Last news in Fakti

12 Април, 2017 11:51 5 735 18

И Китай скочи на Северна Корея

  • северна корея-
  • китай-
  • ядрен опит-
  • пхенян

Пекин ще наложи санкции на Пхенян при нов ядрен опит на КНДР

И Китай скочи на Северна Корея - 1
Снимки: БТА/АР

Китай ще въведе санкции срещу Северна Корея, ако страната извърши нов ядрен опит, предаде ТАСС. Информацията е на южнокорейския в. "Чосун илбо", който цитира специалния представител на Пекин по въпросите на Корейския полуостров - У Давей.

"Като средства за въздействие се разглежда спирането на доставките на джиесеми и редица други стоки, както и депортиране на работещи в Китай граждани на КНДР", е заявил китайският дипломат.

По данни на американския портал за анализи "38 норт", чиито специалисти анализираха нови спътникови снимки на ядрения полигон Пунгери в северната част на КНДР, Пхенян се готви за нов ядрен опит.

И Китай скочи на Северна Корея

Забелязана е засилена активност в района на командния център и административните сгради, която позволява да се предположи, че Северна Корея продължава подготовката за шесто поредно ядрено изпитание.

Според специалистите тунелът вече е готов за произвеждането на подземен ядрен взрив, който може да бъде осъществен във всеки момент след разполагане на ядрено устройство и съответна апаратура.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Gost88

    11 3 Отговор
    Явно Дончо е направил умопомрачителна оферта на Си?

    Коментиран от #2

  • 2 мижи да те лажем

    16 5 Отговор

    До коментар #1 от "Gost88":

    не, просто китайците за пред света ще размахат протоколно пръст на С. Корея и толкоз, нищо сериозно няма да им направят.

    Коментиран от #10

  • 3 гость

    6 15 Отговор
    Каква стана тя кой ще подкрепя другарите комунисти сега, те са готови да се бият със злите американци ,а другарите от ККП ще налагат санкции.Лошо, вземете отношение дежурни червени тролчета.Къде сте?
  • 4 китайче

    9 6 Отговор
    ХАХА В СЕВЕРНА КОРЕЯ НА СОБСТВЕН GSM ИМАТ ПРАВО ЕДИНСТВЕНО ПАРТИЙНИТЕ ВЕЛИЧИЯ И СЕМЕЙСТВАТА ИМ !!! КВИ ТЕЛЕФОНИ ,КВИ ТАБЛЕТИ , КВИ ТЕЛЕВИЗОРИ ЗА 5 ЛЕВА И САНКЦИЙ ГИ ГОНЯТ КИТАЙЦИТЕ !!!!!!!!
  • 5 Гост

    8 2 Отговор
    Сигурно САЩ искат да вземат бизнеса с gsm-те от китайците,голям смях
  • 6 Смирнов

    8 12 Отговор
    Какво 'тана ве товариши ,нали Китай беше сигурен съюзник на Рашка ?
  • 7 Стъписан

    16 1 Отговор
    "спирането на доставките на джиесеми"
    Народът на КНДР изтръпнал от страх при новината!!!

    Коментиран от #9

  • 8 Кики

    8 2 Отговор
    Залога на С.Корея е много голям! Ядрено оръжие срещу допълнителни санкции. Естествено необосновани санкции,които мисля, че няма да ги откажат от ядр. програма. Китай с тези санкции ще запазят добри отношения и ще угодят на САЩ. Китай не би трябвало повече да прави за САЩ. Мисля, че Тръмп няма да се задоволи с това. Напрежението ще продължи да се покачва.
  • 9 Azazel

    5 7 Отговор

    До коментар #7 от "Стъписан":

    Идеята не е народът да изтръпне, а управляващите. А управляващите със сигурност ще изтръпнат от възможността да бъдат депортирани работещи в Китай граждани на КНДР, защото те са им сериозен източник на валутни постъпления, стоки и дори промишлен шпионаж. И, на големите "мозъци" тук пак ще се опитам да напомня - не всичко на този свят се върти около САЩ и Русия... Не мога да проумея как пак ги зъвартяхте коментарите около тях - дали Китай се сближили със САЩ, или само се правили, пък си оставали с Русия... Хрумва ли ви опцията, че е възможно на Китай да им е последна грижа какво мислят САЩ и Русия по въпроса, и, че просто искат да попречат на съседна държава с психично болен диктатор начело, да развива ядрената си програма...?

    Коментиран от #15

  • 10 Смирнов

    6 7 Отговор

    До коментар #2 от "мижи да те лажем":

    Нищо подобно -не може да се изключи съвместна военна операция САЩ/Китай .
    Съюзници няма, има интереси . А интересите на Китай са да имат добри отношения със САЩ и ЕС
  • 11 Бай Петко

    13 4 Отговор
    Бил съм в С.Корея всичките имат жсм и компютри,няма гладни няма нищо от това което пишат за тях в западните медии
  • 12 onq s konq

    4 8 Отговор
    Русофилите казаха ПОД КЛЕТВА, ЧЕ РУСИЯ И КИТАЙ ЩЕ ВОЮВАТ РАМО ДО РАМО СРЕЩУ АМЕРИКА.Пък ква тана тя?А това че книжният тигър Китай ще клекне на Америка и Европа го казах още преди няколко дни,защото в противен случай ще остане без техните пазари,което е равносилно на гладна смърт.Сега обаче ви казвам,че НА ПУТИН ДНИТЕ СА ПРЕБРОЕНИ и сметката ще му видят точно Руските олигарси,използвайки нищетата и разрухата в Русия благодарение на западните санкции.
  • 13 Бай хой

    2 2 Отговор
    Пропускате една маааалка подробност , аааако извършат ЯДРЕН опит. Това ще рече че китайчугите са казали културно на крава бойс евете си мавата пелерастка.
  • 14 Кики

    7 1 Отговор
    Излиза, че Оня с Коня е по - нагъл и от Джон Маккейн! Извинявай, но Русия и Китай обединени срещу САЩ излиза от теб,не от други. Тези санкции все още не означават нищо. Напрежението тепърва ще се покачва. За дните ли? Ами то на всички дните са ни преброени.
  • 15 мижи да те лажем

    6 2 Отговор

    До коментар #9 от "Azazel":

    Не си прав! Стратегически интересът на Китай минава през ликвидирането на САЩ, след като им видят сметката за тях просто няма да има бариери и ще могат да правят каквото си поискат, съобразявайки се единствено с Русия.
  • 16 ААА

    4 0 Отговор
    Както бях писа и преди това , Китай и Русия ще симулират за пред световната общественост, дейност. За да работи стратегията им , трябва да имат най -лошото отношение към Сев. Корея. И дори аз ако бях на тяхно място , дори бих инсценирал и военен сблъсък, с 50- 100 убити тежко-болни от рак, 5000 боядисани с червена боя статисти,за по достоверно , да има и много тежки заплахи, размяна на артилерийски стрелби, естествено в опразнени територии. А когато някой не иска ,или не може да окаже нужният натиск, обикновено обявява някакви санкции, срещу отделни хора и стоки. И като им спрат телефоните официално , какво пречи да разцъфти контрабандата на такива.
  • 17 стоян георгиев

    1 3 Отговор
    отиде и последното обещания на тръм.бях сигурен че ще стане още като внучката му пя на китаиски песни на комунистическия председател :),а уж обещаваше че ще върне в сащ изнесените производства :))))))))!сделката е прецакването на северна корея срещу оставането на американските инвестиции в кнр.глобално не е лошо,но американските му избиратели хич не ги бърка ,че северна корея ще бъде прецакана ,те искаха друго,но за тръмп лъжата не е нещо дето го притеснява,а на американците нека им е за урок.
  • 18 буба

    1 0 Отговор
    тия са неуправляеми никой не може да им каже нищо
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания