12 Декември, 2011 10:15 1 167 0

Бившият диктатор Мануел Нориега се върна в Панама - видео

  • нориега-
  • панама
Бившият диктатор Мануел Нориега се върна в Панама - видео - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият панамски диктатор Мануел Нориега, който беше екстрадиран от Франция, пристигна в Панама, където го чакат три присъди по 20 години или общо 60 години затвор за убийства на политически опоненти през 80-те години, съобщиха световните агенции.

Според правителството на Панама в затвора бившият диктатор, въпреки преклонната си възраст, ще бъде държан в обикновени условия. "Той ще бъде в самостоятелна килия, без излишества, при същите условия като обикновените затворници", заяви правителствен говорител.

Самолетът на испанската авиокомпания "Иберия", с който беше докаран 77-годишният Нориега, кацна на панамското летище Токумен в неделя вечерта. От Париж той беше трансфериран до Мадрид, а оттам до Панама.

Бившият диктатор беше откаран до затвора „Ел Ренасер“, намиращ се на 40 км от столицата в джунглата, с автомобил, а не с хеликоптер, както първоначално беше обявено, предаде „Ал Джазира“.

Панамското общество спокойно реагира на връщането на бившия диктатор. На летището не бяха организирани митинги нито от негови противници, нито от привърженици. Само малка група от жертвите издигнаха лозунги за правосъдие и справедливост.

В града също не се наблюдаваше особено вълнение. Демонстрация проведоха само членове на "Гражданската група" - обединения, които през 80-те години са се борили срещу диктаторския режим.

Властите все пак бяха взели предохранителни мерки, за да избегнат протестите срещу бившия диктатор.

Нориега, който управляваше Панама от 1983 до 1989 г., не е бил в родината си от близо 22 години. Последните 20 години той прекара в затвори в САЩ и Франция, където беше осъден за трафик на наркотици и пране на пари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА