Last news in Fakti

19 Май, 2017 09:47 967 3

Гръцкият парламент не чу гласа на протестиращите

  • гърция-
  • парламент-
  • протест-
  • ципрас-
  • мерки-
  • икономика-
  • кредитори

Хиляди гърци излязоха по улиците на Атина

Гръцкият парламент не чу гласа на протестиращите - 1
Снимка: БТА/ AP

Гръцкият парламент игнорира протестите в Атина и страната и прие мерките за нови икономии, предаде местното издание „Екатимерини“.

Икономическите мерки събраха нужната подкрепа в парламента – 153 депутати гласуваха „за“. Предвиждат се нови съкращения на пенсиите и увеличаване на данъците.

Управляващите в южната ни съседка се надяват по този начин да отговорят на условията, поставени от кредиторите. Пред сградата на парламента отново имаше протестиращи.

По информация на полицията близо 12 000 души са протестирали в столицата. За пореден път се стигна до сблъсъци между силите за сигурност и демонстрантите. Полицаите бяха замеряни и с коктейли „Молотов“.

В сряда се стигна до сблъсъци в Гърция между полицаи и протестиращи. Цивилните хвърлиха камъни и други предмети по униформените. Полицията от своя страна използва сълзотворен газ, за да разпръсне тълпите.

„Ако тези мерки минат, то нещата ще станат много трудни. Растежът няма да е за нас или нашите деца, а за капиталистите“, заяви тогава протестиращ. Друг заяви, че плячкосването от джоба на пенсионерите и работническата класа е продължило твърде дълго.

Гръцкият парламент не чу гласа на протестиращите
Снимка: БТА/ XINHUA

Гръцкият парламент не чу гласа на протестиращите
Снимка: БТА/ AP


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пешо

    0 2 Отговор
    Да идват в България, работа има много, кенефа ми не е чистен отдавна.
  • 2 гражданин на България

    3 0 Отговор
    Единственото спасение за Гърция е да излезе от ЕС, правителството да национализира земята и предприятията и да се премине към социалистически обществено-икономически модел.
  • 3 Енчев

    0 0 Отговор
    Да живей Сириза!
Новини по държави: