3 Юли, 2017 16:57 2 177 1

Ирански карикатуристи се шегуват с Тръмп (СНИМКИ)

  • иран-
  • доналд тръмп-
  • карикатура-
  • шарж

1600 души участват в състезание за карикатури на тема "Тръмпизъм"

Ирански карикатуристи се шегуват с Тръмп (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

В Иран беше организирано състезание за създаване на карикатури, осмиващи "тръмпизма" и сегашния президент на САЩ. За участие са поканени стотици карикатуристи и художници, предаде АП.

Агенцията припомня, че същите организатори проведоха миналата година състезание за карикатура на тема "Холокоста". Според тях то трябваше да покаже двойния стандарт на Запада относно свободата на словото, а не да хвърли сянка върху нацисткия геноцид.

Ирански карикатуристи се шегуват с Тръмп (СНИМКИ)

Една от изпратените карикатури на тема "Тръмпизъм" показва сегашния президент на САЩ, който рисува мустак като този на Хитлер върху лицето на Статуята на свободата в Ню Йорк. Изложбата бе открита днес и включва творби на около 1600 ирански и чуждестранни участници.

Ирански карикатуристи се шегуват с Тръмп (СНИМКИ)

Ирански карикатуристи се шегуват с Тръмп (СНИМКИ)

Голямата награда ще донесе на победителя 1500 долара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бам бам

    1 2 Отговор
    Някакви други местни новини от братски народи да имате???