Last news in Fakti
  Тема: Украйна

29 Юни, 2017 08:00 1 631 16

Корупцията е от съветския манталитет

  • петро порошенко-
  • съветски-
  • манталитет

Петро Порошенко даде обяснение за проблемите на Украйна

Корупцията е от съветския манталитет - 1
Снимка: БТА/AP

Украинският президент Петро Порошенко обясни, че високите нива на корупция в страната му се дължат на „съветския манталитет“, съобщи РИА Новости.

„Това идва от миналото. От цялата поквара на съветската система. Тя е дълбоко вкоренена в основата на нашето общество“, заяви Порошенко.

Порошенко подчерта и пълното отделяне на страната си от Русия.

„Двете страни са напълно независими една от друга. Икономически. Политически, енергийно и духовно. Решението на ЕС да премахне визите беше последно сбогом със съветските традиции“, заяви Порошенко.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Справедлив

    16 6 Отговор
    Да бе...оправдания ще си намериш колкото искаш...Като че ли в западните страни няма корупция-и то в пъти по-голяма от някогашните комунисти. Навремето си присвояваха по апартамент или вила..а сега направо с милиони крадът. Или Петро не знае че на запад корупцията си има офицялно име и е законна---нарича се лобиране....
  • 2 Шляхтиц

    16 5 Отговор
    На кривата ракета космосът и е крив. Крадецът вика дръжте крадеца!!!!!!!
  • 3 Да го кажем направо

    19 2 Отговор
    И тоя говори за корупция? Че за 3 години президенство-си е увеличил богатството с над 100 милиона долара според Блумберг. Баааа и лицемера е.
  • 4 Реално

    14 4 Отговор
    Смешник е Посиренко.Нали той беше министър на икономиката при Янукович преди Майдана. Сега какво ни се прави на света вода. В момента корупцията в Украйна е в пъти повече от преди-затова и МВФ им спряха парите-факт.
  • 5 Просия

    13 6 Отговор
    Много тежко приемат истината комунягите и започва скимтенето, края за вас е близо !
  • 6 Kcaniba

    10 6 Отговор
    Руснаците св им виновни за днешното окаяно състояние, съветското синаьо за корупцията...
    Да ги жалиш ли, да им се смееш!??
    Парашанко парцуцата от какво минало лочи, или то е бъдещето.
  • 7 Шляхтиц

    8 4 Отговор
    За всички злини на този разкапан човешки свят е виновен великият съветски съюз. Колко години на мизерия и граждански войни още трябва да минат, за да разберат народите на бившите съветски републики, че преди им е било много по-добре, от колкото е сега. Студената война може да е било зло, но е имало строежи и прогрес. Сега от демокрацията последваха само разрушиния, убийства, атентати, грабежи и разруха. Думите на Бойко Борисов ще се окажат за най-голямо съжаление много верни: Ако трябва да бъда гадател и пророк, хороскопът на света е много лош............
  • 8 Абе празни кратуни са

    11 3 Отговор
    Даже Джо Байдън каза ,че Украйна е най-корумпираната държава в последнните две години. А Порошенко се прави на жертва и реве като вдовица за буй. Май крадеца вика дръжте крадеца.
  • 9 к нинова

    6 4 Отговор
    от юдейско болшевишката революция в русия,политиката е била винаги една,граби в русия и съхранявай награбеното на запад.ние в бг се бледи последователи.пратих синът си в сащ и там съхранявам капитала,част в недвижимости,част в кеш
  • 10 Kcaniba

    8 9 Отговор
    Империята на злото е насадила у хората най–лошите отрицателни неща за които може да се сетиш!Много трудно се изкоренява плевела ....но Украйна върви напред въпреки Русия

    Коментиран от #11

  • 11 А стига бе

    7 3 Отговор

    До коментар #10 от "Kcaniba":

    Колко напред върви Украйна-вече е в тинята...копае дъното ...Срещам украинци по европейските пътища и псуват властта че ги е довела до просия..
  • 12 Барчо

    7 2 Отговор
    Другарю Порошенко!
    Корупция има по цял свят. Само без Северна Корея, че там за един свален агитационен плакат осъждат ефективно, а за корупция ..... По времето на соца корупция поради ред причини е била ограничена на практика до нулата. Но шуробаджанащината беше на ниво. Татковото, чичковото и т.н. Тогава звучеше максимата: Човека е човек, когато е човек на голям човек. А що се отнася до сегашната корупция, Вие г-н Президент най-добре се възползвате. Другарю горд собственик на шоколадови заводи и в Украйна и в Русия, които и до ден днешен са на Ваше име - Краля на шоколада. Нали така ви наричат? Колегата Тръмп се освободи от всичките си бизнеси, когато стана президент и вече милиардите му започнаха да се топят. Вие щом имате желание да се борите срещу корупцията в родината си защо не се освободихте от фабриките си и да влезете чист в политиката? Направихте преврат и свалихте старото правителство не за да съградите нещо ново, а за да лапате вие. По-добре си замълчете!

    Коментиран от #13

  • 13 стоян георгиев

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "Барчо":

    барчо корупция и шуробаджанащина са синоними:).в държави с икономически модел от комунистически тип няма конкуренция ,което нарушава принципите на честната игра и там корупцията достига зашеметяващи размери,което води и до тотален срив на производството като качество и количество.тва е причината за постоянен недоимък в страните с такъв вид управление.в северна корея корупцията е в небесата ,особено е видна около небесния им водач дето трето поколение корупциионно нарушава законите на северна корея правеики страната реално наследствена и неограничена монархия.в страни където икономическия модел е на пазарен принцип ситуацита е точно на обратния полюс.ниски нива на корупция честна игра и просперитет на обществото като цяло.жалкото е че има доста хора като теб дето не могат да различат черното от бялото.не сивото от по-сивото ,а черното от бялото!
  • 14 tost

    3 0 Отговор
    Ай стига сте се заяждали с Парасенко,много ясно че милиоите си ги е спечелил с честен труд,за сметка на няколко милиона украинци.
  • 15 Мара

    1 1 Отговор
    Ами тогава чий го дирите в Европа!
  • 16 kraus

    0 0 Отговор
    Столична община = тотална шуробаджанащина.
Новини по държави: