Last news in Fakti

26 Септември, 2017 23:30 987 1

Белгия засилва армейското присъствие по улиците

  • белгия-
  • тероризъм-
  • брюксел-
  • войник-
  • атентат-
  • ислямска държава

Кралството предприема мерки за защита на военните патрули в населените места

Белгия засилва армейското присъствие по улиците - 1
Снимка: Shutterstock

Белгийският Съвет за национална сигурност е взел решения, с които да защити военните патрули, изпратени по улиците на големите градове като мярка срещу евентуални терористични нападения, съобщават местни медии.

От следващия месец военните ще се движат в групи от по четирима или по осем бойци. Досега обичайно патрулиращите работеха по двойки. Предвижда се в някои райони военните да обикалят района с камиони, а не да ходят пеш.

Промените са свързани с две нападения срещу военни от последните месеци. През юни терорист взриви куфар на Централната гара в столицата Брюксел, а през август друг нападна патрул с нож. Двамата терористи бяха застреляни на място.

Решението предвижда също намаляване на броя на военнослужещите, заети в антитерористичната задача, от 1250 на около 1000 души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патриот

    4 0 Отговор
    Защо белгийската армия има право да се меси въвъ вътрешните дела на страната, а нашата не?
Новини по държави: