Last news in Fakti

9 Април, 2017 15:43 5 628 18

Лондон: Русия е отговорна за химическата атака

  • великобритания-
  • русия-
  • сирия-
  • химическа атака-
  • идлиб
Лондон: Русия е отговорна за химическата атака - 1
Снимки: БТА/АР

Русия е косвено отговорна за всяка една от 87-те жертви от нападението с химическо оръжие в сирийския град Хан Шейхун. Това заявява в статия във в. "Сънди таймс" британският министър на отбраната Майкъл Фалън, цитиран от "Ройтерс".

В публикацията Фалън разобличава отговорността на Кремъл като основен поддръжник на режима на Башар Асад.

"Ако Русия иска да бъде освободена от всякаква отговорност при бъдещите нападения, Владимир Путин трябва направи така, че да бъдат действително изпълнени ангажиментите за унищожаване на химическия арсенал на Асад. Путин трябва да се ангажира изцяло и с усилията на ООН за постигане на мир", пише британският министър.

Лондон: Русия е отговорна за химическата атака

Думите на Фалън идват само ден, след като колегата му Борис Джонсън отмени планираното си посещение в Москва на 10 април. Поводът за решението на първия дипломат на Лондон са събитията в Сирия, където използването на боен отровен газ в контролирана от бунтовници зона накара САЩ да нанесат ракетни удари, предаде "Ройтерс".

"Можем да сложим край на страданията на сирийците, на само, ако Москва също разбере посланието от въздушните удари в четвъртък вечер", допълва Фалън. Британецът визира 59-те крилати ракети Tomahawk, изстреляни по сирийската военна база "Шайрат" от кораби на Пентагона.

Лондон: Русия е отговорна за химическата атака

Намесата на САЩ последва предполагаемо нападение с химическо оръжие, приписвано на сирийския режим.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    55 7 Отговор
    Ама тия Верно са на опиати.
  • 2 незнайко

    53 8 Отговор
    Тези англичани явно са ненормални. Каквото им кажат от САЩ това говорят. Кралицата не смее да гъкне. Саможив народ!

    Коментиран от #10

  • 3 onq s konq

    11 49 Отговор
    Странно защо руснаците са останали с впечатление че само те могат да изстрелват ракети и да бомбардират обекти в Сирия...И не могат да си представят че от там където те СВЪРШВАТ, ТРЪГВАТ ПЪК АМЕРИКА И ЕВРОПА!

    Коментиран от #5, #17

  • 4 Kcaniba

    57 7 Отговор
    Русия - лондон е косвено виновен за нахлуването на САЩ и ко в Ирак, Либия, десетилетни граждански войни довели милиони маймуни в Европа!!!
    Лондон е косвено виновен за създаване на талибаните, ИДИЛ и прочия терористи по света!!!!
  • 5 оня с магарето

    25 2 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Диййй кончеее !!!
  • 6 Тушибиян

    19 3 Отговор
    Края на света иде
  • 7 Morgoth

    21 3 Отговор
    Списъка с държави виновни за тези жертви е доста дълъг. В него е Русия, но там е и Великобритания.

    Коментиран от #9

  • 8 чичо ви

    26 2 Отговор
    Колко са гнусни и как се опитват да насъскат хората. И всички медии им слугуват. Пропагандната машина в действие!!! На тоя мазен говн*р само като му видя физиономията и ми се повдига. Долна подлога на западните интереси.
  • 9 Вова

    18 1 Отговор

    До коментар #7 от "Morgoth":

    Естествено, че са виновни. С хлор произведен и внесен от турците и складиран и подреден в склад от техните служби. Как пък го уцелиха точно този склад.
  • 10 чичо ви

    26 1 Отговор

    До коментар #2 от "незнайко":

    Разберете най-накрая. Не са ненормални. САЩ и Западна европа са в ръцете на банкерите от 100-200 години. Те са ЕДНО и просто си прокарват политиката с цената на всичко. Лицата които виждаме в общественото пространство са марионетки на конци. Дано господ да ги утр**е
  • 11 киро

    9 1 Отговор
    Тия са долни "съединители" !
  • 12 stefan

    10 4 Отговор
    Колко удобно всеки път за всичко да е виновна Русия или някой си търси повод за нова война за да краде ресурси на други държави.
  • 13 Колонизаторите са безсмъртни !

    10 1 Отговор
    Англия провокира Първата и Втората световни войни поставяйки на самоунищожаване Германия срещу Русия, Англия организира и финансира Карл Маркс да напише, отпечата и разпространи " Капиталът" и "Манифеста" . И днес без факти и разследване обявяват че САДАМ и МОАМАР КХАДФИ са терористи и диктатори! В Сирия Ал АССАД трябва да се свали от власт! Утре същото и за ПУТИН ! На ЗМИЯТА Англосаксонска трябва да и се смачка главата! А Ердоган се пързаля по бръснич! САЩ са му вдигнали МЕРНИК и пясъчният му часовник върви! Той си мисли че е отървал кожата! Въпрос на време ефенди! Ердоган зове Русия за сваляне на АССАД но свалят ли АССАД ще стане ебанбаялдъ, тюрлюгювеч с правпиш! Легитимното присъствие на Русия в Сирия ИЗЧЕЗВА и руските войски следва да напуснат Тартус! Тъй че Еар - Доган Доган веднъж Путин ти спаси кожата но втори път може да последваш Кхадафи и да идеш директно при Алаха! Ашколсун! Машалла! И тъй и тъй нали Аллах е акбар! Проблем за правоверния няма ни акъл ни образования! Еар Доган да се стяга че скоро ще лети, Спейса чака го с отворени врати! Еар Доган играе със всички, против всички, такава игра не трае дълго!
  • 14 Скорпион29

    12 2 Отговор
    Англичаните да признаят геноцида в Индия и да си затварят алчните капиталистически лай....ни плувалници.Русия е НЕРУШИМА
  • 15 склерито

    4 0 Отговор
    Фалън, да не си на опиати, брато? Далеч преди Россия да се намеси, на страната на Асад и срещу терористите, вие пръста си не мръднахте повечето големи страни и армии срещу ДАЕШ...само плюхте сладичко от медиите. АКо не беше се намесила Россия, кого щяхте да плюете тогава, бе тарикати? Много ви е сладко да оплювате Россия, без са посочите истинските виновни май? Кой въоръжи и плаща на джихадистите? Да не мислиш, че тия се появиха ей тъй? Тия са финансирани от много пари, въоръжени, като Боко Харам и останалите профи наемници. Абе вие за маймуни ни взехте хората с вашия руссофобизъм май? Що не сритахте ДАЕШ преди Россия да се намеси? Добре, че съществува тая там Россия и Асад, че да има кого да обвинявате за всички гадости в света? Ами ако не са Асад и Россия, няма ли да е същият ад тук? Май ще е същият и повече? Асад ли започна войната? Не! Россия ли създаде ДАЕШ? Не! Тогава какво са ви криви, че все те са ви виновни? Явно ви пречат на плановете и оревахте света, колко са лоши?
  • 16 нико

    3 0 Отговор
    До Склерито. Много си прав.Подържам те. На Англиските некадърни управници ги съветвам да освободят Фолклъндските острови . А те имат много да плащат на нациите които за заробвали и убивали. Живи комплексари са тези англииски некадърни политици и да им акам да тъпата демокрация където има супер много бедни и много богати и морално обществото им се разлага и искат и на останалия свят да го предадът барабаш с американците
  • 17 Лупи

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Мислителю, понеже се опитваш да мислиш с 2-та си бръмбара в главата ще ти отговоря. Русия е поканена от суверенната държава Сирия и от законно избраното й правителство, като партньор да се бори заедно с армията на страната срещу ислямистките терористични групировки(тука включвам всички племена дето се тиражират, като опозиции и т.н.) От друга страна САЩ дава оръжие(това е известно и доказано) на някой от ислямистките групировки, като за целта да се омаловажи този факт в западните медии те се наричат "бунтовници". След това САЩ нанася удари по независима държава без резолюция на ООН и през главата на абсолютно каквато и да е световна организация и дефактно се явява агресор номер 1 в света, понеже на сметката й ще се запише поредната разорена държава.(Ирак, Либия) Когато такова нещо не е прецедент, а се превърне във навик тогава става страшно.
    Разликата между руските удари в Сирия и тези на САЩ е международното право или закона, едните го спазват, другите не. Няма как разумно същество с морал да подкрепи закононарушител в каквото и да е начинание, това може да направи само глупак дето не вижда по-надалеч от носа си и не може да свърже 2 и 2.
    Иначе по темата, като първи сол т.шак на САЩ, Лондон даже закъсня с това определение към Русия. Видимо Света се тласка към война и не Русия е провокатора...
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: