5 Април, 2017 09:23 2 057 5

Нова ракетна провокация от Пхенян

  • северна корея-
  • ракета-
  • пхенян

Северна Корея изстреля балистична ракета от източните си брегове към Японско море

Нова ракетна провокация от Пхенян - 1
Снимки: Shutterstock

Северна Корея изстреля нова балистична ракета от източните си брегове към Японско море, съобщи южнокорейската армия в изявление, цитирано от "Ройтерс" и ТАСС.

Ракетата била изстреляна от района на пристанищния град Синпо днес сутринта и прелетяла близо 60 км, се казва в изявлението, но без да се дават повече подробности.

Изстрелването беше извършено на фона на годишните военни учения на САЩ и Южна Корея, които Пхенян смята за репетиция за нашествие, отбелязва "Ройтерс". Северна Корея често реагира на тези учения със собствени военни маневри и остри изявления.

Нова ракетна провокация от Пхенян

Японското правителство също събира информация за възможно изстрелване на балистична ракета от КНДР и проверява къде е паднала, съобщи телевизия Ен Ейч Кей, като се позовава на министерството на отбраната, предаде ТАСС.

Според южнокорейската агенция Йонхап Северна Корея вероятно е извършила ракетно изпитание от района на пристанищния град Синпхо, където през август 2016 г. изстреля балистична ракета от подводница.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 САНИТАР

    5 4 Отговор
    Търси си майстора, може да го забият като пирон в чамова дъска .Пълно е с идиоти и психопати, спешно да се излекуват доброзорно.
  • 2 Кики

    4 6 Отговор
    Ти какво лошо си видял от Ким Чен? Или стоиш само като мерудия на всяка манджа. Да, изглеждаш точно като мерудия!

    Коментиран от #3

  • 3 Тролчик

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "Кики":

    А ти какъв келепир получи от КИМ ЧЕН ?
  • 4 Кики

    5 4 Отговор
    Аз и много други държави получихме голям келепир- той е, че не сме видяли агресия и тормоз от тази страна!
  • 5 qqqqqq

    0 2 Отговор
    Пхенян изстрелват варели оформени като ракети. Всеки ракетомоделист може да направи такова нещо, само че в по голям размер. Голям реактивен снаряд който пада някъде в морето.
Новини по държави: