Last news in Fakti

19 Април, 2017 08:04 8 676 12

Руски кораб потъна в Черно море

  • кораб-
  • черно море-
  • потънал-
  • буря-
  • азов

"Герои Арсенала", който плавал под панамски флаг, е превозвал зърно от Азов за Турция

Руски кораб потъна в Черно море - 1

Руски товарен кораб с 12-членен екипаж потъна в Черно море. До момента е спасен един човек, предаде ТАСС. Медията се позова на регионалното подразделение на министерството на извънредните ситуации в република Крим.

Корабът "Герои Арсенала", който плавал под панамски флаг, е превозвал зърно от Азов за Турция. Екипажът му се е състоял от 12 души - 9 украинци, двама руснаци и един грузинец.

По данни на МЧС, сигналът SOS от капитана на кораба е постъпил в сряда около 03:54 московско време. В ход е спасителна операция.

Оцелелият моряк е качен на борда на плавателен съд. Няма опасност за живота му. Други четирима негови колеги са локализирани в морето със спасителни жилетки, но без да се знае в какво състояние са.

Руски кораб потъна в Черно море

Причина за трагичния инцидент е лошото време в Черно море. Товарният кораб е потънал по време на силна буря. Вятърът достига до 20 метра в секунда, вълнението на морето е до 4 бала, а температурата на водата около 4 градуса над нулата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    25 8 Отговор
    И със сигурност е бил претоварен, иначе нямаше да потъне, не е чак толкова лошо времето. Тия нямат ли спасителна лодка там.

    Коментиран от #2

  • 2 НеМиДреме

    20 2 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    В 03:54 часа сутринта в тъмното,при спешна ситуация нали се сещаш,че са нямали време за правилна реакция...Имат спасителни плотове,но в тъмното явно не са ги намерили или ако са успели да се качат на тях не е ясно накъде ги е изпратило морето...

    Коментиран от #11

  • 3 Шубата

    4 12 Отговор
    Ех тоя Венгер, докато не удави Арсенал няма да миряса
  • 4 Спас

    28 33 Отговор
    Защо руски????? Плава под панамски флаг, 9 от 12 са украинци??? Навярно важното е да се спомене с лошо Русия???? Колко ли парички си вадят наведените медии??? Просто пишеш, че руски автомобил се е ударил в дърво край Москва и ти плащат!:).........нищо, че е управлявал французин, това са подробности:))))))))))

    Коментиран от #5, #6, #9

  • 5 onq s konq

    31 14 Отговор

    До коментар #4 от "Спас":

    Казват ти че кораба е руски,ти броиш екипажа кой каква народност е.А кораба е РУСКИ,ЗАЩОТО СОБСТВЕНИКЪТ Е РУСНАК и той ще вземе застраховката,а не капитана,боцмана,...или Панама!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Варна

    27 3 Отговор
    Доста глупости прочетох тук!
    За незапознатите, нека да Ви споделя, че почти всички да не кажа всички кораби са с флаг на някоя държава, която е свободна икономическа зона.- Сиреч Офшорна Зона.
    Причината е ясна и тя е спестяването на данъци.
    Ето Ви един прост пример:
    - Когато товариш кораб с резервни части, горива, храна и т.н. доставките не се облагат с ДДС понеже казано на прост език е сделка за износ ( получателя е фирма от офшорната зона).
    Относно дрънкането за претоварване...
    Не е задължително кораба да е претоварен за да потъне! Достатъчно е уплътненията на хамбарите да не издържат и това да доведе до фатален край. Когато хамбара се напълни с вода и в случая жито нещата стават сложни! Как се удържа такава маса, която е в постоянно движение породено от вълнение?
    За това скъпи ми читатели ... - Бъдете внимателни в изказа си! Не винаги събитията изглеждат такива каквито ги виждате

    Коментиран от #8

  • 8 от варна

    6 9 Отговор

    До коментар #7 от "Варна":

    Така си е, за тези които не знаят че например Австрия и Швейцария също имат кораби и то под чужд флаг, нищо че нямат моренце. Важен е собственика. А тук може и водката да е виновна, малко дразги между руснака и украинеца и айде досвидания
  • 9 antimediator

    4 8 Отговор

    До коментар #4 от "Спас":

    Когато Ту-154 падаха като зрели круши да не би да бяха панамски?!
    Ти си като оня футболист ,който летял ПАНАМ и се изцепил , че панамците имат много хубави самолети.
  • 10 аааааааа

    1 5 Отговор
    ПИЯНИТЕ УШАНКИ СА ГО ОБЪРНАЛИ !
    СЕФТЕ.
  • 11 Shmeker

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "НеМиДреме":

    То по тва време още не са били в състояние да разберат какво се случва. Все пак пиянството при руснак-моряк ще да е максимално възможната степен..
  • 12 Киро

    2 2 Отговор
    Пияни ушанки на руско корито...ми кво да стане?!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания