4 Април, 2017 13:53 1 206 0

САЩ с балтия за ООН

  • сащ-
  • оон-
  • доналд тръмп

Оттеглят финансирането от фонда за населението

САЩ обявиха, че ще спрат финансирането на фонда за населението на ООН, съобщи Би Би Си.

Агенцията промотира семейното планиране в над 150 държави в света. Държавният департамент твърди, че агенцията участва в програма за насилствени аборти и стерилизации в Китай. От фонда заявиха, че твърденията са „неправилни“. От там твърдят, че спазват всички закони на САЩ. От организацията ще бъдат оттеглени $ 32.5 млн. от фискалната 2017 г.

Това е първото ограничено финансиране по програмите на ООН, което беше обещано от администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп. Фондът за населението се финансира от правителствата в ООН.

През 2015 г, той получи финансиране от $ 979 млн. САЩ са четвъртият най-голям донор. Тръмп заяви, че ще ограничи финансирането за всяка програма, която промотира абортите. Подобна директива беше издадена още през януари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА