Last news in Fakti

12 Май, 2017 12:29 2 169 1

Масови арести в Турция

  • турция-
  • арести-
  • масови

Задържан е главният редактор на опозиционно издание

Масови арести в Турция - 1
Снимка: БТА/AP

Турската полиция е задържала 57 души в акция, насочена срещу бивши служители на фондовата борса в Истанбул, съобщи Дойче Веле.

Задържаните са обвинени, че имат връзка с групата на Фетхулах Гюлен,. Той е основния заподозрян от правителството за организатор на опита за преврат в Турция през миналата година.

Издадени са били 102 заповеди за арест на хора, освободени от борсата след опита за преврат.

Задържаните са обвинени, че са използвали специфична програма за мобилни съобщения. Смята се, че чрез нея заговорниците са координирали действията си при опита за преврат.

Задържан е бил и главният редактор на опозиционното издание „Гюмхюриет“. Огуз Гювен е бил задържан в Истанбул. Причината е информация за смъртта в катастрофа на старшия прокурор Мустафа Алер. Той беше водеща фигура при повдигането на обвинения срещу задържани за преврата. В момента се води разследване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боби КОЧА

    3 0 Отговор
    И те така те ,ми то 50%са гюленисти, искаш демокрация, получаваш референдум -ето ви демокрация!
Новини по държави: