Last news in Fakti

28 Април, 2017 07:45 1 577 3

Простреляха жена при антитерористична акция

  • великобритания-
  • операция-
  • акция-
  • жена-
  • простреляна-
  • лондон

Арести във Великобритания

Простреляха жена при антитерористична акция - 1
Снимка: БТА/ AP

Жена беше простреляна, а други четирима души арестувани от британските сили за сигурност при антитерористична операция, съобщи „Скай нюз“.

Въоръжени полицаи проведоха акция в западната част на британската столица Лондон и Кент. Късно в четвъртък млада жена на около 20 години е била простреляна.

Тя е била сред разследваните за тероризъм лица, посочиха от полицията. Настанена е в болница. Никой друг не е пострадал при акцията на спецсилите.

Други четирима са задържани. Те са заподозрени за терористична активност и отведени за разпит. Разследването продължава. Трима от арестуваните са млади – един на 16 и двама на 20 години. 43-годишна жена пък е задържана в Кент.

Специалните сили са щурмували няколко адреса заради информация на разузнавателните служби, че има риск за сигурността. Не се разкриват повече подробности. Претърсени са домовете на арестуваните.

Мерките за сигурност на Острова са повишени заради серията терористични нападения в страната и Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Прикривалчо

    3 0 Отговор
    Съобщаването на религиозна, расова принадлежност, цвят на кожата или име е политнекоректно. Някаква си жена терористка. Викала е "Да живей кралицата"?
  • 2 Пеньо

    5 0 Отговор
    Как мислите-тези с мигрантите ли са дошли или са родени в Обединеното кралство?
    Да поясня за малките мозъчета: с това не оправдавам миграцията, сто пъти съм писал, че съм против всяка незаконна миграция, но наблягам, че сега англичаните и да затворят границите, джихадистите са вече вътре - родно производство.
  • 3 копеле

    0 0 Отговор
    Страхотни мотори BMW
Новини по държави: