Last news in Fakti

5 Септември, 2017 12:01 2 068 21

Путин: Ще реша по-късно дали да изгоним още американски дипломати

  • владимир путин-
  • русия-
  • сащ-
  • дипломати-
  • посолство-
  • държавен департамент

Кремъл си запазва правото да съкрати още броя на служителите на Държавния департемент в Русия, заяви президентът

Путин: Ще реша по-късно дали да изгоним още американски дипломати - 1
Снимки: БТА/АР

Москва си запазва правото да съкрати още броя на дипломатите на САЩ в Русия, но засега няма да го прави, заяви руският президент Владимир Путин в края на визитата си в Китай, предаде ТАСС.

Стопанинът на Кремъл напомни, че Москва и Вашингтон са се споразумели да изравнят броя на дипломатическите служители в Русия и САЩ. В Русия са работели около 1300 американски дипломати, а руските в САЩ са 455. При това, по думите на Путин, в тези 455 служители Русия е включила и 155 души, работещи към ООН, които "строго погледнато, не са дипломати с акредитация от Държавния департамент, а са сътрудници на международна организация".

"Така че, строго погледнато, ако говорим за пълен паритет, от 455-те дипломати на САЩ в Москва трябва да се извадят 155. Затова си оставяме правото да вземем решение и по тази бройка американски дипломати, но засега няма да го правим. Да видим как ситуацията ще се развие по-нататък", каза Путин.

Путин: Ще реша по-късно дали да изгоним още американски дипломати

Той обяви, че ще възложи на министерството на външните работи да се обърне към американски съд заради изземването на руска дипломатическа собственост в зад Океана.

"Що се отнася до сградите и съоръженията на руската дипломатическа мисия в САЩ, това действително е нещо безпрецедентно. Американската страна лиши Русия от правото да ползваме наше имущество. Това е явно нарушение на имуществените права на руската страна. Поради което за начало ще възложа на руското външно министерство да се обърне към съда. Да видим как работи хвалената американска съдебна система", обобщи силният човек в Кремъл.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    26 6 Отговор
    Голем е баце!

    Коментиран от #13

  • 2 Мария Шарапов

    8 23 Отговор
    ВОВА, стига рева!
  • 3 Пазарен Либерализатор

    10 34 Отговор
    Изгони ги, после ушанките ще чакат по 15г за USA виза.

    Коментиран от #11

  • 4 Kcaniba

    6 18 Отговор
    Империята на злото е на командно дишане!

    Коментиран от #15

  • 5 стоян

    8 31 Отговор
    Османската империя нанесе по малки вреди и България оцеля и се възроди след освобождението Но1944 тези червени ушанки ни ебаха мамата от което надали ще оцелеем като нация

    Коментиран от #10, #14, #19

  • 6 Kcaniba

    7 17 Отговор
    Комунизмът е заразно зло!

    Коментиран от #7

  • 7 Китай е комунистически

    7 4 Отговор

    До коментар #6 от "Kcaniba":

    И никой, от ДЕРМОкратите на САЩ там не ЛЕЭИ! В Русия няма комунизъм, Русия е под колониален американски статус, в своя устрем за НЕЗАВИСИМОСТ.
    ЧИЧО се гърчи като глист на буца в безсилие да спре този устрем. Война ? ЧИЧО е мек. Прави туй което може - Санкции и провокации - Грузия, УКРАИНА, Молдова, Балтийските, Сирия, Значи не е КОМУНИЗЪМА КОЙТО НЕ БЕ ПО-ЛОШ ОТ ДЕРМОкрацията. Та тази днешна ДЕРМОкрация РАЗРЕШИ ВСИЧКО ДЕ ЩО ИМА. Ние сме пред ВОЙНА а чичо ще ни гледа сеира? Чичо трябва да танцува директно и да духа както всички супата.
  • 8 Kcaniba

    5 15 Отговор
    Вова, Вова бита карта си и за смях ставаш ,след всяко твое изказване,в безизходица си Вова....
  • 9 Kcaniba

    6 11 Отговор
    Ботокса е на колене!

    Коментиран от #20

  • 10 ЧЕСТНО

    17 1 Отговор

    До коментар #5 от "стоян":

    ОУУУУ МИ КО ША КАЖЕШ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 30 Г. ДЕМОИБАЦИЯ ДЕТ НАРОДА ИЗБЕГА ПРЕЗ ДЕСЕТ ДЪРЖАВИ В ЕДИНАДЕСЕТАТА А ТЕЗ ДЕТ ОСТАНАХА ЖИВУРКАТ НИ ЖИВИ НИ УМРЕЛИ.
  • 11 Борис

    14 1 Отговор

    До коментар #3 от "Пазарен Либерализатор":

    Е и?Да не би да съм умрял като не съм стъпвал в америка?
  • 12 Пеньо

    2 7 Отговор
    Както кажете, ваше ниско височество!
  • 13 Тост

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Има, нема 1,70 !
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 гост

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "Kcaniba":

    хахаха...кики, то хубаво това дето го повтаряш по n пъти, ама това няма да го направи истина. За*би поговорката, че "сто пъти повторена лъжа става истина". Ако беше вярно щеше да си просто досаден, реално изявите ти доказват само, че си ПРОСТ и досаден. Нищо повече!

    Понеже често пазарувам от aliexpress, та ми направи впечатление, огромният дял на руските им клиенти, и се поразрових малко. Две статийки, ако знаеш английски разбира се:

    https://www.forbes.com/sites/walterloeb/2014/04/11/10-reasons-why-alibaba-is-a-worldwide-leader-in-e-commerce/#6487b4aa4ef8

    http://www.paymentscardsandmobile.com/russia-e-commerce-market-hits-new-highs-reach-e16-billion/

    Та казваш при 20% ръст на продажбите 2015/2016, и очакван също така голям 2016/2017, говорейки за милиарди долари ръст на продажбите на дребно от е-търговия. Що ли хич не ти вярвам, че са на командно дишане, а? ... че потъват, че няма какво да ядат и т.н. простотии... Аааа, забравих - написах го в началото защо. ;)

    Така, че не ги мисли руснаците. Те си имат Путин и много добре помнят какво е било при Горбачов и при Елцин.

    П.С.
    Да нямаш таргет - брой тъпи коментари на статия и на ден? Добре, че минусите не ти намаляват заработката, че съвсем ще я закъсаш!
  • 16 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    9 2 Отговор
    Бии им шута е ко го мислиш още?имаш сите ресурси на земята и огромна територия ко го мислиш още?без долари можеш ама онея без суровини ресурси умират и прават войни така че изтрепи ги и да са свършва с тоз капиталистически загубен модел на света
  • 17 стоян

    1 6 Отговор
    до коментар 10 комуняго ако беше отворена границата 1956 в България щяхте да останете само комунс капиталистите Защо толкова здраво пазехте тази граница НЕ да не влезне някой А да не избяга народа от червения ботуш на българо съветски гладници

    Коментиран от #18

  • 18 гост

    5 1 Отговор

    До коментар #17 от "стоян":

    Ако помислиш не си съвсем прав:
    50-те нямаше да има чак такъв вълна напускащи, защото онова поколение е имало много силна връзка със земята, с родните си места. 40-ти и 50-те много малка част са живеели в градовете. Индустриализацията и урбанизацията е по-късно, а Европа е била опустошена от войната. Къде ще избягаш? Гърция? Испания? Италия? Я провери какво им е било състоянието? От позиция на времето е лесно да се пишеш, но реално риска тогава е бил много по-голям да избягаш, отколкото да останеш. Да не говорим, че самите хора не са били много образовани. Каква реализация биха имали и какъв начален капитал да си стъпят на краката? ...както казах и е така и не е така, но с уговорката - за онова поколение. Следващите поколения вече не са толкова уседнали и имат подобаваш старт на Запад, даден му от образованието което му е дала държавата.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Патриот

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Kcaniba":

    Вова еВа американци и норвежци вкупом в Сирия.
    Ти изобщо явно не си в час с международното положение. Явно си коментатор на щат някъде, в някое НПО да бълваш антируска проганда.
  • 21 Хохи

    0 0 Отговор
    Браво на Путин.
    Много умен, браво.
    Някои нещо против фактите?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания