Last news in Fakti

18 Април, 2017 08:05 1 412 4

Тръмп поздрави Ердоган за победата - Април 2017

  • доналд тръмп-
  • реджеп ердоган-
  • референдум-
  • фетхуллах гюлен-
  • идлиб

Двамата президенти разговаряха по телефона по актуални теми

Тръмп поздрави Ердоган за победата - Април 2017 - 1
Снимка: БТА/АР

Президентът на САЩ Доналд Тръмп поздрави по телефона турския си колега Реджеп Ердоган за победата на референдума, който разширява правомощията му. Новината съобщи "Ройтерс", като се позовава на източници от президентския дворец в Анкара.

По неокончателни резултати 51,4% от гласувалите са подкрепили поисканите от Ердоган конституционни промени, предвиждащи преминаване от парламентарна към президентска система на управление.

В телефонния разговор двамата лидери обсъдили също развитието на обстановката в Сирия и американския отговор на химическата атака от 4 април в сирийската провинция Идлиб, предаде "Ройтерс", като цитира изявление на кабинета на Ердоган.

Няма информция дали двамата лидери са обсъждали съдбата на живеещия в щата Пенсилвания проповедник Фетхуллах Гюлен, когото Анкара обвинява за организатор на неуспешния преврат през миналата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    3 4 Отговор
    Естествено и Путин ще го поздрави,КАКТО И БЪЛГАРИЯ.Въпросът е от наша страна поздравът от Радев ли ще е,или от Борисов!
  • 2 Пеньо

    4 2 Отговор
    Защо не поздрави Ким и Асад?
  • 3 Лупи

    4 4 Отговор
    Ей това ви е демокрацията... и натото и всичкото... щом САЩ одобрява може и Хитлер да е няма проблеми иначе, който не е поздравен от САЩ да се счита за най-черния диктатор в историята без значение дали е избиран с гласове на народа и т.н. Най-жалкото ще е поздрава на нашите пишман политици толкова улисани в кражбата и г.золиза, че нищо не знаещи и нехаещи за доктрината на Ердоган и бившите османски земи. Поздравявайте го, може да ви постави после за ибрикчии в банята.

    Коментиран от #4

  • 4 onq s konq

    3 5 Отговор

    До коментар #3 от "Лупи":

    Всеки момент очаквам да излезе и новината,че ПУТИН ПОЗДРАВЯВА ЕРДО по случай референдума.И не се съмнявай-залагам си БМВ-то!Ама искам всичките тия приказки относно САЩ и нашите политици да ги кажеш и за Путин...ама без да спестяваш нищо:)