Last news in Fakti

11 Май, 2017 17:49 1 260 0

Одобриха удължаване на граничния контрол в пет страни от Шенген

  • ес-
  • контрол-
  • шенген

Решението беше одобрено от Европейския съвет

Одобриха удължаване на граничния контрол в пет страни от Шенген - 1
Снимка: БТА/AP

Европейският съвет одобри предложението на Европейската комисия за удължаването на граничния контрол в пет страни от Шенгенското пространство, съобщи „Синхуа“.

Проверки по националните си граници ще продължат да извършват Австрия, Дания, Германия, Швеция и Норвегия. Предложението беше направено от ЕК на 2-ри май.

Като предпоставка за решението се определя сериозната заплаха за „обществения ред и вътрешната сигурност в петте страни“.

Страните трябва и да докажат, че подобни проверки се извършват в краен случай и че с други алтернативни мерки не може да се постигне същия контрол.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: