2 Май, 2017 10:58 3 328 9

Пхенян: Американците тласкат полуострова към война

  • северна корея-
  • сащ-
  • война-
  • лансър-
  • самолети-
  • пхенян-
  • напрежение

Американски бомбардировачи прелетяха над Корейския полуостров

Пхенян: Американците тласкат полуострова към война - 1
Снимка: Shutterstock

Северна Корея обвини американците, че тласкат Корейския полуостров към ръба на ядрена война, предаде „Фокс нюз“.

Предупреждението идва на фона на съвместните учения на Съединените щати и съюзниците им от Южна Корея. Два бомбардировача Б-1 „Лансър“ прелетяха над региона.

Пхенян обвини Вашингтон в провокация и обяви, че маневрите на стратегическите свръхзвукови бомбардировачи могат да запалят искрата на войната.

Официални лица от Северна Корея определиха маневрите на американските самолети като безотговорни и опасни. Властите в Пхенян са готови да отговорят на американците.

Севернокорейците добавиха също така, че според тях US самолетите са тренирали пускането на ядрена бомба върху важни стратегически обекти.

Наскоро американският президент Доналд Тръмп изпрати бойна армада кораби към Корейския полуостров, което бе прието като провокация от Пхенян. Севернокорейците твърдят, че САЩ и техните съюзници се готвят за инвазия в страната.

Американският държавен глава подчерта, че е възможен „голям, голям конфликт“ на Корейския полуостров. Тръмп ясно заяви, че иска да сложи край на ядрените амбиции на севернокорейците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 no name no face no number

    34 6 Отговор
    Типично USA stile
  • 2 а помните ли едно време

    32 3 Отговор
    Що ли ми прилича на ситуацията преди 50 години - Северен Виетнам срещу Южен и САЩ. Дълга и болезнена война за обикновените американски войници и близките им.

    Коментиран от #5

  • 3 Човек

    8 19 Отговор
    Трябва по скоро да озаптят лудите с опасни играчки о време , за да не стане късно. В света има няколко психопата със слабост към оръжията.
    Нормалните държави да се обединият , и неотрализурат такива откачени, преди да превъртят изцяло.
  • 4 гамена

    15 1 Отговор
    Краварите искат да има конфликти по цялата планета...
  • 5 Гост

    5 12 Отговор

    До коментар #2 от "а помните ли едно време":

    Едва ли ще е дълга и едва ли болезнена за американците. Подозирам, че всичко над земята ще изчезне за ден - самолети, ПВО, сгради. След това за месец с жертви под 2000 души ще са ги преминали до китайската граница. Вече гледахме упражнението в Ирак и Афганистан. Тук разликата обаче е, че след това Южна Корея ще си поеме управлението на събратята и комунистическата простотия ще приключи.

    Коментиран от #7

  • 6 некойси

    11 3 Отговор
    Възможно е, работите в Сирия се разпърдяха и сега трябва да търсят ново огнище където да облъчват с американски ценности.
  • 7 Бай хой

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Прочети и се информирай за корейската война. Вече повече от шейсет години не е приключила и крава бойс само плашат от страни. Помнят как се изнасяха с плуване към Япония.
  • 8 Гостът

    5 4 Отговор
    Безумно тъпи се оказват Южна Корея и Япония да се водят по свирката на американските окупатори.Отново си намериха измислен враг и не им пука да изравнят корейския полуостров и Япония
  • 9 ШАРАН БГ

    2 3 Отговор
    До ядрен конфликт - не знам - може някой и да превърти. Но една нова касапница - колко му е да я направят Щатите. Техният военен комплекс бълва всякакви оръжия, техните военни са по целия свят в стотици военни бази. Не им дреме на големите производители на смърт, колко млади американски войничета ще си отидат от този свят / пример Ирак/. Важното е оръжието да се употребява някъде по Кълбото. А "другите" за тях не са хора и въобще не ги мислят. Нима Труман си върза "черно" като изпепели в 1945 г Хирошима и Нагасаки ? И всеки един президент на САЩ слуша Пентагона ! Не слуша ли -- ще го гръмнат в Далас.........
Новини по държави: