Last news in Fakti

19 Юли, 2017 06:57 911 6

Тръмп избра опитен дипломат за посланик в Русия

  • джон хънтсман-
  • сащ-
  • русия-
  • посланик-
  • дипломат-
  • доналд тръмп

Хънтсман има богат дипломатически и политически опит

Тръмп избра опитен дипломат за посланик в Русия - 1
Снимка: БТА/ AP

Американският президент Доналд Тръмп се спря на опитен дипломат за номинацията си за посланик в Русия, съобщи ABC News.

Бившият губернатор на щата Юта Джон Хънтсман ще оглави дипломатическото представителство на Щатите на фона на продължаващото разследване за руски следи на президентските избори.

Хънтсман има богат дипломатически и политически опит. Той е служил два пъти като посланик. По време на мандата на Джордж У. Буш е посланик в Сингапур, а в администрацията на Барак Обама – в Китай.

Името на Джон Хънтсман дори бе спрягано за поста държавен секретар в администрацията на Доналд Тръмп. През 2012 година беше кандидат за номинацията на републиканците за президент.

От Белия дом обявиха, че президентът се е спрял на Джон Хънтсман, който има „забележителна кариера като политик, дипломат и бизнесмен“. Част от кариерата на американеца преминава в частния сектор. Той е бил член на управителните съвети на големи компании.

За да бъде обявен официално за следващия посланик на Съединените американски щати в Москва, Джон Хънтсман трябва да бъде одобрен и от Сената.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Серго

    1 1 Отговор
    Опитен, опитен, колко да е опитен, след като китайците го гонят още на втората година за анти-правителствена дейност. А е знайно колко търпелив народ са.

    Пък и има четири завода в Русия.
  • 2 строго по трасето

    2 1 Отговор
    Няма вече руски ревранси, няма вече толерантни руски дипломати, няма вече СЛИВОВА С ДОМАТИ. Русия ще работи със ТОКАТИ под брадати. Първото което ще се случи, е че САЩ ще върне руските дипломати и тяхната собственост в САЩ. И ако им стиска нека го повторят отново. Мечока Миша е търпелив и прощава но помни дълго и не забравя а малинажа си на друг не дава.

    Коментиран от #5

  • 3 А да видим КОЙ КОГО

    2 1 Отговор
    Русия била "регионална държава", "бензино колонка" не е член на G-7, на НАТО, НО ЯПОНЕЦА АБЕ, ЧАКАШЕ ПРЕЗИДЕНТА НА РУСИЯ ПОВЕЧЕ ОТ ДВА ЧАСА, НИЩО ЧЕ ТОЙ НЕ Е ОТ G-7.САЩ С "МЪКА" УСПЯЛИ ДА ОСИГУРЯТ 30 МИН. за среща на Трамп с някакъв си руски президент. А се оказа че никой, освен жена му, не се е усмелил и позвол да му напомни да приключи срещата с В.В. Путин, която е продължила два часа и 15 мин. Е ако туй не е американското куклено шоу - Мана Мана здраве му кажи. Едно говорят друго вършат. БЕЗ РУСИЯ, НЕ МОГАТ ДА ДИШАТ! НЯМА Я ВЕЧЕ МИЛАТА И НЕЖНА МАША, НА ПРАГА СЕ ЯВИ МЕЧОКА!
  • 4 А сега ДОБЪР ти ДЕН

    0 0 Отговор
    От сега нататък - кротко ще стъпваш, щото прах да не вдигаш! Понял дорогой?
  • 5 ултра

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "строго по трасето":

    Публикувано във факти.бг: Мечока Миша е търпелив и прощава но помни дълго и не забравя а малинажа си на друг не дава.

    Ах, сколька трогательна сказано..........Чебурашки, вече и поети ли ви направиха за тез копейки жалки?!?
  • 6 ултра

    0 1 Отговор
    Джуджето Вова, дето вика малко по-нагоре един кремълски трубадур, било станало Мечок?!? СМЕХ! СМЕХ! СМЕХ!:)))