Last news in Fakti

3 Май, 2017 19:55 2 756 21

Путин и Ердоган обсъдиха ракетите С-400

  • турция-
  • русия-
  • владимир путин-
  • реджеп ердоган-
  • с-400-
  • ракети

Двамата лидери се срещнаха в Сочи

Путин и Ердоган обсъдиха ракетите С-400 - 1
Снимка: БТА/ AP

Руският президент Владимир Путин и турският му колега Реджеп Ердоган, които се срещнаха в Сочи, обсъдиха редица въпроси, пише ТАСС.

Сред точките в разговора е била и руската зенитно-ракетна система С-400 „Триумф“, към която турските въоръжени сили проявяват интерес за защита на турското небе.

От разпространената от Кремъл информация става ясно, че военното и техническо сътрудничество между двете страни е обсъдено в „позитивен тон“. По-рано през този месец стана ясно, че Турция е постигнала принципна договорка с Русия за закупуването на комплекси С-400.

След срещата на пресконференция Путин заяви, че отношенията между двете страни са се върнали към нормалния си ритъм. Те претърпяха крах след свалянето на руския бомбардировач през ноември 2015 година.

„Преди известно време нашите двустранни отношения преминаха изпитание за издръжливост. Сега може с увереност да се констатира, че възстановителният период в руско-турските отношения е завършен, ние се връщаме към нормално партньорско взаимодействие“, посочи руският държавен глава пред медиите.

Сирийският конфликт също е бил основна тема на разговорите. Путин заяви, че на войната може да бъде сложен край само с политически и дипломатически мерки.

Турският президент Реджеп Ердоган подчерта, че на плещите на двамата лидери има огромна отговорност, визирайки сигурността в Сирия и региона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 скд

    13 10 Отговор
    Бог да прости Олег Пешков !

    Путин се изхо.и на гроба му!!!

    Коментиран от #2

  • 2 Девон

    9 8 Отговор

    До коментар #1 от "скд":

    И то за пари от Ергодух!!!
  • 3 Tomahawk

    14 16 Отговор
    Тия ракетки освен за заговезни за друго не стават! Догодина!
  • 4 За съжаление

    8 5 Отговор
    Следват тактическите и брегови ракетни комплекси , балистичните ракети , с възможност за ядрено оръжие, и разработване на такова. И Турция става самостоятелна и неконтролируема сила, която която не може да бъде нападната , дори и да се поразходи по съседските територии, а и влизайки с съюза на многомилионните и милиардните държави става страшно. Освен това може да стане обединителна сила на мюсюлманският свят, да прекъсне европейският стокопоток , като най-близката врата към арабският свят, да пусне всякаква паплач от там, и да спре всичките 2 или 3 възможности за диверсификацията на газ. За второ трето четвърто поколение, и с немски паспорти турци в Дойчланд и не ми се мисли.Който си е мислил ,че може да обещае нещо на Турция и да се отметне, голям таралеж си е сложил в гащите.
  • 5 Киро

    14 15 Отговор
    Тва тия дето томахавките си минават около тях ли бяха С400?

    Да не са тия, дето не хванаха дъртите еврейски ф16ки, дето избомбиха Дамаск?

    Офффф, забравих, то тия с400 са срещу птици, да не прехвърчат, не срещу ракети и самолети.

    Коментиран от #7, #11

  • 6 кроко

    10 15 Отговор
    Къде са русофилите, защо не се радват ? Те много си ги обичкат тези С-400 !
  • 7 Д'Мин

    20 12 Отговор

    До коментар #5 от "Киро":

    Нито томахавките нито Ф16-ките са преминавали през охранявания периметър на С400. При вас краварските подмазвачи злобата се превръща в хронично психическо заболяване.

    Коментиран от #8

  • 8 кроко

    8 11 Отговор

    До коментар #7 от "Д'Мин":

    Млък бре, казмурски подмазвач !

    Коментиран от #9

  • 9 Д'Мин

    6 6 Отговор

    До коментар #8 от "кроко":

    Така ще викаш на себе си,един вид психотерапия, когато не можеш да вдигнеш самолета!
  • 10 ЧИФУТ

    3 3 Отговор
    СЪБРАХМЕ СЕ.................
  • 11 Гост

    6 6 Отговор

    До коментар #5 от "Киро":

    След нападението на празното летище, за което американците предупредиха СЪЮЗНИКА си в борбата срещу ислямска държава Русия. ТАМ АКО НЕ ЗНАЕШ СИ ИМАТ ДОГОВОРЕНОСТИ ,ДА СЕ ПАЗЯТ И ПОМАГАТ , КОЛКОТО И ХИПОТЕТИЧНО ДА ЗВУЧИ ТОВА. Този демонстративен удар , в празното пространство , за вътрешна консумация, все пак разгневи Русия, не за друго , а да покаже ,че продължава да стои зад Асад. И като предупреди ,че излиза от договора и ще създава зона забранена за полети, КОЙ ЗАПАЛИ ВЕДНАГА ДЖАПАНКИТЕ ДА ХОДИ В МОСКВА -ДЪРЖАВНИЯТ СЕКРЕТАР НА САЩ, и пак се разбраха отново да продължи "сътрудничеството" И до тогава ще можете и вие да да питате ,защо не ги свалят. И по този начин руснаците помагат и на Тръмп да се утвърди и стабилизира в щатите, и заради многобройните критики от "ястребите". За тях Тръмп е по-малкото зло, и ще е глупост да работят срещу него.
  • 12 кирил

    13 7 Отговор
    с400 стават за скрап
  • 13 ХАСАН

    4 9 Отговор
    Крайно време-и Русия,и Сащ,Англия,Франция един път завинаги да се изхвърлят от Близкия изток.Ако си отидат тия страни под лидерството на Турция ще живеят в мир и разбираиелство!..руска,амеииканска или френска култура са им непонятни..те като видят две французойки да се целуват в Багдад или американски войници да галят в Ирак или пък руснака да се налива с водка в Дамаск просто се отвращават
  • 14 селски тарикати

    7 4 Отговор
    по долу селските тарикати писали за С-400, говорят за некви томаховки ,абе кви томаховки бе тия томаховки умориха от смях руските военни гледаха т.н. "ракетен удар " на монитор и се превиваха от смях-36 пиратки паднаха катопъпеши в в морето, а другите ги отклониха а 20 км.от целта.Удара беше като напиян бюксьор изязъл след нокута на ринга да удря въздуха с ръце.
  • 15 Дедо Грую

    5 2 Отговор
    Асанче бе, седи си в кафенето. Остави тея блянове. Да не си шмръкнал нещо? Мани политиката. Тя е к..венска работа и е за баятите. Едно казали, друго станало. Днес се целиват, утре развод. Останалите само ги използват, за да постигнат целите си. Никоя велика сила не иска да има друга, за да не й пречи после. Мечтите за наивните.
  • 16 ЪРП

    3 7 Отговор
    СЪС СИГУРНОСТ РУСНАЦИТЕ НЯМА НА ПЪРВО ВРЕМЕ ДА ИМ ПРОДАДЪТ ТЕЗИ РАКЕТНИ КОМПЛЕКСИ С-400!!!!!!!
    ПУТИН НЕ Е НИКАК ГЛУПАВ!!! РУСНАЦИТЕ В МОМЕНТА СА В НАПРЕДНАЛА ФАЗА НА ОСЪВЪРШЕНСТВАНЕТО НА НАЙ-МОДЕРНАТА И САВЪРШЕНА СВРЪХЗВУКОВА РАКЕТА "ЦИРКОН", КОЯТО РАЗВИВА ДО ТОЗИ МОМЕНТ 9000 КМ/Ч , СКОРОСТ, КОЯТО НЯКОЛКО ПЪТИ НАДВИШАВА СПОСОБНОСТТА НА НАЙ-МОДЕРНИТЕ ПРО-ЩИТОВЕ ДА БЪДАТ ПРИХВАНАТИ И УНИЩОЖЕНИ!!!!!!!!!!!
    РУСНАЦИТЕ ТОЛКОВА БЪРЗО НАПРЕДВАТ СЪС СЪЗДАВАНЕТО НА ХИПЕРЗВУКОВИ РАКЕТИ, ЧЕ ТРЕСКА ГИ ГРЕСЕ ВСИЧКИ ГЕНЕРАЛИ В НАТО , КОИТО НЕ СПИРАТ С БЕЗУМНИТЕ СИ И ИЗМИСЛЕНИ АНГЛОСАКСОНСКИ И ПОЛСКИ ПРОВОКАЦИИ.........ЗАЩОТО ЗНАЯТО ,ЧЕ ДО ГОДИНА, ДВЕ МАКСИМУМ РУСКАТА АРМИЯ ЩЕ Е ПРЕВЪОРАЖЕНА ИЗЦЯЛО С "ЦИРКОН"!!!!!!!!!!!.......ТЕХНОЛОГИЯ С КОЯТО НЕ РАЗПОЛАГА НИЯКОЯ ДРУГА ВОЕННА СИЛА НА ПЛАНЕТАТА!!!!!!!
    И НАЙ-ВЕРОЯТНО ТОЧНО В ТОЗИ МОМЕНТ ,ЩЕ ПРОДАДЪТ ПО-СТАРАТА ТЕХНОЛОГИЯ НА ТУРЦИЯ ЗА ДА ИЗКАРАТ НЯКОЙ ЛЕВ. ТОВА ПО НИКАКЪВ НАЧИН ВЕЧЕ НЯМА ДА МОЖЕ ДА ЗАСТРАШИ САМАТА РУСИЯ, НО ЩЕ Е ЗАПЛАХА ЗА ВСИЧКИ ДРУГИ СЪСЕДИ НА ТУРЦИЯ!!!!!!

    Коментиран от #17

  • 17 рамзес III

    5 2 Отговор

    До коментар #16 от "ЪРП":

    Всички ракети се унищожават в началната фаза на летеж !!! NB!!!

    Без изключение ВСИЧКИ РАКЕТИ СЕ УНИЩОЖАВАТ ПРЕДИ ДА СА ДОСТИГНАЛИ МАКСИМАЛНА СКОРОСТ!!!

    А дали Турция смята дя се сдобие с тоя ракетен комплекс е малко политически ход! Важно е турските домати пак да са на руския пазар(както и облекла , трикотаж.....) както и руснаците да се върнат на турското море !!!

    Ако това е цената на един не много ефикасен и по.остарял ракетен комплекс - защо не?
  • 18 Гост

    4 2 Отговор
    Кво, се тюхкате за тези С-400 ,че били заплаха за съседите им? Боко ще си отвори "политическия чадър" и ще ни опази от тях.....нема страшно!
  • 19 маша

    2 1 Отговор
    Ще охраняват Руските бойни кораби,да не срещнат овцевози в Босфора.
  • 20 Дирк Струан

    1 2 Отговор
    Пък аз си карам бялото тирче-волво и се оглеждам за руснаци...
  • 21 мими

    1 1 Отговор
    Цените на петрола се сринаха, достигайки най-ниските нива за последните 5 месеца.
    Търгуваният в Лондон сорт Брент с доставка през юли поевтиня с близо 5% вчера и днес продължава да пада, губейки 2,50%, до 47,17 долара за барел.Русия е ресурсна икономика,ами сега
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания