Last news in Fakti

10 Май, 2017 12:12 2 261 3

Турция гневна на Швейцария

  • турция-
  • швейцария-
  • пистолет-
  • ердоган-
  • гневна-
  • митинг

Дипломатически страсти

Турция гневна на Швейцария - 1
Снимка: БТА/ AP

Турция остро осъди решението на швейцарските власти да не повдигат обвинения заради издигнат плакат по време на митинг през месец март, съобщи агенция „Доган“.

Говорителят на външното министерство Хюсеин Мюфтюоглу заяви, че Анкара е останала изумена от решението на швейцарските правораздавателни органи.

Турция призова страната да предприеме нужните действия и да осъди лицата, издигнали въпросния плакат, защото в противен случай ще се окуражават подобни „неприемливи действия“.

Ябълката на раздора бе издигнат плакат с лика на президента Реджеп Ердоган, срещу когото е насочен пистолет. „Убий Ердоган със собствените му оръжия“, пише на плаката.

Няколко хиляди души, включително и кюрдски демонстранти, излязоха по улиците на швейцарската столица, за да изразят гласно несъгласието си с политиката на Анкара. След протеста и издигнатия плакат турското външно министерство привика швейцарския шарже д'афер в Анкара, за да поиска обяснения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Диди

    8 1 Отговор
    Ердоган наричаше Германия нациска,а сега се възмущава от плаката.
  • 2 Хасан

    0 5 Отговор
    Ами Диди едно е протест и митинг а друго си е да призовеш за физическо убийство.. Как-то оня така наречен френски интелектуалец който призова също да го убият...Това е немски или европейски фашизъм.. Да унищожиш всичко с което не си съгласен..

    Коментиран от #3

  • 3 Иво

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    Защо не се завърнеш в Турция, където ще можеш свободно да подмиваш задника на султана си. В тази държава коренното население НЕ СЕ интересува от мнението ти по политически въпроси.
Новини по държави: