Last news in Fakti

7 Април, 2017 14:23 4 624 13

Русия и САЩ на нож за Сирия

  • сергей лавров-
  • сирия-
  • русия-
  • сащ-
  • хомс-
  • башар асад

Москва спира контактите с Вашингтон за небето над Сирия

Русия и САЩ на нож за Сирия - 1
Снимка: БТА/АР

Русия прекъсва временно договорените със САЩ контакти за предотвратяване на инциденти в небето над Сирия. Стъпката е свързана с ракетния удар на Пентагона по сирийска авиобаза недалеч от град Хомс.

Официалното съобщение на Министерството на външните работи на Руската федерация, цитирано от ТАСС, гласи: "Руската страна временно спира действието на меморандума за предотвратяване на инциденти и осигуряване на безопасността на полетите на авиацията в хода на операции в Сирия, сключен със САЩ".

Министерството освен това призова за извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН, на което да бъде обсъдена ситуацията, възникнала след американския удар. Мнението си изрази и руският външен министър. Сергей Лавров повтори позицията на президента Владимир Путин, че ударите на САЩ в Сирия са акт на агресия с измислен претекст.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 оня с големиот

    27 12 Отговор
    Сега ще стане интересно. Сега руснаците ще летят със своите самолети и ще свалят наред ту хамерикански ту турски и ще се оправдаят, че не са те, а сирийската армия. Голям кеф сега започна да става интересно. Отивам за пуканки и бира.
  • 2 Гост

    15 5 Отговор
    Вземи повече че и аз идвам да гледам сериала😋
  • 3 Гост

    9 15 Отговор
    Амм, досега единствените свалени самолети от началото на войната не бяха ли само сирийски (съветски) и руски? По-скоро никой няма да смее да вдигне самолет вече. Да не говорим, че ракетите са изстреляни от кораб, а тях в международни води няма какво да ги правят.

    Коментиран от #5, #6

  • 4 Спас

    17 1 Отговор
    Оглеждайте се за 60та ракета.
  • 5 оня с големиот

    18 5 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    При такива ситуации недей да вярваш много на международните води. Тя работата като стане гореща никой няма да го интересува, че са международни. И, какво ще стане, ако потънат американските гемии? Руснаците естествено ще отрекат, че е тяхна работа и работата ще стане като в онази приказка "Бития бит, а за е.@но дупе цяр няма освен да го повторят".
  • 6 Д'Мин

    10 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Ама, не помниш или не ти оттърва:Съветът на Северноатлантическия алианс се събира във вторник в Брюксел, за да обсъди свалянето на турски военен самолет от Сирия в Средиземно море.
    Северноатлантическият съвет ще се събере по искане на Турция, заяви говорителката на НАТО Оана Лунджеску.
    Турция обвини Дамаск, че е свалил един от нейните невъоръжени изтребители, изпълняващ тренировъчна мисия, в международното въздушно пространство, а не в сирийското, както бе заявила Сирия. "Никой не може да си позволи да поставя под съмнение (военната) сила на Турция", предупреди по турската обществена телевизия турският външен министър Ахмет Давутоглу. И призова Сирия да се въздържа от военни предизвикателства.
  • 7 ЪРП

    13 2 Отговор
    ТОЗИ САЩИСАНИЯТ ПРЕЗИДЕНТ ,ЩЕ СЕ ОКАЖЕ ПО-ОПАСЕН ОТ ВСИЧКИТЕ СИ ПРЕДШЕСТВЕНИЦИ...........ОНЕЗИ ПОНЕ КРОЯХА ПЪКЛЕНИ ПЛАНОВЕ ,А ТОЗИ ОТ ГЛУПОСТТА СИ ЩЕ НАПРАВИ ЯДРЕНА ВОЙНА.....................
  • 8 ЪРП

    12 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: НА УМНИТЕ ХОРА Е ЯСНО ,ЧЕ ХИМИЧЕСКОТО ОРЪЖИЕ КОЕТО СЕ ВЗРИВИ БЕШЕ В РЪЦЕТЕ НА ТЕРОРИСТИТЕ-ГЛАВОРЕЗИ !!!!!!!!

    ДОРИ СИ МИСЛЯ ,ЧЕ САМИТЕ ТЕРОРИСТИ НАЙ-ВЕРОЯТНО СИ САМОВЗРИВИХА НЕВОЛНО СКЛАДОВЕТЕ С ХИМИЧЕСКО ОРЪЖИЕ!!!!!!

    ТОЧНО КАКТО СЕ САМОВЗРИВИХА ОТ ГЛУПОСТ И БЕЗХАБЕРИЕ КЪМ БЕЗОПАСТНОСТТА И ЕДНА ДУЗИНА БЪЛГАРСКИ СКЛАДОВЕ ЗА БОЕПРИПАСИ!!!!!!!!!!!!!!!!!

    НЯКОЙ КРЕТЕН Е РЕШИЛ ДА ПАФНЕ ЕДНА ЦИГАРКА ОКОЛО ЕКСПЛОЗИВИ И ............БУМММММ
  • 9 Глупак

    10 4 Отговор
    Специалистите казват, че подготовката на подобен удар е минимално 7-10 дни….
    А още и синхронизация с ИДИЛ….
    ЕС и НАТО само кудкудякат и плюят срещу Асад и коалицията….
    Виждаме какво ни очаква , ако стигнеме до конфликт с Турция… .
    Повторение на Берлинския договор.
    ОТ ИСТИНАТА НИКОЙ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА
  • 10 empire strikes back

    15 3 Отговор
    "Руската страна временно спира действието на меморандума за предотвратяване на инциденти и осигуряване на безопасността на полетите на авиацията в хода на операции в Сирия, сключен със САЩ". - Това е най-важното изречение в целия текст и на практика означава че руснаците ще стрелят по всичко дето лети в Сирия без да се интересуват от нищо. А това е предупреждението към САЩ, тяхна си работа дали ще се съобразят или не.
  • 11 Пачо

    2 0 Отговор
    Тези сите, оти не земат да идат на Камчатка и Аляска и да се млатят тамо со камане и дръве. Една вода ги дели там.
    Като им омръзне и ще видят че живота не требе да е само цицини по главата а има и по-приятни неща.
  • 12 ОБЕКТИВНО

    3 0 Отговор
    Ама и кутинчо си намери майстора, два остри камъка не мелвт брашно
  • 13 696

    2 2 Отговор
    УШАНКИТЕ страх ги тресе да не загубят последния си бастион.
    Няма Виетнам, няма Куба, няма ГДР и соц-а, няма Прибалтика.. Няма ги и главорезките режими в "братските" африкански страни.
    Останаха си самички в СОЦИАЛИСТИЧЕСКО-КАПИТАЛИСТИЧЕСКИЯ-КАЗАРМЕН строй.
    Да живьот таварищ Вовата Путин - цар и самодержец руский!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания