Last news in Fakti
  Тема: Украйна

15 Април, 2017 11:01, обновена 15 Април, 2017 12:12 9 395 37

Турчинов не иска армията да влиза в Русия

  • александър турчинов-
  • русия-
  • украйна

Бившият президент на Украйна разкри подробности за началото на кризата в Донбас

„Считам, че нашата задача е метър по метър, километър по километър, с минимални загуби, да се придвижим на изток..“ Това заяви Александър Турчинов в интервю за Би Би Си.

Турчинов беше временно изпълняващ длъжността президент на Украйна между 22 февруари 2014 г. и 7 юни 2014 г. Той е настоящ секретар на Съвета по национална безопасност и отбрана на Украйна.

„Миналата година беше първата, през която ние не отстъпихме нито метър земя, а в същото време придобихме десетки километри. За нас няма друга алтернатива, освен максимално да ограничим загубата на територия на изток. Важното е да не прескочим границата. През април 2014 г. Русия започна операция „Руска пролет“, която целеше да улови южните и източните части на Украйна. Лицата, които се обявиха срещу протестите на Майдана синхронно атакуваха държавните администрации в Харков и Донецк, както и службата за сигурност в Луганск.

В тази ситуация аз нямах друг избор освен да се обърна към патриотите за сформирането на доброволни батальони.

Ние не проверявахме никого, като беше без значение дали си подсъдим или не. Важното беше да си готов да вземеш автомат и да защитиш страната си.

Всички първи стъпки за мир в Донбас не бяха предприети от Русия, а от мен"" заяви Турчинов.

Турчинов казва, че тяхната задача е метър по метър, километър по километър да си отвоюват земята на изток. И добавя , шегувайки се: "...без да прескачаме държавната граница, разбира се...".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 no name no face no number

    79 19 Отговор
    Хахаха хуморески. Всичко стана след като на този майдан дапочнахте саморазправа с руско говорящите. После ги горихте живи и то нормално е на изток където те живеят, а именно в Донбас Донецк и Лугонск хората да се опитат някак си да се защитят от тези даконни своеволия.
  • 2 no name no face no number

    75 17 Отговор
    Иначе освен сезонно ние знаем кой приозвежда пролет. Със сигурност не е Русия..... виж САЩ доста пролетно настроение разнесоха по света да не ги изреждам всички места, че става банално.
  • 3 бббббббббббббббб

    53 11 Отговор
    Турчинов е казал---- Важното е да не преминаваме границата с Русия.....АЙДЕ пишете така както е-защо винаги се изкривяват новините...А това показва че Украйна отва към разпад...Вече над 1 милион полски граждани са подали искове в Европейският Съд за реституция на имотите им в Западна Украйна--Затова и урките постоянно увеличавпат напрежението в Донбас-та да не почне процедура за интеграция с Е.С.--че тогава цяла Западна Украйна отиде разделена м/у Полша,Унгария,Словения.....И Киев ще остане хем без Донбас--хем без Зап.Украйна....
  • 4 Киро

    17 84 Отговор
    Метър по метър ще изхвърлят наглите ушанки от земята си!

    Наглеците с петолъчки са мразени по цял свят, с изключение на разни дупки, като Ангола, Венецуела, С.Корея.

    И има защо!
  • 5 monstakilla

    36 6 Отговор
    da ne stanesh zavtrak na ruskia medved.Pikaia ti na predatelskata familia,niamashe li edi s syshtata v KAPITAN PETKO VOIVODA.
  • 6 monstakilla

    43 11 Отговор
    Predatel s predatelska fizionomia i familia
  • 7 681 БЪЛГАРИЯ

    47 10 Отговор
    Турчинов ли си ердоганов ли си незнам ама е време и България да си вземем част от Украйна наша Българска земя !
  • 8 БАЙ ГАН4О

    42 10 Отговор
    Този бил голям хуморист
  • 9 ссс

    44 4 Отговор
    Хубав човек Турчинов няма да го нарекат, спомнете си за Спас Турчев !

    Коментиран от #31

  • 10 Чепатия чеп

    33 11 Отговор
    Оххх....ще ме скъса от смях тоя п....л😆😆😆😆
  • 11 Духайтурчиновпедал

    26 9 Отговор
    Усрайнаконец
  • 12 Борис

    27 10 Отговор
    Киро ти си луд бе,тоя мазнуркьо ли ще се опъне на руснаците.Смеееех и така нататък.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 antimediator

    11 29 Отговор
    Много руски псета джавкат тук!
    Кервана си върви , а кучетата си лаят!
    И да джафкате и да не джавкате ,Украйна се откъсна от влиянието на Москва.
    И както всички съседи на Русия , така и Украйна няма да неин приятел.
  • 15 Спасибоусраинадруг

    2 7 Отговор
    Харошо
  • 16 Петър Папазов

    19 6 Отговор
    Този е циник и е склонен към съдизъм. Усеща се как "метър по метър" за него е труп след труп, гроб след гроб.
  • 17 Диди

    9 26 Отговор
    Украйна трябва да си остане с териториите.АКО ПУТИН НАПРАВИ ТОВА С БЪЛГАРИЯ,КОГО ЩЕ ПОДДЪРЖАТЕ И КОГО ЩЕ КЛЕВЕТИТЕ. ВЪПРОСЪТ МИ Е КЪМ ВСИЧКИ РУСОФИЛИ.

    Коментиран от #18

  • 18 Трол

    24 9 Отговор

    До коментар #17 от "Диди":

    И защо Путин ще напада България? Въпроса ми е към всички лизачки на краварски вимета.
  • 19 Усраинадуха

    2 5 Отговор
    Супата
  • 20 Диди

    7 14 Отговор
    Троле,както винаги си елементарен и примитивен.Явно много неща ти липсват...съдейки от просташките ти изрази.Нямаш достойнство да пишеш от името си и се укриваш зад ,,Трола,,,с цел да обиждаш.Зная кой си.Явно имаш големи проблеми с жените,и затова често си позволяваш да обиждаш.

    Коментиран от #25

  • 21 A3e

    8 25 Отговор
    Путьо изпрати зелени човечета в Крим и най-нагло излъга, че нямало руски войници в Украйна, а чак година по-късно си призна... Лъже, та се маже. Страните имат подписани договори и споразумения, а путьо нападна суверенна държава и се изсра на международните договорености и ред (мразите американците, че правят същото, а в същото време хвалите путин???). Къде ще отиде света ако всеки прави каквото си поиска. Ако нямаше санкции срещу това своеволие всеки щеше да има зелена светлина да нахлува и анексира чужди земи безнаказано... А замислили ли сте се, ако ердоган или путьо решат да защитят своите граждани в България и ни окупират... ще им лижете задниците, това ще правите ш...ни родоотстъпници. Комунягите обичат парите и Русия, те не са българи и защитават чужди интереси.
  • 22 Диди

    6 21 Отговор
    Първият русофил ,,Трола,,пише вулгарни изрази,вместо да отговори по същество на въпросът ми.Русофилите защитават действията на Диктаторът Путин,но не знаят защо.Украйна е в правото си да защитава териториите си от агресивна Русия.

    Коментиран от #23

  • 23 Бай хой

    20 8 Отговор

    До коментар #22 от "Диди":

    Дидке ма поспри се. Не се излагай. Украйна като държава не я създадоха нито сащ нито ес а именно Русия. Нормално е една жена която не може да си изкарва прехраната с честен труд да се занимава с най древната професия. Но политическата проституция или мненията за пари и облаги са срамни за всички. АААААкооооо ти е мило за България спри да плюеш и лъжеш за освободителите и да чакаш подаяния от окупаторите.

    Покажи една снимка със руски войски в усрайна. Крим и Севастопол винаги са били автономни области и благодарение на Русия и днес са такива. Точно жителите на Крим решават какви ще са и правилно се опълчиха на агресорите от сащ, ес и нато. Иначе щяха да се окажат в положението на България - обезлюдяване, демографски срив, бежански вълни, ислямизация и дългов крах.

  • 24 Диди

    2 12 Отговор
    Ха ха ха,така говори на някоя проститутка,не на мен. Какво знаеш за мен?
  • 25 кроко

    8 1 Отговор

    До коментар #20 от "Диди":

    Диди, не искам нито да бъда груб, нито да се заяждам, затова ще си замълча за „елементарен и повърхностен”, но все пак кажи, ми къде трола е написал нещо вулгарно и просташко?

    Коментиран от #27

  • 26 Диди

    1 12 Отговор
    Кроко,не съм жена ти.Няма нужда да ти се обяснявам.
  • 27 стоян георгиев

    1 5 Отговор

    До коментар #25 от "кроко":

    хибрид,ти ми покажи къде трола пише нещо друго,освен тъпи сексиски намеци или отрковени обиди.чудя се защо въобще му позволяват да пише тук ,но ако се спазва правилото да не се допуска спам ,трябва цялата рускофилска пасмина да ви забранят да пишете тук.къв човек трябва да си да обиждаш постоянно ,особено жени?то е ясно къв,но кво да ви кажа,за вас няма спасение!

    Коментиран от #28

  • 28 З.Фройд

    3 1 Отговор

    До коментар #27 от "стоян георгиев":

    Всичко е в подсъзнанието ти. Думи и изрази, като-хибрид,русофилски пасмина,сексиски намеци,да ви забранят да пишете и тем подобни не говорят добре за психологическото ти равновесие. Но това е лечимо.

    Коментиран от #29

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 А.М.В.

    12 2 Отговор
    През 1974 година турски войски нахлуват в Кипър, окупират северната част на острова и създават тъй наречената "Турска Република Северен Кипър".САЩ могат да бомбардират Югославия, да нахлуват в Афганистан, Сирия, Либия, Ирак, а Русия не може да се меси. И аз искам доказателство за нахлуване на руски войски в Крим и в Източна Украйна, че вие европейците само знаете да лаете.

    Коментиран от #32

  • 31 Запознат

    2 8 Отговор

    До коментар #9 от "ссс":

    Спас Турчев е четник от Хвърковатата чета на Бенковски. Активен участник в руско--турската война и активен участник в СЪЕДИНЕНИЕТО.
    Петко Войвода е бил руски шпионин. Това е.
  • 32 Запознат

    1 5 Отговор

    До коментар #30 от "А.М.В.":

    Турция реагира на действията на гръцката хунт6а/Черните полковници/,
    които искаха да присъединят Кипър към Гърция. Това беше ответна реакция.

    Коментиран от #34

  • 33 А.М.В.

    14 1 Отговор
    Крим се присъедини към Русия, заради хунтата която управлява Украйна. Това е ответна реакция.
  • 34 стоян георгиев

    4 1 Отговор

    До коментар #32 от "Запознат":

    така е и не само.кипър е създаден като държава през 50 те ,но местното население няма единни очаквания и реално между турци и гърци има маса неразбории през 15 те години съществуване на обединен кипър.чашата прелива като кипърските гърци слагат местния владика за министър председател и се готвят да се обединят с гърция,а всички знаят кво ги чака турците в гърция.след турската военна операция ,въпреки рева на гърците те са спасени от нато сащ и ес,щото турците можеха спокоино да окупират целия остров.след намесата на европа и сащ гръцката част се разболя от пари ,а турската и до днес не е призната за държава ,нито пък и се позволява да се присъедини към турция.стигна се до там кипърските турци сега да искат обединение,а гърците дето толкова реваха че са разделени с другата част да го отказват.незапознатите със случая обаче редовно дават уж компетентни мнения.
  • 35 А.М.В.

    10 0 Отговор
    Въпроса е едните могат да пращат войски и да окупират територия и не ги наказват. А други чрез референдум и без военна намеса ги обвиняват в престъпление.

    Коментиран от #36

  • 36 стоян георгиев

    2 2 Отговор

    До коментар #35 от "А.М.В.":

    кои не са наказани?турската севернокипърска република е в над 40 годишна икономическа и политическа блокада ако тва не е наказание не знам кое е .
  • 37 А.М.В.

    4 0 Отговор
    Санкции срещу Турция имаше ли? Американския президент викаше ли на турците да си изтеглят войските от острова?
Новини по държави: