Last news in Fakti

15 Април, 2017 11:37 1 047 0

Косово под аларма за атентати

  • косово-
  • атентати-
  • аларма

Опасност за местни политици

Косово под аларма за атентати - 1
Снимка: БТА/AP

Косово алармира, че се готвят атаки срещу водещи политици в страната, съобщи Ройтерс.

Посолството на САЩ в Прищина предупреди гражданите си за възможно насилие по време на празничните дни. Полицейските патрули ще бъдат разположение по улиците на столицата. Техните смени ще бъдат увеличени на 12 часа от обикновените 8-часови.

Правителството в страната не е дало подробности, за това кой планира атаките.

„Определени групи се готвят за насилствени действия срещу някои от водещите политици в страната“, се казва в правителствено изявление.

През последните месеци около 300 члена на Ислямска държава са се върнали в Косово. В момента те са следени от разузнавателните агенции.

През миналата година в Косово бяха задържани 19 души по подозрение, че готвят атаки в страната. В момента се води разследване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА