2 Май, 2017 09:34 2 037 4

Американските ПРО системи са в бойна готовност

  • северна корея-
  • готовност-
  • сащ-
  • про-
  • южна корея-
  • ракети-
  • готовност

Готови за действие!

Американските ПРО системи са в бойна готовност - 1
Снимка: БТА/ AP

Противоракетните системи на САЩ, разположени в Южна Корея, вече са приведени в бойна готовност, предаде Би Би Си, позовавайки се на информация на американските въоръжени сили.

Наземният подвижен комплекс „THAAD“ вече е способен да прихваща и сваля ракети, изстреляни от Северна Корея, посочва изданието.

ПРО системите бяха дислоцирани в Южна Корея на фона на повишеното напрежение в региона. Местните обаче се опасяват, че те могат да станат мишена на севернокорейците.

Освен опасения за сигурността, имаше търкане между Вашингтон и Сеул и във финансовите параметри. Южна Корея отхвърли възможността да плати един милиард долара на САЩ за разполагането на „THAAD“.

Пхенян обвини американците, че тласкат Корейския полуостров към война. US въоръжените сили проведоха съвместни учения с южнокорейските военновъздушни сили.

След Корейската война американците и Сеул поддържат близко стратегическо и военно сътрудничество. Близо 30 000 американски военнослужещи са разположени в азиатската страна.

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че е възможен „голям, голям конфликт“ със Северна Корея. Напрежението между Пхенян и Вашингтон драстично се увеличи през последните седмици.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    4 4 Отговор
    А през всичките тези години кой плаща за издръжката на американските военни в Ю. Корея
  • 2 00002

    4 7 Отговор
    ПОРЕДНИЯТ АМЕРИКАНСКИ КЬОРФИШЕК ДЕТО ЩЯЛ ДА ПАЗИ НЯКОЙ ОТ ГАРГИТЕ.ВАЖНОТО ДА СЕ ИЗКАРАТ МАЛКО КИНТИ.
  • 3 ЪРП

    9 4 Отговор
    САЩ СЪС СИГУРНОСТ НЕ СА СЕ УПЛАШИЛИ ОТ С.КОРЕЯ, НО СЪС СИГУРНОСТ СА УЖАСЕНИ ОТ КИТАЙ И ВОЕННАТА МУ МОЩ, КОЙТО Е ЕДИНСТВЕНАТА ДЪРЖАВА СЪЮЗНИК НА С.КОРЕЯ!!!!!!!!!!
    ИМЕННО ЗА ТОВА СИ ТРАЯТ ТОЛКОВА ДЪЛГО ВРЕМЕ И НЕ СМЕЯТ ДА НАПАДНАТ ОНАЗИ КАРИКАТУРА С УМОПОМРЪЧИТЕЛНО ГЪЗАРСКАТА ПРИЧЕСКА!!!!!!!
    А, СЪЩИСАНИТЕ ДОБРЕ ЗНАЯТ ,ЧЕ ВОЙНА СЪС С.КОРЕЯ ОЗНАЧАВА ВОЙНА С КИТАЙ.............ОСОБЕНО АКО НАПРАВЯТ ЧУТОВНА ГРЕШКА ДА НАНЕСАТ ЯДРЕН УДАР В ЗАДНИЯ ДВОР НА КИТАЙ -С.КОРЕЯ!!!!
  • 4 hellmaker

    0 0 Отговор
    Китай е голяма сила, но оръжието и парите, с които САЩ разполагат никой не може да се сравнява. Технологии и финанси- това движи съвременните военни сили. Това да не ви е Севера и Юга- едните имали 10 000 души ,другите 14 000- значи победителя е ясен.
Новини по държави: