак те питам- каква е причинно следствената връзка между годините, в които упражнявам адвокатска професия, и твоето очеизваждащо незнание на основните неща от международното наказателно право?
  • 31 Киро

    6 15 Отговор
    С други думи стана ясно, че:

    Путю е един гнусен лъжец.

    Членовете на путювското правителство са едни гнусни лъжци!

    Твърдяха и обясняваха, че нямало било руски воиски в Крим, а после сами се опровергават!

    Я сега да видим 3-те потни трола тук как се претърпели катарзис на тая тема?!


    Цялата политика на Расия винаги е била такава - лъжи, вероломност, убийства, подривна дейност и гнусота!
    Може да си я задържите за вас, алкохолици, ние отдавна сме разбрали какви сте!

    А ония сбирщини от бно Шипка или подобни, дето се правят на "опълченци", са едни глупави момченца, водени от няколко копейкаджи, веят знамена с лика на Ботев, но явно не знаят какво е казал Ботев, а именно:

    “Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии".
  • 32 юрист

    2 12 Отговор

    До коментар #26 от "СС Тюрбан":

    Моля, извършете систематично тълкуване на следните правни норми, съобразено с РКСУ - Конституция Украины Статья 2. Суверенитет Украины распространяется на всю ее территорию. Украина является унитарным государством. Территория Украины в пределах существующей границы целостна и неприкосновенна.Статья 73. Исключительно всеукраинским референдумом решаются вопросы об изменении территории Украины. Статья 134. Автономная Республика Крым является неотъемлемой частью Украины и в пределах полномочий, определенных Конституцией Украины, решает вопросы, отнесенные к ее ведению.
    http://meget.kiev.ua/zakon/konstitutsia-ukraini/
    Аз съм български адвокат и съм изучавал и конституционно право. Сега е време Вие да докажете дали сте юрист! ЧАКАМ!

    Коментиран от #43

  • 33 Киро

    4 15 Отговор

    До коментар #26 от "СС Тюрбан":

    А фрапиращата ти неграмотност на какво е признак?

    Че си поредния плюнчещ се трол- копейкаджия, дето даже не може да пише правилно, но се опитва да "обяснява" на другите разни неща?

    Коментиран от #39

  • 34 Гоуст

    5 9 Отговор
    Чета коментарите и се радвам, че все още има трезво мислещи българи, а не промити мозъци.

    Питам ви аз: може ли Турция да предяви претенции към Родопите (както и го прави) и да направи референдум, в който масата от населението да се определи като Турци и Родопите да се присъединят към Турция.
    Редно ли ще е? По вашата логика, май да!

    Коментиран от #37

  • 35 юрист

    3 12 Отговор
    http://www.un.org/ru/documents/decl_conv/conventions/aggression.shtml за рускоговорящите, списващи под тази статия - Определение агрессии
    Утверждено резолюцией 3314 (ХХIХ) Генеральной Ассамблеи от 14 декабря 1974 года Статья 3
    Любое из следующих действий, независимо от объявления войны, с учетом и в соответствии с положениями статьи 2, будет квалифицироваться в качестве акта агрессии: g) засылка государством или от имени государства вооруженных банд, групп, иррегулярных сил или наемников, которые осуществляют акты применения вооруженной силы против другого государства, носящие столь серьезный характер, что это равносильно перечисленным выше актам, или его значительное участие в них.
    Сега се поинтересувайте какво е груз-200 и колко руски майки на руски военнослужещи оплакаха децата си в русия, защото децата им- в качеството на руски войници- са получили заповеди от началниците си да отидат с танковете си на украинска територия / Донбас/ и да осъществят военна поддръжка на терористичните образувания днр и лнр.
  • 36 раптър

    16 5 Отговор

    До коментар #1 от "юрист":

    А Косово? Или понеже преврата там бе американски може? И то без референдум! Само с решение на Кравария!!!!

    Коментиран от #41

  • 37 кроко

    16 6 Отговор

    До коментар #34 от "Гоуст":

    Майко мила, една дежурните шизоидни тролове са изписали една камара глупости.

    На въпросът ти - не може, защото Родопите не са автономна обладт като Крим. Набийте си го в главите, Крим е бил автономен, населен с руснаци основно и никога няма да се върне в Украйна, зайо о никога не е бил част от Украйна, не е територия, която са им окупирали и превзели.

    Колкото до действията на Путин, човека просто има смелостта и акъла да води самостоятелна политика, а не като бат ви бойко тиквата да търчи да пита султан ердоган, обанана или кукуферкел какво е позволено да прави. Така е преценил, нямало е време да пита руския народ и е взел сам решението. Затова е лидер, а не кукла на конци, затова нищо не става без Русия в световен мащаб.

    Коментиран от #40

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 СС Тюрбан

    12 7 Отговор

    До коментар #33 от "Киро":

    А бе ти да не си един и същ профил с "Юрист"? - Нещо не разбирам!
    Освен това, къде видя да говоря в защита на Путин? - А?
    Когато четеш нещо, го чети внимателно!
    Ставаше въпрос за факта, че едно лице цитира някакъв углавен кодекс на Русия и се опитва да създава някаква псевдоправна постановка, което не е смешно, а нелепо! В някакво интернет издание с разнородна информация цитира Углавния кодекс на Русия... За кого е тази информация? - За ООН? - За ЕС? Що за простотия! - Глупаво е разбираш ли?
    Тебе те интересува Углавния кодекс на Русия? - Смешко!
    Я върви си намери работа и не се занимавай с глупости!

    Коментиран от #42

  • 40 Гоуст

    5 10 Отговор

    До коментар #37 от "кроко":

    Като не лижа г**а на Путин и хайде да съм Соросид, Евроатлантик, Гербаджия и прочие...

    Дори не осъзнавате колко ограничени сте. Не всичко е черно и бяло, Левски и ЦСКА, Русия и САЩ!

    Коментиран от #46

  • 41 юрист

    2 15 Отговор

    До коментар #36 от "раптър":

    За Косово : http://www.icj-cij.org/docket/files/141/15987 INTERNATIONAL COURT OF JUSTICE YEAR 2010 2010 22 July General List No. 141
    22 July 2010 т.81 изречение второ - “....81. The Court notes, however, that in all of those instances the Security Council was making a determination as regards the concrete situation existing at the time that those declarations of independence were made; the illegality attached to the declarations of independence thus stemmed not from the unilateral character of these declarations as such, but from the fact that they were, or would have been, connected with the unlawful use of force or other egregious violations of norms of general international law, in particular those of a peremptory character (jus cogens)...“ Което пък е юридически свързано с http://www.un.org/ru/documents/decl_conv/declarations/intlaw_principles.shtml Декларация о принципах международного права, касающихся дружественных отношений и сотрудничества между государствами в соответствии с Уставом Организации Объединенных Наций
    Принята резолюцией 2625 (XXV) Генеральной Ассамблеи ООН от 24 октября 1970 года . Дано да умеете да боравите и с двата езика, за да можете да разберете в пълнота и двата материала- не само руския...
  • 42 юрист

    2 14 Отговор

    До коментар #39 от "СС Тюрбан":

    “....Публикувано във факти.бг: Ставаше въпрос за факта, че едно лице цитира някакъв углавен кодекс на Русия и се опитва да създава някаква псевдоправна постановка...“ Невежо руско човече, съгласно международното наказателно право, относно престъпленията срещу мира и човечеството се прилага НАЦИОНАЛНОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО на държавата, чийто гражданин е обвиняемият, за когото се твърди, че е извършил престъпление срещу мира и човечеството. Видно от наказателния кодекс на русия, в руското наказателно право СЪЩЕСТВУВАТ описани престъпления срещу мира и човечеството, за това и руските граждани биха били съдени точно по него- УК рф! За това ти написах, че си НЕВЕЖ, обаче- с руско радио не се спори, а просто се доказва невежеството му по дискутираната материя....

    Коментиран от #44

  • 43 СС Тюрбан

    15 4 Отговор

    До коментар #32 от "юрист":

    Вие май нещо не разбирате момко,
    Въпросът с Крим няма да се реши със съд и правните норми и тълкуванията Ви нямат никакво значение! Така както нямат значение правните норми за Кипър и превземането на една част от него от Турската Армия. Затова, драги нормите в случая нямат никакво значение!
    Опитваш да си мериш патката дърпайки темата в професионална сфера, което не знам какво удовлетворение ти носи!- Честно!
    Само, че не разбираш че това не е е форум на юриста и тълкуването на Руският или Украинският кодекс нямат никакво значение нито за аудиторията нито за онези, които са анексирали чужда територия! Колкото на Турците им е през онази работа Гръцките закони и претенции за Кипър, толкова им е на Руснаците за Украинските закони и претенции!
    Статията беше за друго и явно ти убягва, че статията има друга цел и тя е добре изиграна от Руското Външно министерство, целящо да покаже непоклатимата мисъл и воля, на онзи който държи кормилото им. Целта е да се покаже че той е волеви и не е под съмнение неговата твърдост като политик самодъжрец. Целта е имидж и затвърждаване на поведение. Какво внушение ще дадат ако кажат, че не Путин е дал заповед, а някой генерал? Какво ще е отражението и какви ще са последствията ако се окаже че Путин е безгласна буква? - Това е целта на изявлението, а не някакви глупости за Углавния кодекс на Русия или пък някакъв друг от противниковата страна.
    Разбери че Крим не се разиграва в заседание, а на полето с оръжие.
    Сега разбираш

    Коментиран от #45

  • 44 СС Тюрбан

    14 3 Отговор

    До коментар #42 от "юрист":

    А бе ти кух ли си? Кой го интересува углавният кодекс на Русия в случая? -Кой?
    Разбираш ли колко е нелепо да ми развиваш правни теории тук?
    Мислиш ли че ги интересува Руснаците Углавният им Кодекс когато става въпрос за Крим? Защо си толкова прост?
    На никой не му пука за кодексът им разбираш ли? Нещата ес решават на терен и то с оръжие, правните норми можеш да си ги завреш в случая отзад. Кой ще ти обърне внимание? Върви да заведеш дело в Русия по твоя казус! - Баси смешника! На къв се правиш? Да не си на заседание на Върховният Съд на Русия?
    Я вземи и спри да се друсаш! -Намираш се в България и цитирането на Руски закони нямат абсолютно никаква тежест още повече в някакъв форум- Не е смешно! - Нелепо е!
    Не знам какъв стаж си натрупал, ама явно се приемаш прекалено на сериозно, което от страни изглежда жалко. Нелеп си разбираш ли? Стегни се и не се излагай!
    Когато ходиш за риба, не я ловиш като и обясняваш общия ред и права и задължения на ИАРА, а с въдица! -Схващаш ли за какво говоря?
    Не се занимавай с глупости симпатяга!

    Коментиран от #47, #49, #50, #53

  • 45 юрист

    3 15 Отговор

    До коментар #43 от "СС Тюрбан":

    :) Видно, е че ти нищо не разбираш от м,еждународно публично право:) Я сега ми кажи- колко държави в света са признали незаконната руска окупация и незаконната руска анексия на Крим? Колко на брой?:) Няма как да стане с рогите напред, само защото на руснаците така ви се иска! Никак не е случаен фактът, че всеки обикновен бг. юрист ще ти каже абсолютно същото , което пиша и аз! Руснаците какво си мислите- ние сме богове,. ще си вземем със сила и оръжие всяка чужда държавна територия, която си харесаме, и няма кой да ни спре, защото сме ядрена сила, така ли?:) Сори- това са тези на незрели хора, които си въобразяват много неща и после претърпяват ярка фрустрация, когато разберат , че реалността е на противоположният край на въображението им:)

    Коментиран от #52

  • 46 кроко

    13 4 Отговор

    До коментар #40 от "Гоуст":

    Радвам се че не лижеш г.за на путин, но щеше да е хувабо ако през главата ти минаваше и някоя собствена мисъл от време на време. НПО писаниците ясно че си ги чел, но да беше помисли преди да ги копираш за пореден път. Аз ти от говарям защо става въпрос за съвсем различни ситуации, ако имаш акъл в главата, кажи нещонпо въпроса, иначе няма смисъл да се излагаш.
  • 47 кроко

    16 4 Отговор

    До коментар #44 от "СС Тюрбан":

    Не си хаби времето и нервите с юриста. Очевидно е че има някави психологични проблеми, остави го да си живурка и да си говори каквото иска, дори краварските теолове не четата писаниците му.

    Коментиран от #54

  • 48 Гоуст

    2 9 Отговор
    Ако си прочел написаното от мен, щеше да разбереш какво съм казал... или ти си този без акъла и не разбираш? Да ти го повторя ли? Да то го напиша ли отново?

    Коментиран от #51

  • 49 юрист

    3 10 Отговор

    До коментар #44 от "СС Тюрбан":

    “...Върви да заведеш дело в Русия по твоя казус!...“ Ама ти и това ли не знаеш- че вече ИМА предявени обвинения от Украйна към русия в Хага/?:) 1.Украйна подаде иск в международния съд на ООН за привличане към отговорност Руската федерация за извършване на актове на тероризъм и дискриминация по време на нейната незконна агресия срещу Украйна. Това съобщи пресслужбата на украинското Министерство на външните работи.

    Искът е в рамките на Международната конвенция за борба с финансирането на тероризма и Международната конвенция за ликвидирането на всички форми на расова дискриминация.

    "Украйна твърди, че Руската Федерация нарушава Конвенцията за борба с финансирането на тероризма чрез предодставяне на оръжие и други видове помощ на незаконните въоръжени формирования, извършващи редица терористични актове на територията на Украйна. Към най-трагичните терористични атаки на руските марионетки трябва да се причисли сваления самолет на Малайзийските авиолинии, обстрелването на жителите на Мариупол и Краматорск, унищожаването на пътническия автобус недалеч от Волноваха и смъртоносния взрив по време на мирно събрание в Харков" - така предава МВнР същината на иска.
    Освен това Украйна твърди, че Русия нарушава Конвенцията за ликвидация на всички форми на расова дискриминация, участвайки в кампания по дискриминация на неруските общности, живеещи в окупираните територии на Кримския полуостров, в частност, етническите украинци и кримските татари.

    "Започвайки с
  • 50 юрист

    4 12 Отговор

    До коментар #44 от "СС Тюрбан":

    "Започвайки с незаконния "референдум", проведен в атмосфера на заплаха, руската окупационна власт провежда политика на унищожаване на тези общности. Тази дискриминационна политика беше осъдена от Генералната Асамблея на ООН и се прояви в забраната на дейността на Меджлиса на кримските татари, във вълната от изчезвания, убийства, самоволни обиски и задържани, опитите да се прекратят излизането на медии, а също и в ограничаването на преподаване на украински и кримско-татарски езици, се казва в съобщението на Министерство на външните работи.." В иска се акцентира, че Русия не спазва правата на човека на окупираните територии. "При незаконната си агресия в Украйна Русия пренебрегва основни човешки права. Опитваме се да урегулираме съществуващите спорове по пътя на преговорите в течение на повече от две години, но Русия не желае да прекрати нарушаването на международното право. Затова подадохме иск в Международния съд на ООН за привличане под отговорност на Руската Федерация за тези нарушения и възстановяване правата на украинския народ, гарантирани от международните договори, в които участва и Руската Федерация", заяви външният министър Павел Климкин. Украйна поиска от Международния съд на Обединените нации да въведе временни мерки, насочени към предотвратяване на продължаващото нарушване на човешките права от страна на Русия по време на гледането на делото. https://clubz.bg/49375-ukrajna_sydi_rusiq_v_haga 16.01.2017 г.

    Коментиран от #56

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 СС Тюрбан

    14 2 Отговор

    До коментар #45 от "юрист":

    Видно е драги, че международното право в случая няма никакво значение и те продължаваш да не схващаш! Не знам защо си решил че ще си мерим познанията в правото? -Странно е!

    От самото начало ти обяснявам, че в случая познанията ти по право нямат абсолютно никакво значение! Тези твои познания не променят обстановката и нямат шанса да го направят! Омръзна ми да ти Давам лесни примери за да разбереш, че реално събитията се решават по съвсем различен начин и въпросът с Крим няма да се реши в съда, каквито са твоите блянове! - Схващаш ли?
    Хилядолетната история показва, че нещата се решават с шамари. Когато те бият на улицата правните ти норми нямат никакво значение- ядеш боя и те унижават. Да обясняваш на побойника който те млати какъв е закона няма да има особен ефект. Той ще те бие докато го заболят ръцете или докато му е интересно.
    За това драги познанията ти в случая по международно право тук нямат никакво значение! -Още повече в този форум!
    Кое не можеш да разбереш? - Не ме интересува какъв юрист си! Просто подходът ти е грешен! -Ако имах нужда от лекция по руско законодателство сигурно щях да ти обърна внимание, но темата драги е друга! Тя и нейното решение не зависят от познанието ти по право! Тяхното място просто не е тук! За това да се ежиш с познания по право в случая е смешно и ти прави лоша услуга!

    Коментиран от #55

  • 53 юрист

    2 13 Отговор

    До коментар #44 от "СС Тюрбан":

    Ето и отговора на твоя любим путлер/ ПУТин + хитЛЕР/ - няколко месеца преди това- http://m.dnes.bg/world/2016/11/16/rusiia-niama-da-se-prisyedini-kym-mejdunarodniia-nakazatelen-syd.322527 Руският президент Владимир Путин подписа указ, с който обявява, че страната му няма да се присъедини към Международния наказателен съд и ще оттегли подписа си под Римския договор, чрез който бе основан този международен съдебен орган, съобщиха световните агенции. В указа Путин възлага на руското министерство на външните работи да информира ООН за това решение. Москва подписа договора през 2000 г. , но така и не го ратифицира. МНС е международна наказателна съдебна институция, която има задачата да съди лица, обвинени в престъпления срещу човечеството и военни престъпления.********************** Т.е.- путлер СЕ СТРАХУВА ДА ОТГОВАРЯ ЗА ПРЕСТЪПНИТЕ СИ ДЕЯНИЯ В МНС:)
  • 54 СС Тюрбан

    12 2 Отговор

    До коментар #47 от "кроко":

    А бе има нещо вярно в думите ти :))
    Май му идват в повече тихите занимания. Накой хора мислят, че стигат до велики прозрения докато лъскат бастуна...
  • 55 юрист

    2 11 Отговор

    До коментар #52 от "СС Тюрбан":

    Достатъчно ясно съм ти отговорил! Руснаците използвате грубата сила , за да си вземете чужда държавна територия, която си харесате. Много чудно- ако БЪЛГАРИТЕ В БЪЛГАРИЯ ви отговорим със същото и ИЗГОНИМ всички руски граждани с имоти в България, като национализираме имотите им, без да ги обезщетим, просто защото считаме ВСИЧКИ за заплаха за националната сигурност на Р. България, колко ще струва вашата руска “сила“ и принуда, м?:) Какво - ще си насочите ядрените оръжия срещу България? Че вие, руснаците вече сте го направили- ракетите в Крим са насочени срещу Румъния, но понеже ПРО щита в Румъния покрива и България, са насочени и срещу България. И? КАКВО ТОЧНО ИСКАТЕ? Защото, лично аз, искам на територията на България да не остане НИТО ЕДНО лице с небългарски произход и с небългарско самосъзнание, и всички други лица или да бъдат експулсирани, или да им се даде срок- напр.6 м. - за отказване от 1 от двете си гражданства. ТОВА ще постигнете с руската си пропаганда!

    Коментиран от #58, #61

  • 56 СС Тюрбан

    10 2 Отговор

    До коментар #50 от "юрист":

    Е и хубаво и какво като е заведен иск? - Нещо промени ли се?
    Не си май от схватливите! Събитияте се решават по друг начин и на разбирам как не можеш да го схванеш! Без значение е какво ще говориш, събитията са извън теб! -Резултатът е въпреки теб и Реалността е такава каквато е! - ти и твоето мнение нямат никакво значение за събитията!
    Не схващаш ли, че плоскостта на решението на проблема няма да е по начина, който ти се иска!
    Не схващаш, че решение то е друго без значение на това да ли нарушава някакви международни правила или не?
    Ситуацията е че има закон, но няма кой да го изпълни и няма и да има! - Сега разбираш ли за какво говоря?

    Коментиран от #57

  • 57 юрист

    2 11 Отговор

    До коментар #56 от "СС Тюрбан":

    Производството по него не е завършило, но искът е на стойност над 1 милиард долара.Като пряка правна последица от уважаването му, русия ще дължи на Украйна главница от над 1 милиард долара + законните лихви + другите суми- ако основанието им бъде доказано в съда:)
  • 58 СС Тюрбан

    12 3 Отговор

    До коментар #55 от "юрист":

    Пич ти наистина имаш ментални проблеми!
    Аз съм Български гражданин и при това националист! Дори от време на време съм доста радикален когато става въпрос за турци, цигани и всичките ни съседи.
    Къде ти се "отцепи " -нямам идея! Втори вариант е да се друсаш! - Не знам!
    Нямаш връзка с реалността! Обясних ти вече не знам сколко примера, че въпросът без значение да ли ти харесва, да ли на мен ми харесва... Се решава по друг начин и това е реалността!
    Реалността не зависи от правните нарми които цитираш проста защото онзи който те млати на улицата не се интересува от документите които цитираш!
    Дадох ти съвет от самото начало, че е нелепо да цитираш закони защото реалността е друга и там тези ти познания намат никакво значение!
    Историята показва, че ООН и други междудържавни сдружения не вършат никаква работа и това е факт! Няма значение да ли ми харесва! Това е реалността! За това престани да се държиш като говедо и разбери, че законът в случая не те предпазва по никакъв начин. Ако някой иска да те чука ще го направи въпреки цитираните от теб правни норми. Може да иска и да ги рецитираш на висок глас докато те оправя... Разбираш ли колко е нелепо това което говориш?

    Коментиран от #59, #60

  • 59 юрист

    3 12 Отговор

    До коментар #58 от "СС Тюрбан":

    пич, менталните проблеми са само в твоята глава! Ти НЯМАШ завършено висше образование в България или другаде, след 1989г. и това много ясно си личи:) Коментарите ми са сведени до най- простият изказ, на който съм способен, и ти упорито се правиш, че не ги разбираш! :) Ти НЕ СИ БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛИСТ, А РУСКИ НАЦИОНАЛИСТ! Отговори ми само на този въпрос- България има противоположен държавен интерес спрямо държавният интерес на русия- например в енергетиката, поради факта, че България е енерговносител и енергоползвател, а русия е енергоизносител. Лично ти чий интерес ще защитаваш- българският национален интерес, който противоречи на руския национален интерес, или руския национален интерес, който противоречи на българския национален интерес и защо? Отговори само на този въпрос!

    Коментиран от #63

  • 60 юрист

    3 10 Отговор

    До коментар #58 от "СС Тюрбан":

    Пич, чакам отговор на въпроса от мой коментар № 59- не се скатавай, не се прави на дръж ми шапката, а отговори на този въпрос- “... България има противоположен държавен интерес спрямо държавният интерес на русия- например в енергетиката, поради факта, че България е енерговносител и енергоползвател, а русия е енергоизносител. Лично ти чий интерес ще защитаваш- българският национален интерес, който противоречи на руския национален интерес, или руския национален интерес, който противоречи на българския национален интерес и защо?“! Нали го даваш БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛИСТ- ха да те видя сега дали си български или руски националист:)
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 юрист

    3 8 Отговор
    Какво излиза сега? Русофилите, маскирали се като “български националисти“, са съгласни България да плаща цена от 500$ за 1000 куб.м. доставен руски газ - понеже са “никога срещу русия и руските държавни интереси са ЕДНАКВИ с българските държавни интереси и ВИНАГИ вървят ръка за ръка“:) , вместо България да плаща цена от 120$ за 1000 куб.м. руски доставен газ, защото толкова например плаща германия, така ли?:) Това на практика е защита единствено на РУСКИЯ държавен интерес. Пак питам- КЪДЕ ОСТАВА ЗАЩИТАТА НА БГ. ДЪРЖАВЕН ИНТЕРЕС, който е - след България е ПОЛЗВАТЕЛ, А НЕ ИЗТОЧНИК на енергоресурси, значи България ИМА ИНТЕРЕС цената на руския газ за България да е същата, каквато е и за германия? Само руски националист може да поставя защитата на руските интереси на 1во място , над защитата на държавните интереси на Р. България!
  • 63 СС Тюрбан

    10 2 Отговор

    До коментар #59 от "юрист":

    Това е последният път за деня в който ти отговарям!
    Завърших икономика. Зад гърба си имам около 20 години стаж. Фирмата ми през 2011 година бе класирана на 2-ро място в региона и на 11 място в страната. в годишното класация на Капитал, за динамично развиващите се предприятия.
    Фирмата ми продължава да съществува и да се занимава с външна търговия. Обиколил съм почти всички браншове и като стана въпрос за енергетика се съмнявам да имаш повече познания то мен в тази посока. Лично съм обиколил почти всички централи като доставчик на материали за въпросните централи и познавам голяма част, лично онези които ги управляват. Да ли ще си по-наясно от мен. Трябва да разбереш, че вие юристите не сте нищо друго освен едни книжни плъхове, които нямат никаква представа как се решават нещата в действителност.
    За това за пореден път ти казвам, че можеш да си завреш интересите вкл. и правните някъде. - Те не играят в случая! - Нямат тежест освен в главата ти!
    За пореден път ти обяснявам, че в действителност и във военна обстановка правните ти постановки нямат абсолютно никакво значение.
    Реалността на фактите е друга и много различна от възприятието ти!
    Спирам да ти правя услуги! - До сега ти обяснявах, с примери че се излагаш превръщайки темата в частност на правото, понеже тук не е мястото, никой не се интересува и реалностите са такива, че законът няма никаква стойност пред юмруците в случая.
    Вече спирам - тиси неспасяем. Оставям те на всички останали коит

    Коментиран от #64, #65

  • 64 юрист

    2 11 Отговор

    До коментар #63 от "СС Тюрбан":

    “... Трябва да разбереш, че вие юристите не сте нищо друго освен едни книжни плъхове, които нямат никаква представа как се решават нещата в действителност...“ Обаче- когато имаш изискуемо вземане от длъжник, не мислиш така, а ползваш услугите на юрист, нали? ;) Много си нагъл, г-не с незавършен 4ти клас, изучавал плановата икономика във ВИИ “Карл Маркс“ , вместо икономикс и теория на пазара след 1989г.:) Командно административната икономика може да ти е ясна, но от пазарна икономика нямаш понятие. За да съяествува фирмата ти толкова години и да не си засегнат от хиперинфлацията и от фалита на банки през 1997г., или си бил чейчаджия пред Магурата, или си носил куфарчета с пари от отговорни другари на други отговорни другари, или переш пари на остатъците от бкп, които изведнъж станаха мастити “мениджъри“ в момент на промяна на икономическата и политическата система на България. Имам втори въпрос към теб- какъв е произхода на първоначалният капитал на фирмата ти и бил ли си свързан с лица от подземния / мутренския/ свят в периода 1993-1998г.?:)
  • 65 юрист

    2 10 Отговор

    До коментар #63 от "СС Тюрбан":

    “...Трябва да разбереш, че вие юристите не сте нищо друго освен едни книжни плъхове, които нямат никаква представа как се решават нещата в действителност...“ Трети въпрос- кой ти съставя конкретните договори с твоите контрагенти? Ти самият, понеже не ти се плаща на юрист, нали?:) И аз прекратявам комуникацията с теб- на изключително ниско ниво си и не си струва да се общува с теб...

    Коментиран от #66

  • 66 Варна

    6 0 Отговор

    До коментар #65 от "юрист":

    Едни същи думи но с друг профил пишеш друга статия
    Публикувано във факти.бг: "Френски войници ще възпират агресията на Русия".
    Вече е ясно за навикът да пишете под различни псевдоними. - Това определено ви поставя в групата на несериозните.
    Поради тази причина няма да има основание за сърдене, ако някой използва нарицателното ТРОЛ!!!!

    Коментиран от #67

  • 67 стоян георгиев

    0 9 Отговор

    До коментар #66 от "Варна":

    ти обаче изръси страшен аргумент няма дума,подобно на предшните ти такива като доминацията на фирми в българия от един човек:))))))))))!значи групата на крокодила трябва да я наричаме не тролове а нещо на 1000 степен,щото те не само менят никове ,но и гласуват с тях ,а и никовете им са огромна броика.личи по написаните еднакви но многократно повтаряни лъжи .с единия ник се прави твърдението,после с другия се замазва или се атакува опонента на лична основа,както сега се случва тук,но и ти се присламчи в тази група ,следствие на това че нагледно ти се доказа колко си тъп!вместо да опонираш на юриста от къв ник пише пробваи да помислиш ,кво е написал и ако наистина има нещо дето не приемаш му кажи,само че тва е мноого трудна задача за теб.

    Коментиран от #68

  • 68 Путко Мафани

    6 1 Отговор

    До коментар #67 от "стоян георгиев":

    Я! - Десо -Стоян се появил!
    Ти днеска работили бе или цял ден писа във Форума?
    -Работа намери ли си? Тук за писане заплата не дават! - Трябва ти истинска работа защото тук хляб няма!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания