14 Септември, 2017 13:11 1 257 4

Анкара: ФЕТО командва американската съдебната система

  • фетхуллах гюлен-
  • фето-
  • анкара-
  • турция-
  • преврат
Анкара: ФЕТО командва американската съдебната система - 1
Снимки: БТА/АР

Съдебната система на САЩ се намира под влиянието на организацията на ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен, която стои зад опита за преврат в южната ни съседка от юли 2016 г. Това заяви турският вицепремиер Бекир Боздаг, цитиран от ТАСС.

"Американската съдебна система се намира под влиянието на ФЕТО. Делото срещу Зараб има политически мотиви. Ако във вашата страна се спазва законът, то тогава трябва да имате доказателства за неговата вина", подчерта той.

Американските власти задържаха през март 2016 г. в Маями Зараб по обвинения в организиране на незаконна схема за прехвъляне на парични средства на иранското правителство в нарушение на наложените от Вашингтон санкции по отношение на Техеран.

Преди седмици прокуратурата на САЩ привлече под отговорност в същото разследване и бивш министър на икономиката на южната ни съседка и бивш управител на турска държавна банка.

Анкара: ФЕТО командва американската съдебната система

Правителството в Анкара обвинява Гюлен за организирането на опита за преврат миналата година и настоява САЩ да го екстрадират в родината.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЦРУ

    2 0 Отговор
    Да,а Тръмп е зам.шеф на ФЕТО и скоро САЩ ще се нарича така,но само от ерджолан:)
  • 2 ХАСАН

    2 1 Отговор
    Всячески се опитват да натикат Ердоган в ъгъла,но човека добре поема ударите и даже удря крошета!!идва края на стария ред..нов ред с нови играчи ..с евреите и протестантите само кръв и насилие
  • 3 м6 (като гост):

    2 0 Отговор
    Тоя Ердоган нещо се бъгна централно
  • 4 жожо

    0 0 Отговор
    най после да се каже истината за американската система-
Новини по държави: