Last news in Fakti

18 Юли, 2017 02:43 4 278 1

Мечка страх, мен не! Момиче на 6 години оцеля в гората

  • швеция-
  • момиче-
  • оцеля-
  • гора-
  • мечка-
  • операция-
  • изгубено-
  • дете

Шведските власти реагираха мигновено и мобилизираха дори хеликоптери

Мечка страх, мен не! Момиче на 6 години оцеля в гората - 1
Снимка: Shutterstock

6-годишно момиче оцеля близо 13 часа при тежки условия в планинска местност в Швеция, съобщи шведското издание „Експресен“.

В община Хюдиксвал семейство е излязло на излет в планината и си направило пикник в гората. По пътя обратно към автомобила малкото момиченце и брат й се затичали пред своите родители.

Малко по-късно се изгубили сред дърветата и гъстата растителност. Момчето е било намерено, но не и неговата сестричка. Родители веднага сигнализирали службите и е била предприета мащабна операция по издирване на детето.

Властите са имали опасения за живота на детето, защото условията в планината са тежки за човек на толкова крехка възраст. Освен опасни скали и тежък терен, в местността живеят и кафяви мечки.

За щастие операцията е приключила с щастлив край. Близо час след полунощ момичето е било намерено на близо 500 метра от мястото, на което е видяно за последно. В операцията са били използвани и специално обучени кучета.

Горските служби разкриха, че по време на акцията някои от спасителите са чули рева на мечка наблизо. Мобилизирани са били сили от цялата община. Детето е намерено в добро здравословно състояние.

Заради горещите температури през деня момичето е било облечено с тениска и къси панталони. Вечерта обаче температурите паднали до 13 градуса по Целзий и то се е простудило. Няма опасност за живота му, а родителите са безкрайно щастливи, че отново прегръщат детето си.

В мащабната операция са участвали и хеликоптери, полицаи и планински спасители, посочиха шведските власти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    5 1 Отговор
    Сега , като в България, някой ще ги кара ли да плащат хеликоптер-часове и нафта заради това, че са проявили небрежност ?
Новини по държави: