Last news in Fakti

29 Юли, 2017 08:16 1 768 17

Китай осъди Северна Корея за балистичната ракета

  • северна корея-
  • ракета-
  • китай
Китай осъди Северна Корея за балистичната ракета - 1

Китай осъди изстрелването на балистична ракета и призова Северна Корея да спазва резолюцията на Съвета за сигурност на ООН, съобщи Ройтерс.

Пекин се надява, че всички страни могат да действат предпазливо, за да предотвратят ескалиране на ситуацията.

Държавният секретар на САЩ Рекс Тълърсън заяви, че никога няма да приеме КНДР, въоръжена с атомни оръжия. Той пък призова Китай и Русия да направят повече за ограничаване на засилващата се заплаха, идваща от ракетните амбиции на Пхенян.

Китай и Русия са основните икономически фактори, които дават възможност на Северна Корея да разработва програма за атомни оръжия и балистични ракети и носят "уникалната и специална отговорност за тази нарастваща заплаха", каза Тилърсън.

Северна Корея потвърди, че е изстреляла втора междуконтинентална балистична ракета "Хвасон-14" и определи това като "сурово предупреждение" към САЩ. Пхенян заяви, че цялата американска територия попада в обхвата на ракетите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марадона

    19 16 Отговор
    Северна Корея изстрелва ракетите за да се защити от Сащ и евентуална корейска пролет
  • 2 оги

    20 14 Отговор
    прави са хората,и нормално русия да ги подкрепя.сащ сигурно като "освободят" сирия,ще влезнат и там.
  • 3 Бай хой

    11 13 Отговор
    Ето на Китай ги осъди. Какво пояече искат говедарите.
    Световният жандарм само гледа отстрани и подсмърча. Веднъж веке с цялат армия н на оонето се къпаха в морето. А както знаем войната все още не е приключила.
    Голям базик с хамитата и нафто…
  • 4 Кики

    9 10 Отговор
    Китай осъди, Китай критикува - това е, което може да направи Китай за САЩ по въпроса за С.Корея.
  • 5 no name no face no number

    9 11 Отговор
    Че те освен да искат друго не могат, то това си им е навик и то много вреден, а и няма кой да им помогне да се преборят с него за съжаление. Много се надявах ЕС да се събуди от вековното робство нооо, все пак има надежда
  • 6 Щирлиц

    13 7 Отговор
    Китай е дислоцирал 350 000 армия на севернокорейската граница.
    Големи армии са събрали също Япония и Ю. Корея. САщ имат стратегически бомбардировачи в Япония В 2 Спирит, В 1 Лансър и В52 + 2 флота с 2 самолетоносача, не по малко от 4 подводници и придружаващите ги кораби. Япония пък вече има изтребители Ф-35.

    Коментиран от #7

  • 7 Бесен Язовец

    6 3 Отговор

    До коментар #6 от "Щирлиц":

    Много си,, вътрешен" много а памперси приготвилилиса си ? То китайската армия не е сигурно кой причаква точно там

    Коментиран от #10

  • 8 Вярващ Путинист

    5 3 Отговор
    Нашия любим вожд Путин ще помогне на изстрадалия севернокорейски народ. Няма друг бог освен Путин и Медведев е неговия пророк!

    Коментиран от #12

  • 9 ХЪМ

    8 3 Отговор
    Неприятно за американците,но американски крак няма да стъпи там.
    Ще ги дразнят да побъркване.
    Китай и Русия ще бъдат първи там. Чакат.
    А Ким ще се кефи нон стоп.

    Коментиран от #14

  • 10 Щирлиц

    3 3 Отговор

    До коментар #7 от "Бесен Язовец":

    А кой причаква там ??? На севернокорейската граница .
    Пий едно кафе,че не си на себе си нещо .

    И понеже съм вътрешен ще ти кажа ,че в момента тече съвещание на военните командвания в региона ,няма китайски представители ,но е осигурена видеовръзка.
  • 11 стоян георгиев

    5 7 Отговор
    севернокореиския ненормалник си играе с огъня ,а тук групата путинови тролчета го адмирират.после що вземате 100 евро пенсия????ами и тва ви е много в северна корея е под долар.

    Коментиран от #13

  • 12 Бесен Язовец

    5 3 Отговор

    До коментар #8 от "Вярващ Путинист":

    Сърказма е последното средство за защита на отчаяния и слаб човек
  • 13 МОСКВА

    7 6 Отговор

    До коментар #11 от "стоян георгиев":

    Ти не се притеснявай ще вземеш пенсия 15$ от пенсионния фонд за послушници на Джорд Сосрос
  • 14 onq s konq

    2 8 Отговор

    До коментар #9 от "ХЪМ":

    Ти не разбираш.Какъв американски крак искаш да стъпва там,след като след кратката но качествена патаклама НЯМА ДА Е ЗА СТЪПВАНЕ?И какво да правят пък Китай и Русия на "корейското място"-да правят панахида на умрелите ли!

    Коментиран от #16, #17

  • 15 Барчо

    4 2 Отговор
    Естествено, че китайците не са доволни. Те имат обща граница с тях и една война със сигурност ще ги засегне та дори и да е косвено.
  • 16 Бай хой

    7 4 Отговор

    До коментар #14 от "onq s konq":

    Както в С. Корея петдесетте или по късно във Виетнам, или както сега във Афганистан? Конь сляп ли си как хамитата ядат бой къдет се натресат. То май вярно че бит и еван насищане нямат.
  • 17 Барчо

    8 3 Отговор

    До коментар #14 от "onq s konq":

    Прекалена вяра имаш в американците. Това да не ти е някаква електронна игра на война? Докато не стъпи сухопътна войска, проблема не е решен. А за да се изтребят имаш ли предположение колко обикновени бомби трябва да се хвърлят, за да не остане жив кореец? А за атом, не може и да се мисли. И нали се сещаш, че тогава всичко ще се обърне срещу твоите американци. Даже и поне половината от тях ще се обърнат срещу подобно изпълнение. Така че забрави за тези фантазии, защото са само в твоята глава.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания