18 Април, 2017 15:03 2 223 4

ЕК обяви червената линия за Турция

  • турция-
  • ек-
  • референдум

Призовават Турция за разследване на референдума

Европейската комисия призова Турция да разследва обвиненията за злоупотреби по време на референдума, съобщи „Ройтерс“.

Според наблюдатели броенето на гласовете е преминало без подходяща правна рамка и с късни промени в броя на гласовете.

„Призоваваме властите да започнат прозрачно разследване за тези предполагаеми нередности“, заяви говорителят на Европейската комисия Маргаритис Шинас.

В последния момент след референдума, турската избирателна комисия реши да пребори бюлетините, които не бяха подпечатани от длъжностни лица.

В неделята малко над 51% от гласоподавателите подкрепиха идеята за даване на допълнителни правомощия на президентската институция.

В същото време ЕК обяви, че връщане на смъртната присъда, би значело край на надеждите за членство в ЕС на Турция.

„Действия към връщането на смъртното наказание биха били сигнал, че Турция не иска да бъде част от ЕС. Това ще е най-червената от червените линии“, заяви Шинас.

Реджеп Ердоган вече заяви готовност да се обмисли повторно въвеждане на смъртното наказание. Това стана след опита за преврат в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 комшулук

    8 2 Отговор
    Абе на всички е ясно че вотът е манипулиран в полза на Ердоган, то това се знаеше че ще стане, и понеже работата беше на кантар властите решиха да "помогнат за правилния избор".
  • 2 USSR

    8 6 Отговор
    Защо ЕК се меси в изборите и вътрешните рабори на чужда държава? При това тази чужда държава даже не е в ЕС ? Кой и дава това право......? Хайде да си гледат своите си държави и да не се бъркат в чужди работи....Всяка жаба да си знае гьола....

    Коментиран от #3

  • 3 Пеньо

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "USSR":

    При Пате, тук става въпрос за държава, която е в Европа и желае да стане част от ЕС, поне за сега! Добър или лош ЕС има изисквания и стандарти, на които трябва да отговарят такива държави! Нас също ни засяга, защото когато се подпали къщата на съседа, огъня може да дойде и при нас! А твоята рашка защо се меси в Украина?
  • 4 ХАСАН

    4 0 Отговор
    Ами Бареков стана евродепутат и всички знаем как а по смешното е че отиде в Гана като евронаблюдател на избори!!! Хехе
Новини по държави: