Last news in Fakti

7 Април, 2017 12:03 2 276 10

Германия и Франция: Асад си е виновен

  • германия-
  • сирия-
  • франция

Ангела Меркел и Франсоа Оланд с телефонен разговор след атаката на САЩ

Германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Франсоа Оланд смятат, че сирийският президент Башар Асад носи отговорност за американските удари срещу военна база в Сирия, съобщи „Дойче Веле“.

По-рано днес руски военни кораби обстрелваха с ракети сирийска военна база, от която се смята, че е била извършена атаката с химическо оръжие срещу цивилните в Идлиб.

„Президентът Асад сам е отговорен за това развитие на събитията“, се казва в изявление на германското правителство. То излезе, след като лидерите на Германия и Франция разговаряха по телефона.

Те смятат, че престъпленията на Башар Асад срещу неговия народ трябва да бъдат наказани със санкции.

„Германия и Франция призовават международната общност да се обедини. Трябва да се обединим в търсенето на решение“, се казва в германското изявление.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    19 4 Отговор
    Някой още спи май
  • 2 no name no face no number

    20 12 Отговор
    Айде да идват изборите във Германия и Франция, че вече прекалявате. Егати и европейската безотговорност. Държава нарушава международното право въобразявайки си че света е техен а тези клоуни си мрънкат под носа в подкрепа на световният агресор подрепящ радикални ислямисти.
  • 3 Варна

    22 1 Отговор
    До автора на статията!
    Моля коригирайте вторият абзац - не Руски а Американски кораби обстрелваха с ракети сирийска военна база...
  • 4 Тука

    15 6 Отговор
    Пуделите на дъ Доналд се събудиха, но вместо да лаят скимтят
  • 5 кроко

    11 8 Отговор
    Сам си е виновен, ама без никакви доказателства, както винаги! И Садам и той беше много виновен за употребата на хим оръжие срещу народа си, но уви, такова нямаше! Интересно ми е до къде може да стигне наглостта на тези "лидери", сякаш не помнят Садам и лъжите, които същите държави подкрепяха тогава. Дали ще им стиска да направят суопътна операция в Сирия?
  • 6 ????

    4 11 Отговор
    Доказателства имаше срещу Садам ,използва го да потуши бунтовете на север,забравихте ли министъра с прозвище Химика ,много глупости се пишат тука.

    Коментиран от #7

  • 7 кроко

    14 2 Отговор

    До коментар #6 от "????":

    Само дето пак бяха голи приказки, хим оръжие самите америакнци признават че никъде не са намерили, и защо един диктатор ще дава повод да го нападнат като използва хим. оръжие, при положение че има конвенционали начини?
  • 8 Мършата

    4 4 Отговор
    Щом Ангела Меркел казва, няма да противореча! Квото каже тая, тва трябва да повтаряме!
  • 9 долни подлоги

    6 2 Отговор
    Тия две долни подлоги трябва да бъдат закарани в Сирия и обесени там, заедно с още 20-30 човека от главните действащи лица дето запалиха пожара там.
  • 10 Борис

    3 2 Отговор
    Послушковците на САЩ.По примера с Горбачов къде ли ще им подарят виличка,а ние ще продължаваме да си пишеме и да се караме.А като знам и нас какви ни управляват ми се РЕВЕ.
Новини по държави: