Last news in Fakti

22 Април, 2017 18:09 9 737 18

Руски ракети ще пазят турското небе

  • турция-
  • русия-
  • триумф-
  • с-400-
  • пво-
  • отбрана-
  • ракети-
  • фикри ъшък

С-400 на турска земя?

Руски ракети ще пазят турското небе - 1
Снимка: БТА/ AP

Турският министър на отбраната Фикри Ъшък заяви, че преговорите с Русия за закупуване на системи С-400 са достигнали финалната си фаза, предаде ТАСС.

Това все пак не означава, че сделката ще бъде подписана незабавно, добави министърът. Той заяви, че натовските страни не са представили финансово изгодна оферта за алтернатива.

Анкара и Москва водят преговори за изграждане на системи за противовъздушна отбрана, като се визират зенитно-ракетните комплекси С-400.

„Ясно е, че Турция се нуждае от система за противоракетна отбрана. Работата по С-400 достигна финална точка. Финалната фаза обаче не означава утре сутринта да подпишем сделката“, заяви Фикри Ъшък.

Крайното решение се очаква да бъде взето от президента Реджеп Ердоган. През септември 2013 година Турция избра китайската фирма CPMIEC за ПВО инфраструктурата си. Под натиска на НАТО обаче турците дадоха заден ход на сделката, възлизаща на $3.44 милиарда.

След затоплянето на отношенията с Русия турците промениха курса и започнаха преговори с Кремъл. С-400 „Триумф“ е зенитно-ракетен комплекс с голям и среден обсег на действие.

С- 400 ползва три вида ракети, за да покрие целия си обсег на действие, като всяка е с различни възможности.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 666666

    105 14 Отговор
    И какво стана?Ердо купува Руски ,а не Натовски ракети.А,ние унищожихме лошите Руски ракети ,заради продажни политици.

    Коментиран от #2

  • 2 кпсс

    16 49 Отговор

    До коментар #1 от "666666":

    Ердо купува руски ракети ,защото на султанчето никой друг не иска да му продава.Ясно и точно си го пише в статията.
    P.S руски и натовсти се пише с малки букви.Това него ли учите в училище ?
  • 3 Путлер

    21 23 Отговор
    И къде пише, че Русия ще пази турското небе? Пише, че Турция МОЖЕ да купи руски ракети. С тях може да гръмне още няколко МиГа или Су, навлязли нахално в небето и!
  • 4 да се вземе предвид

    23 20 Отговор
    Ако бях на Путин щях да се замисля дали да продам на резака С-400. Вярно че сега са в добри отношения и са така да се каже партньори, обаче мръсния фес винаги може да се изметне и да скочи пак срещу Русия, тогава няма да е добре да разполага с такова оръжие.

    Коментиран от #14

  • 5 Да имаш акъла на Ганю ама - нали !

    21 2 Отговор
    Държавните политици имат същите прийоми като нашите футболисти ! Всеки играе за себе си! Гражданите в страната нямат въобще представа на къде сме се насочили, какви са целите ни за следващите 5-10-20 години, какво сме постигнали до сега, възможностите ни и как ще постигнем тези цели! Ние живеем без Цел и без движение защото нямаме Посока и стремеж за движение! Тик играят индивидуалисти! За народа се сещат през 4 години за да го накарат да ги узакони с нюлетините! И после е забравен , забравени са и предизборните плакати и афиши! Те това е положението! В България няма политически икономически и социален КОМПАС! Затуй няма и посока на движение!
  • 6 Kcaniba

    35 8 Отговор
    Едните гледат интересите си, като Турция например.
    Другите е кланят на НПО лозунги и плюят Русия, като нашите дупедавци!!!
    Това е
  • 7 ТИКВОЧА

    30 11 Отговор
    ТУРЦИТЕ НЕ СА ПО -ГЛУПАВИ ОТ НАС НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ С ОТВОРЕНИТЕ ЗАДНИ БУЗИ МИСЛЯТ ЧЕ НАТО ИЛИ ЕС. ЩЕ НИ ПОМОГНАТ С НЕЩО КАКВО СТАНА В КИПЪР КЪДЕ Е НАТО И ПРЕХВАЛЕНИЯ ЕС. КЪДЕ. НЯКОЯ СУТРИН ЩЕ ОТСЪМНЕМ С ТУРСКИЯ ФЛАГ НАСРЕД СОФИЯ И ТОЛКОС . ТОГАВА ЩЕ НИ СВЕТНЕ ЧЕ СМЕ ИМАЛИ ЕДИН СЛАВЯНСКИ НАРОД КОЙТО НИ Е ПОМАГАЛ - РУСКИЯТ.
  • 8 ТИКВОЧА

    21 11 Отговор
    ТУРЦИТЕ НЕ СА ПО -ГЛУПАВИ ОТ НАС НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ С ОТВОРЕНИТЕ ЗАДНИ БУЗИ МИСЛЯТ ЧЕ НАТО ИЛИ ЕС. ЩЕ НИ ПОМОГНАТ С НЕЩО КАКВО СТАНА В КИПЪР КЪДЕ Е НАТО И ПРЕХВАЛЕНИЯ ЕС. КЪДЕ. НЯКОЯ СУТРИН ЩЕ ОТСЪМНЕМ С ТУРСКИЯ ФЛАГ НАСРЕД СОФИЯ И ТОЛКОС . ТОГАВА ЩЕ НИ СВЕТНЕ ЧЕ СМЕ ИМАЛИ ЕДИН СЛАВЯНСКИ НАРОД КОЙТО НИ Е ПОМАГАЛ - РУСКИЯТ.
  • 9 истината

    7 32 Отговор
    Тия руски С400 са абсолютни бракми ,как не можаха поне една американска Томахок да засекат .
    Турците ще купят американски подобни комплекси , руските доказаха че са неефективни или поне не оправдаха очакванията .

    Коментиран от #10

  • 10 Kcaniba

    17 8 Отговор

    До коментар #9 от "истината":

    барака, те за това америте пълнят памперси!!
    И не се продават на сульо пульо!!

    Коментиран от #18

  • 11 Бай хой

    23 4 Отговор
    Дааааам, турците вече на няколко пъти имаха на своя територия пейтриъти. И сега искат с400. Истината е че имат преки впечатления и никак не са доволни от краварските патриоти. Съвсем скоро пък станахме свидетели как се сблъскаха със с400 и явно са впечатлени от възможностите им, та чак са и готови да заплатят за тях. Да припомня че говедарските патриоти не се продават а се оперират изключително от крава бойс.
  • 12 Гостенин

    8 9 Отговор
    100% съм сигурен ,че до сделка няма да се стигне , това се прави с цел да свалят цената на китайците или евентуална друга оферта.
  • 13 Sergiy

    12 12 Отговор
    Цялата турска армия въоржена с американцка, британска и др. западно европейски образци. А това което иска да каже турчин: "США погледнете на нас, искаме да говорим, а вие пък нямате време" ))) А московитски С-300,400 и ))).....1000, бягаха вече два пъти в Сирия, първия път, от един Ф-16 (израелски) когато уничтожиха база на асад откадето пращаха на хезболах оружия със согласия на московия и вторият път, когато американци от морето стреляха с "дребни" неща по бази на асад-@уйло. И в двата случая московити в Сирия бяха предупредени да махнат своите "супер оружие" )))
  • 14 mediator37

    15 10 Отговор

    До коментар #4 от "да се вземе предвид":

    С-400 е ново, перспективно оръжие и руснаците няма как да го продадат на турците и на когото и да било. На опаковката ще пише С-400 , а вътре ще е С-300. Маймунски вариант ще замине за Турция, ако изобщо замине и всичко не е парлама.
    На експортните образци руската оборонка казва "маймунски вариант", което иде от износ за африкански държави - маймуни, разбираш ли ме. Всички параметри са занижени, иновациите премахнати. Никой не си разсекретява технологиите. Гонка вооружение!
  • 15 Окомер

    13 3 Отговор
    Турците трябва да са наясно че руска ракета няма да порази руски самолет, а може да предпочете поразяване на турски самолет ако е наоколо.
  • 16 Червена манерка

    3 11 Отговор
    Факти не публикувайте такива новини щото изяждате хляба на червените тромпета - не могат да коментират тук особено и без опорни точки.
  • 17 simonm

    1 0 Отговор
    Трябва да разберете че С 400 е боклрук и Русия се отърва от него /специалисти го признават/ Последно в Сирия -Колко томахавки минаха над него Нали в общия щит ни го подаряваха, от Московския кръг го сваляха
  • 18 ИСТИНАТА

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Kcaniba":

    ЕБЕ РУСОФИЛИСТИК И ОТ КЪДЕ РАЗБРА,ЧЕ АМЕРИКАНЦИТЕ ПЪЛНЕЛИ ПАМПЕРСА ? ЦЯЛ СВЯТ ВИДЯ КАК РУСКИ "БЕЗАНАЛОГОВ" СУ СЪС СЪЩО БЕЗАНАЛОГОВА ХИБИНИ ОТНЕСЕ РАКЕТА И ГOРEЙКИ ПАДНА ДО ГРАНИЦАТА С ТУРЦИЯ !!! ДАЖЕ И НЕ РАЗБРА ,ЧЕ Е СЛЕДЕН И ПРИХВАНАТ OT ТУРСКИ ИЗТРЕБИТЕЛ F 16 !!! ПИЯНДУРНИЦИТЕ КВИЧАХА ,ЧЕ СУ-ШКАТА Е НАКАРАЛА АМЕРИКАНЦИТЕ ДА ПОДАДАТ МОЛБИ ЗА НАПУСКАНЕ ОТ СТРАХ !!! ТУРЦИТЕ НАПРАВИХА ПОКАЗНО НА ЦЯЛ СВЯТ С ГОРЯЩА СУ-ШКА !!! БЕШЕ ГОЛЯМА ИЗЛАГАЦИЯ ЗА ПИЯНДУРНИЦИТЕ !!!
Новини по държави: