Last news in Fakti

14 Април, 2017 10:37 1 109 5

Нова имигрантска трагедия край Либия

  • имигранти-
  • лодка-
  • либия

Десетки в неизвестност

97 африкански имигранти са неизвестност, след като лодка е потънала край бреговете на Либия, съобщи RNZ.

Информацията е от представители на местния флот. Спасени са били 23-ма души от потъналата лодка. Всички оцелели са били мъже.

Те са били открити на 10 км. от Триполи. Лодката е била напълно разбита. В момента се провежда акция по издирване на оцелели. Лошото време обаче затруднява търсенето.

Либия е основен разпределителен пункт на имигранти към Европа. Основно те се опитват да достигнат до бреговете на Италия.

От началото на годината при тези пътувания са загинали 590 души. Данните са на Международната организация по имиграцията.

В момента се води разследване по случая.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 8888

    10 2 Отговор
    Сами са решили, сами са си поели риска.Нагли орки. Никога не бих ги спасявал. Трябва да ги връщат обратно.
  • 2 политолог

    6 1 Отговор
    кой уби Кадафи ? Кой е виновен за Либия ? Изводите са за Вас
  • 3 реалист

    7 1 Отговор
    Крайно време е да се обясни на навлеците от Африка, че в Европа не е ,,омесено и обесено"- да си седят на задниците там и да се опитат да работят,ако искат да ядат.
  • 4 Лупи

    3 0 Отговор
    Сега разбрахте ли защо свалиха Кадафи и Садам?
    Първо за петрола, после да превърнат държавите им в люлка на ислямизма, чиято цел е европа. САЩ и Израел нямат изгода от силна Европа, искат разруха и войни за да продават оръжие и да отпускат кредити за възстановяване на инфраструктура.
  • 5 Тушибиян

    0 0 Отговор
    Диваците идват 870 серия