1 Май, 2017 20:33 2 329 3

КНДР: Укрепваме ядрения си потенциал (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • северна корея-
  • пхенян-
  • кндр-
  • ядрен опит-
  • ракети
КНДР: Укрепваме ядрения си потенциал (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Северна Корея възнамерява "да укрепва ядрения си потенциал с максимални темпове", заяви представител на севернокорейското външно министерство, цитиран от ТАСС.

Пхенян "последователно ще приема мерки в укрепването на ядрените въоръжения по всяко време и на всяко място по решение на висшия ръководител на страната Ким Чен-ун", се казва в изявлението.

По думите на дипломата това е свързано с критичната ситуация на Корейския полуостров "заради насочените против народната република американско-южнокорейски учения".

"Никога досега агресивната истерия на САЩ не е била толкова разгорещена, а обстановката на полуостров не е била толкова близо до война", се казва в изявлението.

КНДР: Укрепваме ядрения си потенциал (ВИДЕО+СНИМКИ)

КНДР: Укрепваме ядрения си потенциал (ВИДЕО+СНИМКИ)

КНДР "е взела правилното решение, като е приела курс към паралелно развитие на икономиката и укрепване на ядрения потенциал за самоотбрана. Иначе САЩ без никакво колебание вече щяха да са извършили агресия в Корея, както е правено по отношение на други страни", заяви севернокорейският дипломат.

КНДР: Укрепваме ядрения си потенциал (ВИДЕО+СНИМКИ)

В събота американският самолетоносач "Карл Винсън" започна съвместни военни маневри с южнокорейски бойни кораби в Японско море. Основната цел на ученията е "възпиране на севернокорейските провокации и усилване на боеготовността на военния съюз между САЩ и Република Корея", заяви командването на южнокорейските ВМС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 no name no face no number

    1 0 Отговор
    Тук много правилно си го казал. Принципно Сащ така процедират. Може да си всякакъв, но евала, че не им се надупи.
  • 3 будист

    0 0 Отговор
    ся да видим, химическа атака ли ще има, убит от севернокорейски шпиони американски дипломат ще е или ще исмислят нещо по-оригинално за да започнат поредната война.
Новини по държави: