18 Август, 2017 08:40 838 5

Германия обяви за невменяем мъж, ранил трима с нож в Мюнхен

  • германия-
  • атентат-
  • мюнхен

Според съда 28-годишният Паул Х., за който първоначално се смяташе, че може да е ислямист, страда от биполярно разстройство

Германия обяви за невменяем мъж, ранил трима с нож в Мюнхен - 1
Снимка: Shutterstock

Наказателният съд в германския град Мюнхен, провинция Бавария, постанови, че мъжът, убил през май 2016 г. с нож един човек и ранил трима, не е в състояние да отговаря за действията си и го остави в психиатрията, предаде BBC.

Според съда 28-годишният Паул Х., за който първоначално се смяташе, че може да е ислямист, страда от биполярно разстройство, а в момента на деянието е проявил и симптоми на психоза.

Нападателят - безработен дърводелец - намушка с нож един човек в междуградски влак, друг на перона и още двама на изхода на гара Графинг, близо до Мюнхен. Един от ранените, 56-годишен мъж, почина от раните си.

Пред следователите Паул Х. признал, че е крещял "Аллах е велик" на арабски и "Неверници, трябва да умрете" по време на нападението, така че първоначално се предполагаше, че мотивите му може да са ислямистки. Поведението му по време на разпитите обаче породило съмнение и полицията и прокуратурата бързо изключиха хипотезата за тероризъм.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо Грую

    12 1 Отговор
    Това не ви ли прилича на Ван дер Любе преди доста години? Сценарият е доста сходен . . .
  • 2 гост

    11 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: полицията и прокуратурата бързо изключиха хипотезата за тероризъм. - как възгласите алах акбар и клане с нож се оказват неадекватна хипотеза за тероризъм? Ами то всеки един мюсюлманин, който стори подобно клане, е невменяем по немската мисъл. Тези се подиграват с нормалните хора, колко репортажа има за пропагандите в джамиите, з неверниците, ала и това не е достатъчно, за да се каже, че тази омраза се насажда от лидерите им. Наложи се и думата саморадикализирал се, което е идиотско.

    Коментиран от #3

  • 3 Huxley

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Прав си братко, но политиците не познават естеството на реалността,
    Ако го познаваха, те никога нямаше да бъдат политици.
    Реакционери или революционери, всички те се правят на хуманисти.
    Те живеят в един свят на илюзии, свят който е просто
    само прожекция на собствените им човешки личности.
    Те действат по начин, който би бил подходящ ако такъв свят,
    в който те смятат че живеят, наистина съществуваше.
    Но, за съжаление, този свят съществува само в тяхното въображение.
    Следователно, всичко което правят, не е подходящо за реалния свят.
    Всичките им действия са просто действия на лунатици.
    Историята сама доказва, че техните действия са повече или по-малко
    напълно катастрофални за човечеството.
  • 4 1234

    1 0 Отговор
    Поляризирайте му разстройството,пък ако не можете те в затвора ще му го поляризират.Как всички убийци се разболяват като стигнат до затвор.Като толкоз е разстроен защо не се нарани сам,ами тръгнал да убива.А А А А.
  • 5 емо73канар

    1 0 Отговор
    А Меркел кога ще бъде обявена за невменяема ???
Новини по държави: